The Convenience Of All Inclusive! Autoplay When autoplay is enable a suggested video will automatically play next. Metin içinde kaynak gösterme. Up next 6- Tez İçinde.
APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir. Aşağıda hangi durumlarda, nasıl kaynak gösterileceği örneklerle anlatılmaktadır. Erkan Tosun 5views.
Bu yöntem yapıtlara göre farklılık. WEB SiTESiNDEN ALINTI “Makale adı”. En sonda bu web sitesinden bilginin. Kaynak gösterme neden önemli?
Bu tarz bildirimler okuyuculara kaynakları kısaca sunar ve onların bu bilgi kaynağını makale sonundaki alfabetik hazırlanmış kaynakçada kolayca bulmalarını mümkün kılar. METİN İÇİ PARANTEZ İLE KAYNAK GÖSTERME 1. Parantez içinde gösterilen kaynak bilgisi, mümkün olduğunca kısa ve net olmalıdır.
Genel olarak kullanılan kaynağın yazarının soyadını ve sayfa numarasını parantez içinde alıntı sonuna yerleştirmek yeterlidir. Ancak aynı yazara ait birden fazla yapıta. Tez yazılırken kullanılan tüm kaynakların mutlaka tezde yer alması gerekir.
Kullanılan kaynaklar metin içinde ya da dipnot olarak gösterilir. Bunlardan birisi de Amerikan Psikoloji Derneği (APA) tarafından geliştirilen ve uluslararası alanda kabul gören kaynak gösterimidir. Microsoft Office Word Programı içinde. Açık medeniyet ve sosyal içerme.
Scatter of journals and literature obsolescence reflected in document delivery. Tarih yazmak o tarih itibari ile bilginin alındığını gösterdiği ve bu tarihten sonra sorumluluk doğurabilecek bir değişiklik halini ispatı sağlayacaktır. Kısa alıntılar tırnak işareti içinde gösterilmelidir.
Mülakat, mektup, e-posta, telefon görüşmesi gibi kişisel görüşmeler elde edilebilir kaynaklar olmadıklarından kaynakçaya eklenmezler. Görüşmelere yalnızca metin içinde gönderme yapılmalıdır.
Apa yönteminin en büyük avantajı ise eser başvurularını ilk kez yaparken word programının hafızasına bu bilgileri. Araştırmacının savunduğu görüşün doğruluğunu desteklemek. Bilgilerin kaynağını göstermek, asıl sahiplerinin hakkını vermek.
Alıntı yapılan tüm kaynakl. Referanslar bölümünde kitapları nasıl kaynak olarak gösterebileceğinizi bu videoda öğrenebilirsiniz. DİPNOTLU KAYNAK GÖSTERME YÖNTEMİ (KLASİK SİSTEM) Bu sistemde, atıf yapılan kaynaklar her sayfada ilgili sayfanın altında verilir. Dipnotlu kaynak gösterme.
Etiket: metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır. Tez nasıl yazılır örnekli anlatım Tez nasıl yazılır örnekli anlatım. Sonraki kullanımlarda sadece kısaltması kullanılır.
Eğer kaynak metin içinde ilk kez geçiyorsa. YAZIM KURALLARI ve KAYNAK GÖSTERME BİÇİM. Birden çok ek var ise Ek A, Ek B diye harflendirilerek sıralanmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.