Nedeni ise bankanın size tahsis etmiş olduğu banka kartı üzerindeki karışıklık, birden fazla numara olmasıdır. EFT işleminde Alıcı banka, şube ve alıcı hesap numarası gerekmektedir.
Bu hanelerin son hanesi sizin banka hesap numarasınızı oluşturmaktadır. Eğer ödeme almak istiyorsanız sadece hesap numarasını bilmek yeterli olmaz banka şube kodunuda karşı tarafa iletmeniz gerekmektedir.
Detaylıca öğrenmek isterseniz kart. Banka kartında hesap numarası olmayan kart sahiplerinin, hesap numaralarını öğrenebileceği en kestirme yol ise telefon bankacılığı veya bankamatiklerdir. Bankanın müşteri temsilcisini aradıktan sonra "hesap numaramı öğrenmek istiyorum" diyerek sesli yanıt servisinin sizi ilgili menüye yönlendirmesini sağlayabilirsiniz. Yapı kredi hesap numarası hanelidir.
Kontrol basamaklarından sonra gelen hane ilgili bankanın hangisi olduğunu veren banka kodudur. Banka kodunun hemen ardından gelen ve genellikle olan rezerv alan ve onun da peşinden ise haneli banka hesap numarası bulunur.
Bu kodlama sayesinde iban numarası ortaya çıkar. Bu numaranın ilk numarası şube kodudur.
Banka kartı hesap numarası vasıtası ile bir başkasının hesabına para transferi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Ancak bazı bankalar hesap numaralarını kart üzerinde bulundurmazlar. Sesli yanıt sistemi ile kayıt olduğunuzda sizin sesinize bağlı olarak kimse sizin bilgilerine ulaşmaz. Son rakamı hesap no olmaktadır.
Finansbank hesabınızın iban numarasına bakarak hesap numarasını görebilirsiniz. Ayrıca finansbank mobil ve internet uygulamasına giriş yaparak hesap detayları alanından ibandan hesap no bulabilirsiniz. Türkiye için belirlenen kod TR- şeklinde tanımlanmıştır.
IBAN numarası uluslararası standartlarda belirlenen haneden oluşur. Dilerseniz aşağıda belirtilen farklı yöntemleri deneyerek, ortalama dakika içerisinde IBAN ve hesap numarasını öğrenebilirsiniz. Finansbanktan İnternet Şubesine giriş için sorduğu şimdilik son hanedir. Bu kısmdaki bilgileri doldurduktan sonra telefonunuza onay mesajı gelecek ve onu şifreyi girip internet banka hesap şifrenizi belirleyebilirsiniz.
Banka kartı üzerinde birçok rakam bulunabilir: kredi kartı son kullanma tarihi, kart numarası, hesap numarası, müşteri numarası, cvc gibi. Peki bunlardan hangisinin hesap no olduğunu nereden anlayacağız?
Tüm banka kartlarında er haneden oluşan haneli bir sayı bulunur. Türkiye de IBAN sistemine ilk geçen ülkelerden bir tanesi ve tüm dünyada IBAN uygulamasını kullanan ülkelere hızlı para transferi yapabiliyor. Finansbank uzun yıllardır düzenlemiş olduğu kredi ve kredi kartı kampanyaları ile adından sıkça söz ettiriyor.
Finansbank müşteri numarası öğrenme hakkında detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz! Finansbank IBAN Hesaplama işlemini sadece kendi hesabınız için değil, para transferi gerçekleştireceğiniz başka bir hesap için de kullanabilirsiniz. Bunun için de yukarıda yazan bilgiye ihtiyacınız olacak.
Uygulamaya hesap bilgileriniz aracılığıyla giriş gerçekleştirin. En Kolay Finansbank Bakiye Öğrenme Adımı Hangisi. Peki, hesap numarası nedir ve bankalara göre hesap numarası kaç haneli olur.
Kartın ön yüzeyinde parçaya bölünmüş hanelik bir sayı bulunmaktadır. Bu sayı kart numarasıdır ve yine müşteri numarası ile karıştırılmamalıdır. Hesap Kartında Banka Müşteri Numarası.
Finansbank Müşteri Hizmetleri Telefon Çağrı Merkezi İletişim Numarası Bankacılık sektörün hizmet veren kurumlardan biri olan Finansbank, banka şubelerinde, internet bankacılığında ve banka ATM’lerinde vermiş olduğu hizmetin aynısını artık Finansbank Çağrı Merkezinde gerçekleştirmektedir. Diğer bankalarla yapılan her işlemde hesap numarası bilgisi gerektiğinden, müşteriler, şubeye giderek sıra bekleyip hesap numarasını öğrenmek istememektedir.
Müşteri numarası veya Tc kimlik numaranız ile şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız, şifre oluşturma talimatlarını izlemeniz gerekmektedir.
Finans şifrenizi almak için internet üzerinden, kredi kartı, banka kartı ve hesap numarası seçeneklerinden birini seçmeniz gerekmektedir. Bu yüzden tanımadığınız kişilerle iban numaranızı paylaşmamanız gerekmektedir.
Herhangi bir şekilde bu numarayı paylaşmanız durumunda sıkıntı doğabilecek durumlar olabilir. Girişte de ifade ettiğimiz üzere hesap numaraları para gönderme sırasında lazım olmaktadır.
Banka müşterilerine verilen kredi kartı veya hesaba bağlı olan banka kartı üzerinde kart numarası, son kullanma tarihi, isim soyisim gibi bilgiler bulunur. Bazı bankalar müşteri numarası da kartın üzerine yazarlar.
Bu yazılar arasında PTT kart hesap no hangisi diye soracak olursanız, kartın sol alt köşesindeki olduğunu söyleyebiliriz. Mesela örnekte verdiğimiz i-ban numarası Finansbank Enpara.
Geriye kalan numaralar ise kişinin şube kodunu ve hesap numarasını gösterir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.