11 Şubat 2019 Pazartesi

Çifte vatandaşlık vermeyen ülkeler

Son Güncelleme: 14. Elbette, çifte vatandaşlığın kesinlikle yasak olduğu ülkeler var. Almanya çifte vatandaşlığa izin vermeyen ülkeler arasındadır.


Ama bir kaç farklı yöntem ile vatandaşlık alma şansı vardır. Ama çocuğunuzun Almanya’da yıl boyunca kalması gereklidir. Ayrıca Almanya’da bulunan herhangi bir okulu okuması gerekir.


Çifte vatandaşlık vermeyen ülkeler

Bu vatandaşlığın elde edilmesi sonrasında kişilerin çifte vatandaşlık elde etmek gibi bir şansı bulunmamaktadır. Hangi ülkeler vatandaşlık verir, hangi ülkeye başvuru yapıldığında vatandaşlık almak daha kolay olur soruları sıkça sorulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve vatandaşlık değişikliği yapmak isteyen kişiler bu konuda geniş bir araştırma yapabilirler.


Yunanistan’dan vatandaşlık alabilmek için ülke sınırları içinde yıl yaşamış olmanız gerekiyor. Yunanistan’da yaşamış ve bir çocuk dünyaya getirmiş ailelerin çocukları, doğuştan Yunan vatandaşı olabileceği gibi diğer vatandaşlık hakkını da devam ettirebiliyor. Hollanda çifte vatandaşlık konusunda en katı kuralları koyan ülkelerden bir tanesidir. Hollanda, süreç konusunda da farklı bir sistem uyguluyor.


Sınırları içinde doğan bebeğe vatandaşlık veren ülkelerden bazıları çocuklara çifte vatandaşlık imkanı da sunmaktadır. Böylece büyük bir sorun ortadan kalkar ve çocukların tercih yapmaya zorlanmasına gerek kalmaz. En Ucuz Vatandaşlık Veren Ülkeler Para ile vatandaşlık alabileceğiniz pek çok ülke bulunur.


Çifte vatandaşlık vermeyen ülkeler

Karadağ ülkesinin vatandaşlığını alabilmek için 500. AB üyesi ülkelerden çifte vatandaşlık hakkı kazananlar sorunsuz gezebilmektedirler.


Dünyada çifte vatandaşlığı tanımayan ülkeler de bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinde çifte vatandaşlık hakkı veren ülkeler aşağıda yer alır. Bu anlamda eğer vatandaş olmak isterseniz bu ülkeleri dikkatlice nazara almasınız. Aksi halde vatandaşlık hakkınız elde edemeden düşer.


Almanya Çifte vatandaşlık konusunda Avrupa’daki diğer ülkelere göre daha farklı bir yaklaşıma sahiptir. Yasayla Çifte vatandaşlığa izin verilmiyordu ve Almanya’da doğan çocuklar yaşına bastıklarında iki vatandaşlık arasından birini seçmesi gerekiyordu. Yalnız belli para karşılığında vatandaşlık veren ülkeler var. Uruguay Boyalı Kuşlar Irmağı Uruguay, hem.


Kendisi, Afrika’da vatandaşlık veren ülkeler arasında en tatlısı. Tek yapmanız gereken burada yıl ikamet etmek. Malta’da parayı veren düdüğü çalıyor. Euro’yu veriyorsunuz, tak, size hemen vatandaşlık veriyorlar.


Kolay vatandaşlık veren ülkeler Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer orada doğmadıysanız hiç kolay değil. Ama bazı ülkeler var ki para verip vatandaşlığını alabiliyorsunuz. Ancak bazı ülkeler yabancı eşlerin işlemlerini kısa ve hızlandırılmış uygulamalardan geçirerek ikinci pasaport ve çifte vatandaşlık sahibi olmalarını kolayca sağlıyor.


Çifte vatandaşlık vermeyen ülkeler

Evlilik yoluyla kolay vatandaşlık veren ve ikinci pasaport sahibi olmanızı sağlayacak olan ülkelerden oluşturduğumuz listeyi aşağıda bulabilirsiniz. Almanya Vatandaşı Olmak Avrupa Birliği ülkelerinden birisi olan Almanya, çifte vatandaşlık veren ülkelerden birisidir. Almanya vatandaşı ve Türk vatandaşı olarak çifte vatandaşlık imkanına sahip olabilirsiniz. Bir önceki Fransa vatandaşı olmak ile ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.


Dünyanın pek çok ülkesinden yatırım veya gayrimenkul alarak ikinci vatandaşlık almak mümkün. Türk, hem de ikinci bir pasaport sahibi olabiliyorsunuz. Başka bir ülkeden vatandaşlık almak, Avrupa veya Amerika’da daha rahat eğitim ve seyahat imkanlarına sahip olmak demek. Vatandaşlık veren ülkeler den bazıları o kadar ağır şartlar istiyorlar ki gitmek için gerçekten de uğraşmanız gerekiyor.


Biz de sizin için bu “Challange”a denk ülkeleri listeledik. Japonya’nın vatandaşlık veren ülkeler arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tabii sene orada yaşama. Malta vatandaşlık alma konusunda en mantıklı yerlerin başını çekiyor.


Maltadan vatandaşlık almak için 650. Bazı ülkeler çifte vatandaşlık uygulamasına karşıdırlar.


Bu konu uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konuydu ve bu konuda araştırma yaparken şöyle bir bilgiye ulaştım. Eğer başka ülkede çalışmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.