3 Temmuz 2017 Pazartesi

İtalyan edebiyatının en önemli eserleri

Yazdığı şiirlerle çok bü­yük bir şair olduğunu kısa zamanda herkese kanıtlar. Daha sonra siyasi hayata atılır.


İtalyan edebiyatının en önemli eserleri

Yazı dilini halkın diliyle oluşturmuş olan Dante, İtalyan edebiyatının kurucusu sayılır. Dante gibi o da Laura adlı bir kadına âşık olmuş ve hemen hemen tüm şiirlerinden bu kadının aşkını terennüm etmiştir. Goethe’den Heinrich Böll’e kadar Alman edebiyatının oluşmasında ve gelişiminde rol oynayan, mutlaka okunması gereken önemli yazarları ve eserlerini sizler için derledik. Edebiyatının Sanatçıları.


Wir wünschen euch viel Spaß beim Lesen! Keyifli okumalar diliyoruz! Bir başka natüralist Guy de Maupassant Fransız öykücülüğünün en önemli isimlerinden biridir.


Eserleri arasında Mutluluk, Bir Mucizedir Yaşamak, Ay Işığı, Bel-Ami, Bir Hayta, Ölüm Gibi Kuvvetli bulunan yazar yaşında hayata gözlerini yumana dek 3öykü ve roman kaleme almıştır. Haberler Türk edebiyatının en iyi 1eseri.


Hiç azımsanmayacak bu etkileyici ‘performans’ta bulunabilmesinin en önemli kaynağı, ince zevkinin yanı sıra olağanüstü kültürel. Sembolizmin en önemli temsilcisidir.


Komedya dünyanın en önemli ve büyük eserlerinden biri. Oldukça uzun olan kitabı yayınevlerine göre farklı şekillerde bulabilirsiniz. Bazıları özet halinde verdiğinden tek bir kitap şeklinde yayınlayabiliyor. BBC Culture, İngiltere dışındaki kitap eleştirmenlerine yaptığı anket sonucu, en iyi 1İngiliz romanının listesini hazırladı.


Dante, yalnız İtalyan edebiyatının değil, dünya edebiyatının da önemli şairlerdendir. Hümanizm İtalya’dan öteki toplumlara yayılmıştır.


Koşma, semai ve türkü biçiminde söylediği nefesleri yüzyıllarca Alevî, Bektaşî zümreleri arasında sevilerek okunan Pir Sultan Abdal, halk edebiyatının en önemli temsilcilerinden biridir. Sizler için İngiliz edebiyatında verilmiş en önemli eserleri ve ismini her yerde duyuran sahiplerini derledik!


İtalyan edebiyatının en önemli eserleri

Beowulf’un Ozanı İlk sıraya hangi eseri koymamız gerektiğini bilmiyoruz ama The Beowulf ( Ölümsüz Savaşçı) İngiliz edebiyatında şimdiye kadar en çok adını duyuran eserlerden biri. D) Sokrates, eski Yunan edebiyatının önemli tiyatro yazarlarından biridir. E) Platon, eski Yunan edebiyatının önemli filozoflarından biridir. ALMAN EDEBİYATI GOETHE.


İtalyan edebiyatının en önemli eserleri

En önemli eseri: Kötülük Çiçekleri adlı eserdir. Dünya edebiyatının en önemli yazarlarındandır. Tanzimat edebiyatının ilk eserleri. Bir çağ kapatıp bir çağ açar.


Klasisizm temsilcisidir. ESERLERİ : Cimri, Tartuffe, Hastalık Hastası, Gülünç Kibarlar, Kibarlık Budalası, Kocalar Mektebi, Karılar Mektebi, Zoraki Tabip,Bilgiç kadınlar… RACİNE.


Juan Boscán, Rönesans şiirinin en önemli isimlerinden biriydi. Bu Katalanca şair ve tercüman, İspanyol Altın Çağının mitoloji konusuyla ilgili ilk şiirini yazdı. Ek olarak, Boscán ülkedeki İtalyan lirik Petrarch tarzında ayetler besleyen ilk ozandı. Tartuffe, Zoraki Tabip, Cimri, Hastalık Hastası" gibi eserleriyle dünya komedyasının en büyük ustası kabul edilen —, klasik edebiyatın da önemli isimlerindendir.


Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdaki sanatçılardan hangisi getirilmelidir? A) Racine B) La Bruyere C) Moliere D) Shakespeare E) Cervantes 2. Toplumun ezilmiş, hakkı yenmiş, duyarlıklı iç dünyaları keşfedilmemiş insanlarını yazan Füruzan, Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerindendir.


Eserleri tiyatro ve sinemaya uyarlanan Füruzan öykünün yanı sıra şiir, roman, gezi yazısı, deneme ve çocuk kitabına kadar edebiyatın farklı türlerinde eserler vermiştir. Komedyalarında güldürürken düşündürmeyi amaçlamıştır.


Töre ve karakter komedilerinin başarılı örneklerini vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.