8 Eylül 2017 Cuma

Ev sahibi hakları 2019

Ev sahibi ve kiracı arasında maalesefki sorunlar yaşanabiliyor. Tahliye talebinin reddi, habersiz tahliye talebi, yasa dışı kira artışı.


Ev sahipleri ve kiracıların hakları yılda bir yenilenen sözleşmelerde yazılıdır. Her iki taraf da kira kontratına yeni madde ekleme ya da çıkarma talebinde bulunabilir.


Sözleşme yerine de geçen bu kontratların zamanı dolduğunda ev sahipleri kiracı değiştirme hakkına sahiptir.

Ancak kontratın dolma. Takip Et: Bir konutta kiracı olarak oturan kişilerin ve ev sahibi olanların hakları ilgili kanun hükümlerince korunmaktadır. Aynı zamanda kiracı ve ev sahiplerinin birbirlerine karşı da birtakım sorumlulukları. Türkiye’de milyon hanede oturan vatandaşlar kira ödüyor.


Mülk sahibi olmayanlar başka mülk sahiplerinden aylık veya yıllık bedel ödeyerek kiralama yapıyor. Ev sahibiniz, kira kontratınızın süresi dolmadan sizi evden çıkarma hakkına sahip değil.


Kontrat süresi bitimine bir ay kala ev sahibi, kiracıya ihtarname çekmediği sürece, yapılmış olan kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat özelliğine sahip olur.

Yasal fesih bildirim süresine uyarak ev sahibi ve kiracı ilişkisi bozulmuşsa ve önemli sebepleri varsa fesih maddesi gereği olağanüstü fesih gerçekleşebilir. MADDE 3– Taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebilir.


Ne yazık ki kira sözleşmesi bulunsa dahi evin satılması durumunda evi yeni alan kişinin söz konusu taşınmazı boşaltma hakkı bulunmaktadır. Kanunlar karşısında ev sahibi evi satarsa kiracı hakları bulunmakla beraber yine de sözleşmenin bitiş tarihi beklenmesi zorunlu değildir. Peki, evini kiraya veren mal sahiplerinin yasal hakları nelerdir? Gökhan Ev Alanlara Tavsiyeler Yorum yazılmamış.


Kanunda belirtilen kiracı hakları şunlardır. KONTRAT SÜRESİ: Mülk sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramaz. Kontrat bitimine ay kala ev sahibi, kiracasına ihbarname çekmediği sürece kontrat kendiliğinden yenilenir ve kontrat süresiz niteliğe kavuşur. Bunları yerine getirilmesi şarttır.


Ev kiralama sürecinde hem kiracının hem de ev sahibinin sorumlulukları, yasalar çerçevesinde belirlenmektedir. TÜFE- ÜFE oranları çerçevesinde zam yansıtılabilir.


Bu haklar borçlar kanunu olarak geçmektedir. Son değişen kanun değişikliğinden sonra. Dolayısıyla ev sahibinin olduğu kadar, kiracının da ev sahibine karşı birçok hakkı bulunur.

Borçlar kanununa göre kiracının ev sahibine olduğu kadar ev sahibinin de kiracıya hakları var. Kanunu ev sahiplerinin ve kiracıların hak ve sorumluluklarına yer veriyor. Okul masraflarını karşılamak üzere bir iş bulan Naomi, Hamburg'daki lüks bir villaya göz kulak olacaktır. Sayılı Türk Borçlar Kanunu ile ev sahibi hakları düzenlendi.


Bu kanuna göre kira sözleşmesi dışında kiracıların ev sahiplerine karşı bazı sorumlulukları bulunmaktadır. Mynet haber farkı ile bu sayfada. Haberleri için tıklayınız.


Tapuda şerh yoksa ve ev sahibi kiracıyı evden çıkartmak istiyorsa tapu devri tamamlanma tarihinden itibaren en geç ay içerisinde bir ihtarname göndermelidir. Türkiye’ de insanları ev sahibi etmek amacı ile kurulmuş birçok şirket bulunuyor. Kiracı Hakları Nelerdir?


Eminevim, Birevim gibi şirketlere başvuran insanlar belirli şartları yerine getirmeleri durumunda ev sahibi olabiliyor. Birevim ile nasıl ev sahibi olunur?


Sizler için Birevim’ i araştırdık. Taksit seçenekleri nasıl belirlenir? Detaylar haberimizde. Ayrıca kontrat süresi bitimine ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz k.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.