Bu durumda kiracı tahliyesi ne kadar sürer diyorsanız hemen yanıtlayalım. Kiracı tahliye davaları, tahliye nedenine göre değişkenlik gösteriyor.
Bu nedenle kiracınızın tahliyesinin hızlı olmasını istiyorsanız, kiracınız ile bir anlaşma sağlamanız gerekecek. Peki, kiracı tahliye davası ne kadar sürer ? Kiracıyı tahliye etmenin en kısa yolu, kiracı ile anlaşıp çıkmasını sağlamaktır.
Ancak kiracı ile anlaşma sağlanamadığı takdirde uzun soluklu bir hukuk sürecine girilir.
Kiracı evden çıkarılmak isteniyorsa öncelikli olarak tahliye işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Kiracının tahliyesi kaç ay sürer sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz. Kira hukuku içerisinde tahliye davası günümüzde ev ve iş yerlerinin kiralarının ödenmemesi nedeniyle açılan davaların fazla olması, konuşulması, masraflı ve bir o kadar da sıkıntılı bir süreç olmasıdır.
Bu şekilde kiracı ile anlaşamadığınız takdirde, kiracıya tahliye talepli icra davası açılabiliyor. Bir diğer ifade ile yıl içinde kere kirayı geç ödemesi haklı ihtar ile tahliye davası açılabiliyor.
Tahliye Davası Ne Kadar Sürer ? Kiracı yazılı bir tahliye taahhütnamesi vermişse bu durumda bu tahliye taahhüdüne dayanarak kiracıyı evden çıkarmak mümkündür. Ancak kiracıdan alınan tahliye taahhüdünün geçerli olması gerekir, bunun için bir takım hususları içermesi gerekmektedir aksi halde taahhüt geçersiz sayılacak ve dava reddedilecektir.
Kiraya veren malın boşaltılması amacıyla taahhütnamede belirtilen sürenin ay geçmesinden itibaren Sulh Hukuk Mahkemesi’ ne dava açabilecektir.
Peki kiracı tahliyesi davası ne kadar sürer ? Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kiracıların ve ev sahiplerinin sahip olduğu bazı hak ve sorumluluklar bulunuyor. Ev sahibi nasıl istediği zaman kiracısını çıkaramıyor ise, kiracı da aynı şekilde ancak haklı gerekçelerin olması halinde evi tahliye edebiliyor. Her sebepten ötürü kiracının tahliyesi için ayrı ihbar ve dava açma süreleri öngörülmüştür.
Ancak bunlar genel olarak noter kanalı ile yapılan ihtarların başarısız olması ve ardından tahliye davası açılıyor olması şeklinde olduklarından. SAYILI KANUN’A GÖRE KİRA BEDELİ VE TESPİTİ. Ancak anlaşmazlık durumlarının ortaya çıkması halinde tahliyelerin yapılması için dava açılması gerekebiliyor.
Kiracıya yazılı bildirim yapılır, ardından tahliye davası açılır. Kira Tespit Davası Ne Kadar Sürer, Sonuçları Neledir?
Kiracının evden çıkarılmasıyla ilgili merak edilen konulardan birisi de kiracı tahliye davası avukatlık ücreti hususudur. Her ne kadar takip kesinleşmiş olsa da alacaklı tarafından hemen haciz ve tahliye yoluna başvurulamayacaktır. Alacaklı tarafından bu sürenin de tamamının beklenmesi gerekmektedir.
Türk Borçlar Kanunu’na göre günlük ödeme süresi verilmiştir. Süresinde ödeme emrine itiraz etmeyen borçlu kiracı, yasal ödeme. Sorunun yanıtını sizler için vermeye çalıştık. Hemen belirtelim, kiracı tahliye davalarının süresi tahliye nedenine göre değişmekte.
Yani tahliye nedeniniz dava sürecini doğrudan etkiliyor. Ancak her mal sahibi gibi bu sürecin kısa sürede netlik.
Eğer kira sözleşmesi süreli ise tahliye davasın kira sözleşmesinin sona ermesi ile açılabilir.
Kiracı, evi tahliye etmez ise ev sahibi tahliye için dava açabiliyor. Kira sözleşmesinin bitmesinden itibaren ay içinde tahliye davasının açılması lazım.
Kira tahliye davaları en az 6-ay sürer, hatta ben sana birkaç da tüyo vereyim, uygula, dava seneyi bulur. Sende zaten yıllık sözleşme süresini doldurmuş olursun, müşterilerini de rezil olmazsın dedim. Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir. Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir.
Kiracı aydır kira ödemediği için" tahliye talepli icra" davası açtık. Hakim ilk celsede tahliye kararı verir mi? Yoksa birkaç celse sürer mi?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.