23 Ocak 2018 Salı

Almanya 5 yıllık vize verir mi

Eğer yakın zamanda seyahat planınız varsa uzun süreli vize almayı istiyorsanız başvurunuzdan önce yazımızı okuyun. Ben Anadolu Yakası ‘nda oturduğum için Kadıköy Bahariye’deki şubelerine gidiyorum, her seferinde süreci unuttuğum için veya değiştiği için önce web sitelerine baktım, randevu almam gerektiği. Schengen vizesi kimlere verilir?


Avrupa Konseyi vize yasasında bazı değişiklikler öngören bir tasarıyı kabul etti. Yasaya göre iyi bir vize. Ben sene önce Çek Cumhuriyeti’ne ticari vize başvurusu yapıp sadece günlük vize alabilmiştim.


Yani bu işler biraz şans istiyor. Ben onun dışında herhangi bir taktiği olduğunu. Almanya ’dan yıllık vize aldım.


Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Sonrasında, yine İtalya’dan bu sefer ‘turistik’ alınmış aylık üçüncü vizemi de tüketip dördüncüyü İsveç’e.


Bir alttaki küçük önerimizle birlikte, neden yıl istediğinizi anlatan bir ön yazı yazabilir ve şansınızı Fransa ve. Yeşil pasaportun yoksa Avrupa kapısı dar gelir. Zevk alırlar sanki insanları süründürmekten.


Kazandıkları yüzmilyonlarca euro para da cabası. Ne değişecekse ayda? Doğru bir tespit mi? Nedenleri nelerdir? Evet kesinlikle Türkiye’de vize alan kişi sayısı arttı. Geçen yıl milyon kişi yurtdışı seyahat için vize almış. Bu arada vize reddedilme oranı da eskisinden çok daha az. Birçok nedeni var asl�. Bunlardan birisi klasik çalışma vizesi diğeri ise mavi karttır.


Bu şekilde yine hem daha uzun süreli vize alma ihtimaliniz yükselecek hem de vize alabilme olasılığınız turistik vizeye kıyasla daha yüksek olacaktır. Gizem merhaba, Bildiğim kadarıyla sorularına yanıt vermeye çalışayım. Eğer turistik başvuru yapıyorsan ve ilk defa vize alıyorsan muhtemelen seyahat süren kadar vize verir konsolosluk.


Fakat bu tabii ki sadece benim tahminim :) yıllık vize alsan bile aynen dediğin gibi. ABD Dışişleri Bakanlığı vize ve göçmenlik statüsü için başvuru yapanların yıllık sosyal medya geçmişlerinin incelenmesi için girişimde bulundu. Bakanlık tarafından Federal kayıtlara yollanan belgelere göre "güvenlik incelemelerini" arttırmak için ülkeye giriş yapmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarının da detaylı incelenmesi gerektiğini kaydetti.


Yalnız mutlaka belirtmem gerekli: bu yönteme uygun olmayan istisna bir ülke var o da İspanya. Ben dilekçemi ve bir sonraki Amsterdam seyahati. Bir çok ülkeye yıllık pasaportla girip çıktım.


Vize başvurularının yaklaşık dörtte biri red cevabı alıyor. Maddi durumunuz iyiyse ve geri döneceğinizi sağlam belgelerle beyan ederseniz çok fazla zorluk çıkarılmıyor. Finlandiya da refah seviyesi yüksek bir ülke olduğu için göçmen akışını önlemek adına vize sürecini zorlaştıran ülkelerden biri. Amerika vizesi aslında en ekonomik vizelerden bir tanesi.


Vize yıllık olarak alındığında size yıllık maliyeti çok uygun bir fiyata gelmektedir. Yoğun bir talebin oluştuğu seyahat. Vize reddi alınca yeniden mi başvurmalı yoksa.


Safiye TINGIR 2views. Pasaportunuz eğer aydan eski ise pasaportunuzdaki. Türkçe olarak, büyük harflerle ve eksiksiz doldurmalıdır.


Konsolosluğu’na, planladıkları İtalya seyahati ile ilgili olarak seyahatin amacını, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını ve vize başvurusunda bulunan kişinin Türkiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.