4 Temmuz 2017 Salı

Vasiyetnamenin nüfusa bildirilmesi

UYARI: Bu sitede yer alan bilgiler, makaleler, kararlar ve sair paylaşımlar Avukatlık Kanunu, TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği ve TBB Meslek Kuralları ile ilgili mevzuat hükümleri dikkate alınarak ve meslek itibarını zedeleyecek her türlü tavır ve davranıştan özenle kaçınılarak hazırlanmaktadır. Ancak bu durumlarda vasiyetnamenin derhal yetkili merciye bildirilmesi zordur.


Buna bağlı olarak asker kişiler için söz konusu vasiyetnamenin üst derecede bir subaya veya teğmene bildirilmesi, ulaşım araçlarında gerçekleşen sözlü vasiyetnameler için ise bildirimin ulaşım araçlarının sorumlusuna yapılması ve nihayet sağlık kurumları için ise en yetkili yöneticiye. Yeni bir vasiyette bulunulmadan vasiyetnamenin tamamından dönülmesi veya vasiyetnamenin bir kısmından dönülmesi halinde, vasiyetnamenin yapıldığı ya da tevdi edildiği zaman tatbik edilen usul ve şartlar aynen uygulanmak sureti ile bir tutanak düzenlenecek ve bu işlemin aslı cilbende, bir sureti ise vasiyetnameye eklenecektir.


Bu çeşit vasiyetnamenin diğerinden farkı, vasiyetnamenin noter veya katibi tarafından iki tanığın önünde vasiyetçiye okunmasıdır. Miras bırakan vasiyetnameyi bizzat okuyamaz veya imzalayamazsa, memur vasiyetnameyi iki tanığın önünde ona okur ve bunun üzerine miras bırakan vasiyetnamenin son arzularını içerdiğini beyan eder.

Bu durumda tanıklar, hem miras bırakanın beyanının kendi önlerinde yapıldığını ve onu tasarrufa ehil. VAKFIN YERLEŞİM YERİ NEDİR?


Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu değildir. Vakfın faaliyetlerini yürüttüğü merkezin bulunduğu yerdir. Vakıf senedinde adres açık olarak yazılmalıdır. Vakıf adresinin daha sonra değişmesi durumunda adres değişikliğinin İl Vakıflar müdürlüğüne bildirilmesi yeterli olup sadece bu nedenle senet değişikliğine gerek bulunmamaktadır.


Benzer bir konuyu forumlarda aradım ancak bulamadım. Fikrinizi almak istediğim konu özetle şu, bildiğim ve araştırdığım kadarıyla T.

Mahkemelerince verilmiş olan bir boşanma kararı, karar. Resmi vasiyetnameyi düzenleyen memur vasiyetçinin nüfusa kayıtlı olduğu yere ihbarda bulunur ve kendisinde bir vasiyetnamenin bulunduğunu bildirir.


Yasa koyucu, ölüm halinde vasiyetin ortaya çıkartılması ve mirasbırakanın son arzularının gerçekleşmesi için resmi memura bu görevi vermiştir. Resmi vasiyetnamenin düzenlenmesine katılan tanıklara ve memura, bunların üst soy ve alt soy kan hısımlarına, kardeşlerine ve bu kişilerin eşlerine o vasiyetname ile kazandırmada bulunulamaz.


Bu kişilere o vasiyetnamede kazandırmada bulunulursa, vasiyetname yine geçerlidir ancak bu kişilere yapılan kazandırmalar geçersizdir. El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hakimine veya yetkili memura bırakılabilir. Türk Medeni Kanununun 596.


Bu nedenle mahkemece davanın reddine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması. Yani şunu anlatmak istiyorum. Vasiyet, resmi şekilde veye miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Davacı bunlarla birlikte, düzeltmenin veya kararın üçüncü kişilere bildirilmesi ya da yayımlanması isteminde de bulunabilir.


Davacının, maddî ve manevî tazminat istemleri ile hukuka aykırı saldırı dolayısıyla elde edilmiş olan kazanc�. Bu nedenledir ki mirasçıların bir araya gelerek vasiyetnameyi okumaları ve vasiyetin tüm gereklerini yerine getirmeleri hukuki olarak vasiyetin açılması anlamına gelmemektedir. Torul Noterliğinin 23.


Davacının, maddi ve manevi tazminat istemleri ile hukuka aykırı saldırı dolayısıyla elde edilmiş olan kazancın vekaletsiz iş görme hükümlerine göre kendisine verilmesine ilişkin istemde bulunma hakkı saklıdır. Bu nedenle vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu değildir.


Hukuk Dairesi’nin 15.

Uyuşmazlık konusu vasiyetnamenin tetkikinden anlaşılacağı gibi, noter, vasiye. VASİYETNAMENİN İPTALİ.


Sulh Mahkemesi vasiyetnameyi tesellüm ettiği tarihten itibaren nihayet ay içinde açar. Görüldüğü gibi, mirasçılar davet olunurken, vasiyetnamenin açılacağı gün ve saatin davetiye ile bildirilmesi zorunludur.


Mirasta hak sahibi olanların her birine gideri terekeye ait olmak üzere, vasiyetnamenin kendilerine ilişkin kısımlarının onaylı bir örneği hakim tarafından tebliğ edilir. Nerede olduğu bilinmeyenlere vasiyetnamenin kendilerine ilişkin kısımları ilan yolu ile tebliğ olunur.


Gerekçesi için Bkz. I - Doğumun bildirilmesi : Madde – Her doğum bir ay içinde nüfus memuruna bildirilir. Anası babası belli olmayan bir çocuk bulan kimse, çocuğu Hükümete teslim eder.


Genel olarak, tapu sicilinde a soya baba adlarında düzeltme istenilen hususlar, hatalı olarak tespit ve tescil edilen bilgilere dair olduğundan, nüfus idaresince tapu sicilinde hatalı olarak yazılan kişi kimlik bilgisine ulaşılamadığının bildirilmesi, talep sahibinin hak sahibi olamayacağını göstermez. Bu durumlarda nüfus idaresinden istenen bilgiler tapu kaydında yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.