Mücbir Sebep ’e tabi olanlar için BEYAN 27. MÜCBİR SEBEP ’E TABİ OLMAYANLAR için Mayıs. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” yayımlandı. Bu düzenlemeden, bütün mükellefler için uzatılan beyan ve ödeme sürelerinin, mücbir sebep kapsamına giren mükellefler için 27.
Gelir İdaresi tarafından yayımlanan 03. Söz konusu Tebliğ ile yapılan düzenlemelerden öne çıkan hususlar bu sirkülerimizde özetlenmiştir.
Tebliğde mücbir sebep hali kapsamına alınan mükellefler iki grup halinde düzenlenmiştir. Mart, Nisan ve Mayıs dönemlerine ait KDV ve Muhtasar beyannamelerinin verilme süreleri ile Form Ba-Bs verme E-Defter berat yükleme sürelere 27.
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yasak sona erene dek mücbir sebep halinde kabul edilen mükellefler. Tüm sektörlerin gündeminde ‘ mücbir sebep ’ hali var. Ekonomik durgunluk, kolaylık sağlanan mükellef grubu dışındaki sektörleri de etkiliyor. Yukarıda belirtilen mükellefler kendiler için belirlenen mücbir sebep süresi boyunca muhtasar beyanname ve tüm katma değer vergisi beyanname verme süreleri 27.
KDV beyanname verme ve ödeme süresi uzatıldı, belediyelere kaynak sağlandı. Yasal Ödeme Tarihi.
Uzatılan Ödeme Tarihi. Beyanname Verme ve Ödeme Süreleri. Ba, Bs Formlarının Vergi Dairesine Gönderilme Tarihleri ve Hadler.
Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için sayfamızdaki "e-bültene kaydol" bağlantısını kullanabilirsiniz. Duyuruda 5Sıra No.
Birinci fıkrada bahsi geçen ana faaliyet alanlarının tespit edilmesinde bu Tebliğin yayımı tarihi itibarıyla vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodu dikkate alınır. Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Maddesindeki mücbir sebep dönemlerine ait olmakla birlikte bu maddede sayılmayan beyanname ve bildirimler ile 22.
Bu belirlemeye uygun olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunca alınan 26. Bilindiği üzere 1No. Bu mükelleflerin, prim beyanname verme süreleri uzamamıştır.
Bu nedenle, mücbir sebepten yararlanmanın sonuçları, mükellefler lehine iyileştirilmiştir. KİNCİ GEÇİCİ VERGİ YENİDEN DEĞERLEME ORANI % OLARAK BELİRLENMİŞTİR. Mükellefler, KDV ve.
Covid salgını döneminde Hazine ve Maliye Bakanlığı mücbir sebep ilan edilen sektörler için katma değer vergisi için iade uygulamasının usul ve esaslarını belirleyen yeni tebliğ yayımladı. Vergi Daireleri kendisinde kayıtlı olan faaliyet koduna göre sistem üzerinden otomatik olarak mükelleflerin mücbir sebep hallerini tanımlamaktadır.
Tutukluluk hali mücbir sebep olarak kabul edileceğinden, beyanname verme süresi içerisinde mücbir sebep hali ile karşı karşıya kalan mükelleflerin beyanname verme yükümlülükleri, mücbir sebep nedeniyle işlemeyen sürenin dikkate alınmasıyla bulunacak süre kadar uzamaktadır. Yukarıda belirtilen kapsama giren ve mücbir sebep hali kapsamında beyanname verme yükümlülükleri ileri tarihe ertelenen mükelleflerin, mücbir sebep halinde bulundukları 01.
Keza, YMM’ler tarafından. Salgın hastalık dolayısıyla mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin beyanname verme ve ödeme süreleri bu zaman zarfında bekletilecektir.
Geçici Vergi Dönemi Beyan ve Ödeme Süresi 28. Ticari, zirai ve serbest mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunan mükellefler, II. Buna göre, kısıtlamadan muaf tutulan yaş ve üstündeki mükellefler, mücbir sebep dönemine ilişkin beyanname ve bildirimlerini Haziran gün sonuna kadar verecek. Bu beyanname ve bildirimlere istinaden tahakkuk eden vergiler de aynı sürede ödenecek.
Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan Koronavirüs (COVID-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden etkilenen mükelleflerin vergi ödevlerinin yerine getirilmesi bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması amacıyla Bakanlığımızca yapılan çalışmalar kapsamında bir Genel Tebliğ hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.