21 Şubat 2018 Çarşamba

Ankara anlasmasi is planı

IT gibi hizmet sektörü olduğu için, hizmet sektöründeki tüm meslek grupları için aşağı yukarı benzer özelliklere sahiptir. Peki iş planı nedir ve neleri içermelidir? Süresiz Oturum İzni Birleşik Krallık hükümeti, ECAA ile yılını doldurmuş Türk vatandaşlarına İngiltere’de süresiz oturum hakkı vermektedir.


Ankara antlaşması vizesinde en önemli şey iş planınızdır. Burda birçok başvuru sahibinin karşılaştığı temel sorun iş planının nasıl hazırlanacağı konusudur.


Birçok insan işini iyi yapabilir fakat konu plan hazırlamaya ve bu planı uygun bir formatta ve düzende hazırlamaya gelince zorlanır.

Zira, yeni bir ülkede faaliyet gösteriyor olacaksınız ve işletmelerin ilk yıllarının kritik oldugu yaygın bilinen bir gerçektir. Maalesef Türkiye’den yapılan birçok başvuruda, burada olduğu gibi “lisanssız danışmanlık” sorunu yaşanmakta. Yani ortada bir iş veya işle ilgili durum yoksa vizeye başvurmanız da bir anlam ifade etmeyecektir. Bu yüzden oldukça dikkatli davranılmalı.


Bu vizenin temelinde iş planı yatar ve iş planı sağlam olmayan başvuru sahiplerine vize verilmez. Bu anlamda onlardan herkes için ayrı bir iş planı hazırlanmasını istemek gerçekçi olmayacaktır. Bu yazı ise başvuru aşamasında iş planı hazırlanırken dikkat edilmesi.


Ankara Anlaşması oturum vizesinin en kritik dökümanıdır.

Sizi, iş fikrinizi, kuracağınız işletmeyi, potansiyel pazar ve müşterileri, rekabeti, stratejinizi, yönetim modelinizi ve finansal detayları mümkün olduğunca açık şekilde ifade etmeye çalışmak gerçekten çok zorlu bir süreç haline gelebilir. Sonrasında yaşanacak itiraz davaları ve yeni belge düzenleme süreçleri hem maddi hem de manevi olarak sizi daha fazla yorabilir.


Bu nedenle kurmak istenilen işin konusu ve nasıl kurulacağı konusu başvuru sahiplerinin her biri için farklılık gösterecektir. Sadece kendi gözlemlerim ve deneyimlerimi bir yazıda toparlamak istedim.


Konuyla ilgili resmi sayfaya ulaşmak nedense biraz. Ama İngiltere’de yapmayı vaat ettiğiniz işi yaptı iseniz ve aşağıda rakamlarını verdiğim geliri elde etti iseniz önceki iş planınızı hem istemezler, hem sormazlar hem de vize uzatma başvuruna koymadıysanız nerde bu ilk iş planı demezler. Eger ki is plani asagida belirtilen belli basli kriterleri tasimiyor ise kisinin vize basvurusu buyuk ihtimalle reddedilecektir.


ECAA vizesi kapsamında İngiltere’de iş kurmak için herhangi bir sermaye zorunluluğu yoktur ancak kurmak istediğiniz işin sizi ve bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireylerinizi geçindirebilecek kadar para kazandırması aranılan en önemli kıstas. Bu anlaşma, Türk vatandaşlarının Birleşik Krallık’ta (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) iş kurmalarına imkan veren bir anlaşmadır.


Türk vatandaşları bu anlaşmayla serbest meslek vizesi başvurusunda bulunarak İngiltere’de ticaret yapma ve yerleşme hakkı elde edebilirler. Bu vize ile Türk vatandaşları İngiltere’de ticaret yapma hakkı kazanır ve oturum kartına sahip olur.


Yazıyı okumaya başlamadan önce küçük bir. Vize uzatmak için Home Office’e vize uzatma başvurusu yapmanız gerekir. Başvuru posta ile ya da online yapılabiliyor. Türk kültüründe çok olmadığı için iş planı hazırlamak zorlu bir göreve dönüşmektedir.


Peki böyle bir iş planını nasıl yazacaksınız? Daha sonra sizin parmak izinizi ve fotoğrafınızı çekiyorlar.

Bu aracı kurum derlediği başvuruları konsolosluğa ulaştırıyor. Maddi yardım talebinde bulunursanız, kurduğunuz işte kendinizi geçindirebilecek kadar para kazanamadığınız anlaşılır ve bir daha ki vize uzatma talebiniz reddedilir. Bu belgedeki herhangi bir eksiklik veya hatada vize reddi alabilirsiniz. Vize reddi almamak için CSS Legal uzmanlarından iş planı hakkında bilgi alınması başvuru sahibinin lehine olacaktır.


What marketing strategies does Ankara - anlasmasi use? Get traffic statistics, SEO keyword opportunities, audience insights, and competitive analytics for Ankara - anlasmasi. Adres : Adliye Sarayı 5. Baromuz ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan görüşme neticesinde meslektaşlarımıza, vatandaşlarımıza ve adliye personeline ücretsiz maske dağıtımı hususunda anlaşmaya varılmıştır.


Serbest meslek sahibi olan ve yasal olarak kabul edilen her türlü iş yapılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.