12 Şubat 2018 Pazartesi

Edevlet adresdeğişikliği olmuyor

E-Devlet ’ten adres değişikliği bildirimi, adımda tamamlanabiliyor. Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi T. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Fakat E-Devlet ile adres değişikliği yapabilmeniz için elektronik imzanızın ya da mobil imzanızın bulunması gerekmektedir.


Elektronik imzanız ya da mobil imzanız yok ise boşuna E-Devlet yolunu denemeyiniz. Adres değişikliği bildirimi, sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilebilen bir işlem değildir.

Türkiye de yaşayan bütün vatandaşların, ikamet ettikleri adresler veri tabanına kaydediliyor. E-imza olarak adlandırılan elektronik imza, elektronik ortamda yer alan bir belge üzerine aktarılarak kimliğinizi tanımlayan bir veriden oluşuyor.


Fakat nüfus müdürlüklerinden işlem gerçekleştirmeden önce muhtarlıktan gerekli, talep edilen belgelerin temin edilmesi vb. Bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz.


Ancak e-devlet sistemi adres değişikliği yapabilmeniz için PTT şubelerinden aldığınız e-devlet şifresi tek başına yeterli değildir. Nüfus Müdürlüğü ve muhtarlığa gitmeleri gerektiğinden zaman kaybı. E devlet sistemi üzerinden adres değişikliği yapmak için öncelikle e devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. Devlet adres değişikliği ciddi manada önem arz eden ve kullanımı da son derece pratik olan özelliklerden birisi olarak dikkat çekiyor.


Bununla birlikte, mobil.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen teknoloji dünyasında artık e-Devlet, vatandaşlık portalı olarak çok. Daha sonra ise açılacak olan.


Doğrudan adres değişikliği ekranına gitmek için TIKLAYIN. Devlet sistemine bilgisayarınız üzerinden girin. Sonrasında kişisel TC kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte sisteme giriş yapın. Akabinde gelen ekranda sadece kendiniz için mi yoksa tüm aile bireyleri için mi değişiklik yapacağınızı seçin.


Devlet – Nüfus Kaydındaki Din Bilgisi Değişikliği Başvurusu! Başınıza ne gelecek belli olmuyor. Dünyayı kendi çevrenizden ibaret olarak görmeyin. Ziyaretçi dedi ki: ay önce, eklendi.


Yapılması gereken bir şeydi, iyi. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken işlemler vardır. Bu işlemler ise aşağıda belirttiğim şekildedir.


Yeni sisteme geçildiği için, bundan böyle adresiniz bankanız ve ptt adresi bilgilerinizi yalnızca e-Devlet kapısı üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi edinip, ardından e-devlet sitesine aşağıdaki linki kullanarak girip, adres bilgilerini, banka hesap numaralarınızı ve ptt değişikliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yani adres değişikliği süresi Gündür.


Ayrıca dilerseniz nüfus müdürlüğüne gitmeden e devlet üzerinden de adres değişikliği yapabilirsiniz. Eğer bildirmezseniz yazımızda bahsettiğimiz sorunlarla karşılaşabilir ya da ceza alabilirsiniz.

Normalde bulunduğunuz yerin nüfus. Son dakika: Önemli değişiklik! E- devlet üzerinden adres değiştirmek için yapılması gereken, sisteme mobil imza ile giriş yapmaktır.


Mobil imza ile yapılacak giriş için bu seçeneğin kullanılabilir olması gerekmektedir. E-devlet adres değişikliği işlemlerine dair ayrıntılar. Ana ekranda bulunan ‘’e-hizmetler’’ bölümüne tıkladıktan sonra bölüme giriş ekranında ‘’İkamet adresi değiştirme’’ butonuna tıklanır.


Açılan ekranda ikamet adresi detaylı bir. E-Devlet üzerinden Adres Değişikliği işlemini yapmak için ilk olarak e devlet sistemine giriş yapmamız gerekmektedir.


E devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek, üzerinde T. Her defasında “ adres değişikliği bildiriminiz için ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.