24 Ekim 2017 Salı

Yeşil pasaport vizesiz ülkeler

Kendine özgü kültürü ile Afrika’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Fas, yeşil pasaport sahipleri tarafından gün boyunca vizesiz gezilebilir. Yeşil pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Yani pasaportun geçerlilik süresinin ziyaret süresi kapsamında olması yeterli değil.


Bu süreyi göz önüne alarak dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz. Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil.

Bu ülkelerin bazıları internet ve kapı vizesi kolaylığı sağlıyor. Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize uygulamaları turistik amaçlı seyahatler için geçerli. Yeşil Pasaport vizesiz gidilebilecek ülkeler nedeniyle büyük kolaylık sağlıyor. Aslında çoğu ülkeye yeşil pasaport ile vizesiz gidilebiliyor.


Ama yine de bazı ülkeler Türk vatandaşlarına vize uyguluyor. Buna rağmen yeşil pasaportlulara bordo pasaport sahiplerine göre daha kolay vize çıkıyor diyebiliriz. Size seyahat dolu günler diliyorum ! O halde fazla uzatmadan bakalım bu ülkeler hangileriymiş.


Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir.

Devletin sunmuş olduğu bu ayrıcalıklı yeşil pasaport birçok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı sağlıyor. Umumi yani bordo pasaport sahipleri vize derdiyle uğraşırken yeşil pasaporta sahip kişiler uçak bileti ve otel rezervasyonunu yapıp.


Tek tek vizesiz ülkelerden bahsetmeden önce, vize ile ilgili yazdığım bütün yazıları bir listeleyeyim diyorum. Böylece, vize konusunda ön bilgi sahibi de olmuş olursunuz. Vize ve pasaport ne. Bazı ülkeler bu süreyi daha fazla.


Bunun yanında her vatandaşın alabildiği bordo pasaport ile birçok ülkeye gidilebilmektedir. Gelin yeşil pasaport istemeyen ülkeleri birlikte okuyalım. Hususi pasaport diğer adıyla yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport denilen pasaport çeşidi, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, yıllık süre ile verilmektedir.


Türkiye) Avrupa Kıtasındaki ülkelerin Avrupa Birliği altında birbiriyle gidiş gelişlerinde serbestlik olurken bu kıta dışında ülkeler için vize ve pasaport sistemi hala devam ediyor. Yesil pasaport ile 12. Hususi ( yeşil ) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım.


Geldik bordo pasaportlular olarak en çok özendiğimiz (en azından bizim özendiğimiz diyelim) pasaport türü olan yeşil pasaportun vizesiz dünyasını sizlerle buluşturmaya. Avrupa ülkesine vizesiz giriş hakkı bulunan bu pasaport için listemiz. Günaydın Gezginler olarak bildiklerimizi toparlayalım ve elden geldiğince yardımcı olmak adına kısa bir yazı hazırlayalım istedik.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da tıpkı bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi mutlaka durumlarına uygun bir İngiltere vizesi almak zorundadır. Eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkeden uzun süreli vize almanız gerekiyor.


Pasaport aldıktan sonraki en zorlayıcı adım vize alabilmek.

Bordo pasaporta vizesiz ülkeler listesi. Istanbul 25° Ankara 28° İzmir 31° İmsak 03:52. Schengen ülkeleri içerisinde vizesiz seyahat imkanına sahip olan yeşil pasaport sahipleri için aynı durum İngiltere için geçerli değildir.


Sadece bordo pasaport sahiplerine havayoluyla gidildiğinde sınırda 1Gün. Fildişi Sahili Afrika. Aldığım pasaport, yıllık bir geçerliliğe sahipti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.