20 Nisan 2018 Cuma

Bülten yazım kuralları

Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website. Yazım kuralları yalnızca.


Kendi kaynaklarından sonra MEB Kazanım Testlerine de göz atmanı tavsiye ediyoruz. Ancak İngilizce yazılmış çalışmalar da yayınlanabilir. Süt Dünyası Dergisine gönderilecek makalelerde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: kelimeyi geçmeyecek şekilde tamamı büyük harfli makale başlığı.


Başlıkta makalenin içeriğini en iyi. Bir dildeki sözcüklerin yazılış biçimlerini belirleyen kurallardır.


Türkçe ve İngilizce anahtar sözcükler, d. Dergi özgün araştırma, olgu sunumu, derleme, editöre mektup türündeki makaleleri, klinik raporları, tıbbi düşünceleri. E- Bülten web sayfası üzerinden iki ayda bir yayınlanır.


Sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda sırası ile akademik unvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de, da" ekinin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?


A) Sizi bulmakta çok da zorlanmadık. B) Kütüphaneye gelirken okuma kitaplarınızı da getirin. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı yayımlanır. A) Sende beni etkileyen bir şey.


YAZIM KURALLARI TEST 1. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Anabilim dallarında hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinin yazımında standardı sağlamak amacıyla bu kurallar hazırlanmıştır. Düzenlenecek kongreye ilişkin bilgileri yeterli buldunuz mu?


Evet: Hayir: Yorum Yok. O yüzden burada da sıklıkla karıştırdığımız ve sınavlarda sıklıkla sorulan yazım hatalarına değineceğiz sadece. Dönem Projesi Şablonu.


Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Formu. Tez Konusu Öneri Formu. Tezli Yüksek Lisans Kesin Kayıt Formu. Sevgili arkadaşlar bildiğiniz gibi yazım kuralları konusu Ösym’nin yapmış olduğu bütün sınavlarda karşımıza çıkmaktadır.


Bizde sizlere yardımcı olmak için geçmiş yıllarda Kpss de çıkmış yazım kuralları sorularının yanı sıra konu anlatımları, test soruları ve doğru yanlış sorularını hazırladık. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.


Kitap, dergi, bülten vb. Kaynakların yazım tekniğiyle ilgili örnekler aşağıda verilmektedir. Tedarikçi: Litera Türk. Büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı, tarihlerin yazımı gibi 15’ten fazla kural bulunmaktadır.


Bu konuda yeni nesil beceri temelli sorular, kazanım testleri ile konu kavrama testleri bulunmaktadır. Bu testi çözerek yazılı sınava etkin bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Makaleler World ortamında, Times New Roman harf karakteri kullanılarak yazılmış olmalıdır.


Bülten yazım kuralları

Yunanca alıntılar dışında tüm metin tek yazı karakteri ile oluşturulmalıdır. TRT Akademi Dergisi APA yazım kuralları ve kaynak gösterme biçimini esas almaktadır. Bu kriterlere uymayan eserler, editöryal değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.


Bülten yazım kuralları

Türk Dil Kurumu’nun İmlâ Kılavuzu esas alınmalıdır. Biz onları kullanabilir, ama biz gerçekten zamanın% 1haklı onlara bağlı olamaz Aslında, sadece kusursuz kural tüm yazım kuralları olmasıdır İngilizce istisnaları vardır. Gönderilen yazılar dil ve anlatım açısından bilimsel ölçülere uygun olarak açık ve anlaşılır olmalıdır.


Format ve stil açısından bazı kuralları olsa da bu bültenlerin dijital çağa ayak uydurması mümkündür. Medyanın basılı medyadan online medyaya doğru kayması sayesinde, bültenler günün herhang.


Bülten yazım kuralları

A) Bağlaç olan "de, da" her zaman ayrı yazılır. B) "te, ta" şekli yoktur.


Her üniversitenin tez hazırlama kuralları tez yazım kılavuzları ile yüksek lisans, lisans ve doktora tezi hazırlayacak öğrencilere sunulmuştur. Bu kılavuzlar hazırlanacak tezde yol gösterecek ana unsurlardır. Bunları şimdi ayrı ayrı göreceğiz.


BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER Her cümle büyük harfle başlar. Ancak sıralı cümlelerde, cümleler arasında noktalı virgül kullanıldığında, bu işaretten sonraki cümle küçük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.