5 Eylül 2017 Salı

Ssk sicil numarası öğrenme

Ssk işyeri no sorgulama — işyeri numarasından işyeri adresi nasıl bulunur ? Bunun online olarak sorgulanabilmesi mümkün değildir. Bu bilgi genelde çalışanların ihtiyaç duyduğu bir bilgidir ancak online olarak ssk sicil numarası ile adres sorgulaması maalesef mümkün bulunmamaktadır. SSK Sicil Numarası Sorgulama. SSK sicil numarası öğrenme.


ESGM sistemi tamamen kapatılmıştır.

SSK Numarası Öğrenme ve Sorgulama, Teknolojinin hızla gelişmesi hayatımızı her geçen gün daha da kolaylaştırmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak adına neredeyse tüm işlemlerimizi sanal.


Bunun için size verdiğimiz E-SGM bağlantısına tıklayarak sisteme gitmelisiniz. Burada sizden istenilen kimlik bilgilerinizi giriniz. Ardından ‘SORGULA’ butonuna basınız.


Sisteme girdikten sonra sağ tarafta bazı seçenekler göreceksiniz. Siz en üstte bulunan ‘TESCİL KAYDI TESPİTİ. Artık e-devlet üzerinden birçok işlem yapılabilmektedir.

ESGM ile SGK Sicil Numarası Öğrenme E Devlet projesinin hayata geçirilmesinden önce farklı şekillerde SGK Sicil No Öğrenme işlemi yapılmaktaydı. SGK işe giriş, SSK ile ilgili sigorta sicil numarası, ssk borç sorgulama, ssk aylık bilgileri gibi bilgileri sorgulayabilirsiniz.


Bağ-kur ile ilgili bağkur numarasını öğrenme, bağ-kur borç dökümü, bağ-kur sigortalılık bilgileri gibi silgileri öğrenebilirsiniz. Emekli sandığında borç sorgulama, emeklilik maaşını öğrenme gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.


Sigorta numarası için e-devlet şifresi ile buradan bakınız. Bu yazımızda size 4A sicil no öğrenme hakkında bilgi vereceğiz. SSK prim sorgulama ekranında ayrıca tescil kaydı tesbiti, emekli aylık bilgisi, işgöremezlik ödeme, sağlık provizyon sorgulama, GSS tescil sorgulama ve 4C İsteğe Bağlı bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesine giderek TL ücret ödeyerek E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.


Bu sitenin bu tür hizmetlerinden yararlanabilmek için “e-devlet şifresi” almanız gerekmektedir. PTT şubelerinden lira karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.


Sizlere yazımızda bu konunun bilgilerini vereceğiz. Sizde kolay bir şekilde SGK veya SSK sicil numaranızı sorgulayabilirsiniz. A SSK sicil numarası öğrenme ve sorgulama işlemi yapılması için e-Devlet şifresine ya da SGK sitesinden lüzumlu bilgiler doldurularak yapılabilir. Fakat, en kolayı ve en oldukça tercih edileni e-Devlet üstünden SSK sicil numarası öğrenmektir.


Uygulamalar bölümünden 4A. SSK sicil no öğrenmek için de SGK sitesi ya da e-devlet sitesi kullanılabilir. E-devlet üzerinden sicil no sorgulaması için izlenecek adımlar şunlardır.


E-devlet sitesine e-devlet şifresi kullanılarak giriş yapılır.

Ekranda açılan sayfadan 4A Sigortalı Tescil Kaydı yazısına tıklanır. Yazımızda işyeri sorgulama anlatılacak merak edilen ssk işyeri sicil numarası sorgulama öğrenme alınması hakkında bilgi verilecektir.


Ssk da işyerinden bahsedebilmek için sigortalı çalışması gerekir. Sigortalının işe başlaması ile birlikte bir sicil no alınarak işyeri bildirgesi ile tescil edilir. Bu numarada uzun bir. SSK kapsamında işe giriş yapan kişiye ait işe giriş bildirgesi verilmesini takiben kendisine SSK sicil numarası tanımlanır.


Her çalışan için tanımlanan SSK sicil numarası kendisine özel olup, aynı numara iki ayrı kişide olamaz. Günümüzde sicil sorgulama işlemleri sgk sitesi üzerinden yapılamaz, kişi e-devlet platformundan sicil numarası ile ilgili tüm bilgileri edinebilir.


E-Devlet üzerinden yapacağınız SSK sicil numarası öğrenme TC kimlik no ile sorgulaması yapabilmeniz için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.