16 Ekim 2017 Pazartesi

Edevlet adli sicil kaydı apostil

Sabıka kaydı ( adli sicil kaydı ) özellikle iş başvurularında, yurtdışına çıkışlarda, ehliyet, silah, işyeri ruhsatı gibi konularda çok önemlidir. Sistemden nüfus kayıt örneği, doğum kayıt örneği, ölüm kayıt örneği, evlenme kayıt örneği.


Topluma veya devlete yapılan kuralsız hareketlerin sonucunda alınan cezalar, sabıka kaydına işlemektedir. Başvuru sahibinin kendi ülkesinden talep edilen Sabıka Kaydı, başvuru sahibinin kendi ülkesinde herhangi bir suça karışıp karışmadığına ilişkin kayıtı gösteren resmi bir belgedir ve herhangi bir suç işlediğiniz zaman bu belgede yer alır.


Devlet üzerinden giriş yapan vatandaşların başvuruları kısa sürede şerhli. Bunun dışında Adliyeden, Kaymakamlıktan, yurt dışında iseniz Büyükelçilikten kolaylıkla adli sicil kaydı alabilirsiniz.

E-devlet şifresi olan kişiler arama bölümüne adli sicil kaydı yazarak bu belgeye ulaşabilirler. Adli sicil kaydı kişinin bizzat kendisine, yaş altı olanlarda ise anne yada babasına verilmektedir. Ayrıca kaymakamlıklardan, büyükelçiliklerden ve adliyelerden de sabıka kaydı sorgulaması yapılabilmektedir. Etiket: adli sicil kaydı.


Sabıka kaydı, kişinin hakkında yurtiçi veya yurtdışında açılan davaların olup olmadığını tespit eden. Hakim ve Savcı Adaylığ�. Eğer şifreniz yoksa ptt şubelerinden küçük bir ücret karşılığında yeni bir şifre alınabilmektedir.


Adalet Bakanlığı hizmetleri Adalet Bakanlığı ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. Cep telefonundan sms ile yada ptt şubesinden tekrar alabilirsiniz.

Bu sayede de adli sicil kaydı sorgulama ve belge alımını. Bazı kurumlar bunu kabul ederken bazı kurumlar yine de ıslak imzalı adli sicil kaydı istemektedir. Apostil projesinin ilk fazında PTT A. PTT şubelerinden herhangi birine gidip 2tl karşılığında e-devlet şifresi alınız.


Size özel şifrenizle e-devlet sistemine giriş yapınız. Ama eğer evinizde yazıcı yoksa bu işlemi.


Seçeneklerinde sürekli kolaylık sunan e devlet sayesinde zaman kaybının önüne geçeceksiniz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden sorgulama. Sorgulama Sonucu sayfamızdan adli sicil kaydınızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. AYim tam olarak anlamadA±m ama adli sicil kaydi farkli guvenlik arastirmasj arsiv soeusturmasi var bi. Adli Sicil Kaydı Sorgulama işlemi için TIKLAYINIZ.


Kaydı dört farklı şekilde elde edebilirsiniz, fakat başkası adına veli ya da vasisi olmadığınız sürece adli sicil kaydı alamazsınız. Aslında hepsi belli bir sırada ve anlamı vardır.


Bu bildiğimiz, adliyeden alınan adli sicil kaydı değil mi? Sorgulama işlemini yapabilmek için vatandaşların herhangi bir PTT şubesine giderek, TL karşılığında şifre alması gerekiyor. Ayrıca internet bankacılığı kullananlar, şifre almadan.


Bunun için adliye sarayı içinde bulunan adli sicil müdürlüklerine gitmeniz gerekir.

Belgeyi almak için bir form. E devlet adli sicil kaydı sorgulamak için internet web sitemizi kullanarak bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.


Yanda verdiğimiz linki tıkladıktan sonra edevlet sistemine e devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sabıka kaydı belgenizi alabilirsiniz. Zamanınızın yanınıza kar kalmasının yanında güzel yönlerinden biri de.


Başlangıç olarak apostilli sabıka kaydı ve mahkeme kararları sistem üzerinden alınabilecek. Bu sisteme e-devlet üzerinden giriş yapılıyor.


Burada adli sicil kaydı için TL mahkeme kararları için TL apostil ücreti ödenir. PTT merkezlerinden alacağınız şifre ile e-devlet sitesine giriş yapabilirsiniz.


Herhangi bir bankadan hesap kartınız bulunuyorsa eğer PTT merkezine gitmeden banka işlemlerinizi e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.