1 Şubat 2018 Perşembe

Bulgaristan vatandaşlığı bekleme süresi

Buradaki kıstas “vatandaşlıktan men edilme kararnamesinin mevcut durumda. BG ye gidip oturma izni başvurusu yaptıktan sonra bekleme süresi ay.


Bu yıl oturma izinli olarak BG’ ye ayda bir giriş çıkış yapmak gerekir. Başvuru için yaşından büyük olmalıdır.


Testsiz giriş yapanlar için gün karantinada kalma zorunluluğu vardır.

AB ülke vatandaşları, kendi ülkelerine giderken karantinaya girmeden transit geçebilirler. Artık başvuru sahibi çocuklarına, yani birinci kuşak akrabalarına vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyor. Gerekli olan tüm evrakların teslim edilmesinden ve mülakattan sonra, yanıt için bekleme süresi başlar. Soy üzerinden vatandaşlık başvurusu ay içinde karara bağlanır, tüm diğer durumlarda ise ay içinde.


Romanya’da oturumu olduğu halde Romen vatandaşlığı bulunmayanlar, iş ya da turistik maksatlı seyahatlerinde. Bizim vatandaşlık hakkımız var mı? Babam öldü, annem hayatta.

Siz anca mahkeme açıp dedenizin öldüğünde BG vatandaşı olduğunu ispatlayabilirseniz hukuki olarak önce baba veya anneniz (dede kimin babası ise) Bg vatandaşlığını geri alabilir. Her yıl oldukça turist ağırlamaktadır. Vatandaşlık sadece hayatta olan kişilere verilebilmektedir.


Yemyeşil doğası ve kültürel mirası ile epey dikkat çekmektedir. Pasaport ve liçna kartanın çıkma süresi bu tarihte göç edenler için yaklaşık aydır.


Rus vatandaşı bir Avrupa ülkesinde yaşamış, çoğu (bin) kendilerini "Rus" olarak tanımlamıştır. Ancak, PASAVAN seyahat belgesi alabilirsiniz ( bir sayfalık BG Pasaportu). Bulgar vatandaşlığı kazanabilmektedir.


Euro veya aylık hızlı işlem programıyla 390. Alınacak belgelerle beraber yatırımcı kendi devletine ilişkin konsolosluğa başvurur. Buradan minimum senelik uzun soluklu oturum izni alır.


Herhangi bir adli suça karışmadıysa, yatırımcı bu sürecin. Biz her gün onlarca kişi ve kurumun işlemlerini yaptığımızdan evrak biriktirme gereği duymadan anında işleme sokmaktayız.


Okuma süresi: dakika. Bu aynı zamanda ikâmete giden en hızlı programlardan biridir.

Bu sorgulamanın sonucu, vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişinin vatandaşlık alma prosedürünü. Gerekli düzeltmelerin yapılması üzerine şirketin tescili için saatlik bekleme süresi ilan edilir.


Bu sürenin sonunda şirketin tescili ilan olunur. Düzeltme yapılmaması durumunda şirket tescili reddedilir. Tescilin reddedilmesi durumunda tebliğ tarihinden itibaren bir hafta içerisinde yerel İdare Mahkemesine başvurularak ret kararına itiraz edilebilir.


Bu kişiler vatandaşlıktan atılmamış görünürler. Ya da pasavan olarak ülkeye gidildikten sonra işlemler tamamlanabilir. Bu iki yol da başvuru için uygundur.


Seyahat- Sağlık sigortası (istanilen vize süresini kapsayacak) 9. Arkası beyaz fon adet biyometrik fotoğraf (5x5) 10. Ankara anlasması vizesi bekleme süresi. Bazı durumlarda bekleme süresi 6-yıla kadar çıkıyor.


Sırp arşivlerinden de doğum kayıtları çıkarılıyor. Türkiye gelmiş hallya kimlik çıkmadı. Belgeler bulunduktan sonra vatandaşlık için gerekli evraklar doldurularak işleme konuyor.


Bu işlemin ardından da Sırp kimliği ve pasaportu almaya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.