20 Nisan 2018 Cuma

K2 belgesi nereden alınır

K Belgesi Nereden Alınır? Yetki Belgesi Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ! Taşıt Kartı İşlem Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ!


KYetki belgesi ve diğer tüm belgelerin başvuru ve yenileme işlemlerinizi bizden hizmet alarak çok kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Kyetki belgesi türleri için taşıtların motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunlu değildir.


Yani şartlara uygun diğer araçlar için ayrı ayrı K belgesi alınmaz, yalnızca taşıt kartı alınır.

Resmi Gazete(3.Değişiklik) yaptığı değişikle resmi gazetede yayınlanan ve taşımacılıkta kullanılan araçların kayıt altına alınması kapsamında zorunlu hale getirilen belge türüdür. Kyetki belgesi olmadan kendi yükünü taşıyan firmalar denetimlerde tespit edildiğinde para cezası uygulanabilmektedir. Yıldızlı Kyetki belgesi kısaca, 3. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir.


K: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara verilir. K3: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.


K yetki belgeleri nereden alınır ? Vergi levhası sahibi kamyon veya kamyonet türü araç sahipleri veya iş maksadıyla kamyon kamyonet türü araç kullananlar, araçlarında hususi ibaresi yer alıyor olsa bile KBelgesi almak zorundadırlar.

K: Ağırlığı ton ve altında olan araçlar aracılığıyla ticari amaç olmaksızın kendi yararına taşıma yapacaklara verilir. Lojistik işletmeciliği yapmak isteyen kişilere verilir.


Src Belgesi Nasıl Alınır ? T TÜRÜ YETKİ BELGELERİ. Hijyen Belgesi alıp almadığına özen göstermelisiniz.


Kyetki belgesi almak için başvuranların, kendi adına kayıt ve tescil edilmiş en az bir adet eşya taşımaya mahsus özmal taşıta sahip olunması gerekmektedir. Toplam yüklü ağırlığı 3. Yenileme Ücreti : 758. Araç sayısı ne olursa olsun KBelgesi her zaman tane düzenlenir. Her araç için ayrı ayrı KBelgesi verilmez, her araca ayrı olmak üzere taşıt kartı düzenlenir.


Mükellefin hem kamyon hemde kamyoneti olduğunda KBelgesine, indirimsiz ücret esas alınır. K belgesi nasıl ve nereden alınır, ücretleri ve cezası ne kadardır? Karayollarında yük ve eşya taşımacılığı yapan kişi veya firmaların almak zorunda oldukları yetki belgesidir. Aynı Yönetmeliğin inci maddesinin ikinci, üçüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir.


Ancak TURKAK ta tek değildir. Kbelgesi yenileme için yönetmelik. Tüm dünyada Türkak gibi iso belgesi için akredite eden kurumlar bulunmaktadır.

Bunların hepside aynı şekilde geçerli ve akreditasyonlu belgelerdir. Biz Türkiye de ISO belgesi almak isteyen firmalara TURKAK lı olmasını daha prestijli olması açısından tavsiye ediyoruz. Diğer konu Kyetki belgesi araca alınmaz, vergi mükellefinin adına alınır, araçlar için taşıt kartı düzenlenir, yetki belgesinin eki olan taşıt belgesine kaydedilir. Hususi kamyonum var.


Hiçbir şekilde yük bulundurmadıgım halde bugün kantara çektiler ve aracın boş olduğunu gördüler. K2: Ağırlığı ton ve altında olan araçlar aracılığıyla ticari amaç olmaksızın kendi yararına taşıma yapacaklara verilir. Ustalık belgesi nereden alınır sorusuna Çıraklık Eğitim Merkezleri cevabını verdik.


Peki, kimler ustalık belgesi alabilir ? Aynı meslek dalında kalfalık belgesine sahip olanlar ya da çalıştıkları meslekle ilgili meslek lisesinden mezun olanlar ustalık belgesi alabilirler. TARİHLİ YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE K BELGESİ YENİLEME İŞLEMLERİ: DİKKAT!


UYARIYORUZ, K belgelerinde, belge geçerlilik tarihinin bitiminden önce K belgelerini yenilemeyenler, Karayollarında yapılan denetimlerde yüklü miktarda para cezasına maruz kalacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.