25 Mayıs 2018 Cuma

Şeker portakalı

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam v. EKER PORTAKALI YAZAR: JOSE MAURO DE VASCONCELOS. Sections of this page. Accessibility Help.


Kahramanımız Zeze ise küçük yaşta hayatın zorluklarına karşı direnmeye başlayan, kalbi temiz, zeki bir çocuktur. Erken yaşta yaşadığı zorlukların karşısında mücadele ederek hamlaşan Zeze için hayat başlar.

Jose Mauro De Vasconcelos edebiyat dünyasının en ilginç yazarlarından biri. Yetişkinler dünyasının sınırlamalarına hayal gücüyle meydan okuyan Zezé’nin yoksulluk, acı ve ümit dolu hikâyesi yazarın çocukluğundan derin izler taşır.


Nedeni ise yazarlık yeteneğini uzun yıllar keşvedememesi ve hayatın onu bir çok birbirinden alakasız işlere sürüklemesi ve yaşadıkları ile içinde barındırdığı hikayesini yazmaya karar vererek edebiyat dünyasında yeri alması. Fakat merak etme, bugün gözyaşlarımı içimde tutamadığım her bir satırı yine yazacağım. Merhaba okurlarımız. Hayal gücü ise yaşının çok ötesinde zeki, kıpır kıpır bir cocuktur.


Hem cok zeki hem de cok yaramaz. Yazarının hayatından izler taşıyan eser, bir çocuğun iç dünyasından yola çıkarak tüm insanlığa acıyla yoğrularak olgunlaşmanın ağırlığını duyumsatıyor.


PDF dosyaları eğer elimizde varsa ücretsiz (bedava) olarak sunmaktayız.

Roman boyunca onu çok sevdiği şeker portakalı fidanıyla dertleşirken görürüz. O narin fidan bir nevi Zeze’nin çocukluğunun da sembolüdür. Yeni evlerine taşındıkları ilk gün tanışır onunla, önce pek benimsemez fakat birden şeker portakalı fidesinin kendisiyle konuştuğunu fark eder. Böylece küçük fidan onun en iyi dostu, dert ortağı olur.


Brezilya’nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenleri konu edinir. Aynı zamanda Zeze’nin hayalgücü ile konuşabilmektedir. Zeze ilk önceleri ağacını sevmez çünkü onu kendisi seçmemiştir.


Zeze’nin fidanına verdiği emek ve sevgi sayesinde ağacı konuşmaya başlar Zeze ile. Portakal fidanını kabul etmek zorunda kalmıştır. Bazen at olur Zeze’yi çok uzaklara götürür. Fatmanur Çeti̇n - 19.


Onu düşünmekten kendimi alamıyorum, şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum. Ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve.


Zeze çok yaramaz bir çocuktur ve o yüzden mahalle için şeytan olarak anılmaktadır. Eminim bir çoğumuzun bu kitapla ilgili anıları vardır. Natal kasabasındaki amcasının yanına yolladı.


Gerçekten çok çılgın bir ülkede yaşıyoruz. Söyleyecek bir yığın şey olmasına rağmen söylenecek tek kelime. Biletix - Eglenceye giris biletiniz.

Okul öncesi dönem, insan yaşamının temelini oluşturur. Aile ortamının çocuğa sağlayacağı sevgi, şefkat ve bakım son derece önemlidir. Ancak en az bunlar kadar önemli olan bir diğer nokta da, çocuğun gelişimin. Ancak, bir gün o kocaman yüreğinin dahi kaldıramayacağı bir olay gelir başına.


Gözünüzden akan bir damla yaşı engelleyemezsiniz o son sayfalarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.