20 Haziran 2018 Çarşamba

Kaynakça yazımı örneği

Kaynakça yazımı örneği

KAYNAKÇA NASIL YAZILIR? Açık medeniyet ve sosyal içerme. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.


Nasıl düzene sokulur,araya cümle girdiği. Bu video da MS Office Word programı kullanarak tez yazımı makale yazımı gibi kaynakça belirtmemiz gereken yazılarımızda nasıl kaynakçaları ekleyeceğimizi anlataıyoruz. Friendship quality and social development.


Current Directions in. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, hazırlayacakları ödevlerinde ve tezlerinde Chicago Manual of Style kaynakça yöntemini kullanacaklardır.


Hiçbir anadil yetkinlikte daha iyisini aratmamazlık etmez” (Uygur, Dilin … 21). Taner ve Bezirci 104) şeklinde yazılır. Metin içindeki tüm atıflar kaynakçada yer almalıdır.


YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ 1. Bu makaleyi okuduğunuzda siz de yazımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Cilt: Sayfa Aralığı. Baskı Yeri: Yayıncı. Bir kitaptan alıntı yapıldığında, sayfa bilgisi dipnotta mutlaka belirtilir.


Kaynakça yazımı örneği

Ancak bu kitapla ilgili künye bilgileri kaynaklar bölümünde verilirken sayfa bilgisine tekrar yer verilmez. Etiket: kaynakça yazımı örneği. Tez nasıl yazılır örnekli anlatım Tez nasıl yazılır örnekli anlatım. Bir makale yazılırken ya da bir proje ödevi hazırlarken bazı kaynaklardan yararlanırız.


Kaynakça yazımı örneği

Bibliyografik künyelere kaynakça da denilmektedir. Dipnot Yazım İlkelerinin PDF versiyonu için bkz. Periyodik Yayınlar: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi.


Publisher’s Cataloging-in-Publication Data Yayına hazırlayanlar: İpek Şencan ve Güleda Doğan. Kaynaklar alfabetik düzende sıralanır. Yazının başlığı büyük harflerle sola dayalı, ardından Abstract başlığı ve 100- 1kelimeyi geçmeyen öz eklenip, altına anahtar sözcük sıralanır.


Bu konuda iki farklı kullanım olduğu, akademik dünyada göze çarpmaktadır. Bunlardan ilki dipnottur.


Dipnot, yazılan makalenin, en alt satırında makale içerisinde başka kaynaktan alınan bilginin kimden alındığının belirtilmesidir. Belirli özellikleri ile kaynakçaya benzese de daha ayrıntılı. Serinin bir önceki blog yazısında neden kaynak göstermememiz ve kaynak gösterirken nelere dikkat etmemiz gerektiğine dair bir giriş yapmıştık.


Bu bölümde APA’ya ufak giriş yaparak. WEB SiTESiNDEN ALINTI “Makale adı”. En sonda bu web sitesinden bilginin alındığı tarih belirtilir. Deney raporları bir laboratuvar çalışmasının en önemli parçalarından biri ve genellikle sizin gelişiminizin kayda değer bir parçasıdır.


Peki deney raporu nasıl yazılır? FIRAT ÜNİVERSİTESİ. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Seminer Yazım Kuralları 1-Amaç ve Kapsam.


Bu bilgi, metnin içinde ilgili yerde, söz konusu bilgi kaynağına bir gönderme yapılarak aktarılmalıdır. Ek 1- Tez Sırtı Örneği. Ek 2- Dış ve İç Kapak Örneği. Ek 3- Bildirim Sayfası Örneği.


Ek 4- Jüri Üyelerinin Bildirim Sayfası Örneği. Ek 6- İçindekiler Listesi Örneği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.