21 Aralık 2017 Perşembe

Engellilere vize kolaylığı

Engelsiz Yaşam Hakkında Bilgilendirme Makale. Başkonsolosluğumuz, yapısal koşullara göre, özellikle pasaport, kimlik veya vize başvurularında ve diğer konsolosluk işlemleri için yapılan görüşmelerde engelli vatandaşlara yardımcı olmaya çalışmaktadır.


Uygulamada ilerleyen zamanlarda vize şartlarının daha da esnemesi bekleniyor. Karma Protokol devreye girdi. Hizmet sunan Türk vatandaşlarına vize muafiyeti Schengen ülkesinden sadece Almanya, Hollanda ve Danimarka’yı kapsıyor. Mesaj Gönderim Zamanı: 13.


Biz Platformu - SENİN BEDENİN, SORUN. Engelli olduğumdan beri ( ne yazık ki engellenmeden önce şehrimin mimari yapılarının engellilere uygunluğu dikkatimi çekmezdi ne acı ama bu kadar duyarlı değildim keşke olsaydım ) gittiğim her yere ve içinde bulunduğum her koşula diğer engel gruplarını da düşünerek gözlem yaptığım için artık beynim otomatik olarak şartlanmış bu konuda yapabileceklerim belki devede kulak sayılır ölçüde ama kendimce ilgili makamlara mail atarak şikayetimi bildirmekten.


Engellilerin yurt dışına turistik gezi yapması. Vize almaya giden arkadaşlar ve bu konuda tecrübesi olanlar bu konuda görüş bildirirse sevinirim. Mağduriyetlerin giderilmesi için bilirkişilere başvurulacak. Bakanlığı, engelli vatandaşların tapu işlemleri sırasında.


Geliştirme çalışmaları devam proje, engellilere işlemlerini kısa sürede gerçekleştirme kolaylığı sağlayacak. Genelge öncesi birçok il emniyet müdürlüğü, araçla emniyet önüne getirilen engellilere şubeye çıkmadan pasaport hizmeti veriyordu.


Başkan Oran’ın Çeşme’de bin civarında yazlık ev olduğunu ve yazlık ev sahiplerinin yüzde 65’inin İzmirli olduğunu dile getirmesi üzerine Başkonsolos Papoulia, Çeşme’de yazlık ev satın almış olan tapu sahiplerine vize kolaylığı gösterileceğini. Mükelleflerin hastaneden aldıkları sağlık kurulu.


Engellilere vize kolaylığı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, engelli vatandaşların farklı kurumlara vermek için ayrı ayrı raporlar almak durumunda kalmayacağını, alınan raporun elektronik ortamda ilgili kurumlarca görülebileceğini bildirdi. Getirilen kolaylıkların sadece aktarmalı uçuşlarda geçerli olduğu öğrenildi.


Hastanelerde işitme engellilere tercüman kolaylığı Lokman Hekim Hastaneler Grubu, işitme engellilerin hastanelerde yaşadıkları sorunları en aza indirmek ve onların hayatını kolaylaştırmak için işaret dilini bilen personel istihdam ediyor- Lokman Hekim Akay Hastanesi Başhekimi Op. Anlaşma Mart ayında yürürlüğe girecek. Yurtdisi icin vize zihinsel engellilere.


Engellilere vize kolaylığı

Türkiye’nin AB tam üyelik sürecinde en büyük tartışma konularından biri olan ‘Türk vatandaşlarına vize ’ uygulaması basitleştiriliyor. Yeni uygulamaya göre AB ülkelerinin konsoloslukları tek tip ve daha az sayıda evrakla vize verecek. Vize işlemleri en geç günde tamamlanacak.


AVRUPA Birliği (AB), Temmuz ayından itibaren Türklere vize alımını ‘basitleştirme’ uygulamasına başlayacak. Belediye ekiplerinin fatura ve ücretleri evlerden. Gereksinim Değerlendirmesi” ile. AB ile müzakere sürecini yaşayan Türkiye, Türklere uygulanan vizenin kaldırılmasını istiyordu.


AB-Türkiye mülteci zirvesinde üzerinde uzlaşılan taslak metne göre, Türkiye için Haziran sonu itibariyle vize serbestisi geliyor. Vize kolaylığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Vize probleminin halledilmesi konusunda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile çalışıyoruz. Bir noktadan başladık, resmi pasaport ve tır şoförlerine yönelik vize kolaylığı konusunda bir belgeyi Sayın Putin imzaladı” dedi.


Engellilere vize kolaylığı

Bu kişilere vize kolaylığı sağlayacağız" dedi. Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlanacak ve güvenlikleri için bina dış hatları yuvarlatılacak. Yaklaşık 0mkapalı alan içerisinde derslik ve bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunacak. Bundan böyle Kazak vatandaşları vize olmadan Türkiye’de ay kalabilecek.


Türk Hava Yolları (THY), engelli yolcuların rahat ve güvenli şekilde seyahat etmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya özen gösteriyor. Engelli yolcularını gidecekleri yere güvenle taşımak isteyen THY, saat önce talep edilmesi halinde misafirlerin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılıyor.


Fetullah’a gidenlere vize kolaylığı. Metrobüs durağına yakın olmasının yanı sıra metrobüs ve fakültelerimiz arasında üniversitemizin anlaşmalı olduğu özel bir servis şirketi ile ring servislerimiz bulunmaktadır.


Bu nedenle, Türk vatandaşlarına vize kolaylığı uygulamasına geçilemedi. AB şimdilik ‘Basitleştirme’ uygulamasının hayata geçirilmesine karar verdi.


Bence bu en önemli nokta ve yanlış uygulamaların olacağı tesisler engellenmeli ya da kontrolleri yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.