Eskiden trafik şubelerde yapılan plaka değiştirme işlemlerinin yerini Noterler almış durumda. Son yapılan düzenlemeyle birlikte plakaların zemini üzerinde herhangi bir şekilde boya, vida ve yazı stilinin değişik olması istenmemektedir. Araç satın alırken plaka değişikliği veya plaka yenileme yaptırmak isteyebilirsiniz. Yeni sisteme göre eski usül plaka değiştirme veya yenileme işlemleri artık değişmiştir.
Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir. Plaka değişim ücreti kısmı bu kadar.
Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir. Hayır, araç sahibinin bulunması zorunlu değildir. Aracınızın muayene tarihinin geçmemiş olması gereklidir.
Muayene süresi dolan araçların plaka yenileme işlemi muayene işlemi yapıldıktan sonra yapılabilir. Hangi Plakalar Ağır Kusurlu Sayılıyor?
Nüfus cüzdanı fotokopisi, Araç ruhsatı ve fotokopisi, Eski plakalar. Bir plaka, gerekli standartlara uygun değilse araç muayenesinden geçmez.
Bir araç aldığınızda veya halihazırda bir aracınız varsa plaka süreçleri ve prosedürler biraz karmaşık gelebilir. Yenileme işleminin nasıl yapılması gerektiği ve bu aşamada.
Araç plaka yenileme işlemini noterden yapabilmeniz mümkün. El araç satın aldığınız zaman plaka değişikliği yaptırmak istiyorsanız, bunu notere belirtmeniz.
Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. TL İşte tüm detaylar haberimizde.
Gelelim ikamet durumundan yada ikinci el araç alıp satma durumundaki plaka değişikliği hususlarına. Sizlere aktaracağımız işlemler ve detaylar ile siz de plaka değişikliği yapabilirsiniz.
Ruhsat Başvurusu İçin Gereken Belgeler. Araç cinslerine göre başvuruda gereken belgeler: Otomobil: Sahiplik Belgesi (fatura, satış sözleşmesi vb.) ÖTV Belges.
Gördüğüm kadarıyla bu konuda bir karışıklık yaşanıyor. Buna ek olarak, TL plaka basım ücretinin de fiyata eklenmesiyle birlikte toplam tutar, 2TL’yi bulmaktadır. Aracınızda bulunan plakanın çeşitli sebeplere bağlı olarak yıpranması, hasar görmesi ve ağır kusurlu sayılabilecek hallerden dolayı bilgileri saklı kalmak suretiyle yenileyebilirsiniz.
Araç sahipleri plaka yenileme işlemini plaka değiştirme işlemiyle karıştırmamalıdır. Vidalı, app yada okunamayan plakalar için yapacağınız işlem plaka yenileme oluyor.
Ve bunun ücreti tek plaka için 2TL, plaka için toplamda TL. Plakaların Yönetmelikte Tariflendiği Koşullara Uygun Olarak Araca Monte Edilmiş Şekilde Kullanılması. Evet bir çok araba sahiplerinin plakaları yıpranmış veya silinmiş, soluk bu nedenle bazen sistem başka birine ceza kesebiliyor.
Internet Explorer kullanıyorsanız Uyumluluk Görünümünü çalıştırınız.
Ancak plakalar için alınan yeni kararlar ile birlikte plaka yenileme işlemlerinin sayısı da artış göstermektedir. APP plaka, farklı puntolarla yazılmış plakalar, vida bulunan plakalar gibi gibi standart dışı olan plakalar muayene. Lakin bir ay süresinin geçmesinden sonra. Randevu almak için o ilin emniyet müdürlüğü.
Ancak bundan birçoğumuz ancak araç muayenesi yaptıracağımız zaman haberdar olabildik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.