25 Temmuz 2018 Çarşamba

Batum gezİlecek yerler

Gezi yaparken mecburen buradan gececeğiniz için eğer mevsimini yakalarsanız denize karşı balık ekmek yemenizi öneririm. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Beni en çok sevindiren şey ise burada hiç alışve. Yerini bilesiniz diye söylüyorum.


Tiyatro binasının tam karşısında yer alıyor. Zamanınız kalırsa da şehirdeki aktivitelere katılın.

Eğer yaz aylarında bu şehri ziyaret ediyorsanız da bisiklet ile şehir turuna çıkın, Yelkenli ile denize açılın, botlu delta kanat ile. Bu kentte, turistlerin güzel zaman geçirmesini sağlayacak çok sayıda gezilip görülecek yer bulunmaktadır. Kentte kalınacak yerler konusunda bilgi almak isteyenler için tavsiye edilen mekanlar, yapılacak aktivitelere göre belirtilmektedir. Otel fiyatları, diğer yerlere nazaran çok uygundur.


Gezilecek yerlere yakın birçok pansiyon ya da otel bulmak mümkündür. Bütçenin uygun olması halinde lüks ve yıldızlı. Tiflis olmakla beraber para birimi ise Lari’dir. Gürcistan, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden bir tanesi.


Betül Adak - 28OKUNMA.

Ayrıca önemli bir tatil kenti konumundadır. Kentte botanik bahçelerle ve tropikal meyvelerle karşılaşmak oldukça mümkündür. Liman tarafından bilinen Teleferik hattı vardır. Kent içerisindeki dokular her geçen güzelleşiyor.


Yaz akşamları halkın ve turistlerin doldurduğu bulvar boyunca son derece güzel. Eğer araç kendi üzerinize değil ise vekaletname almanız gerekiyor. Bu vekaletnamenin de İngilizce veya Gürcüce olarak yeminli tercüman çevirisi gerekmektedir.


Yazın onbinlerce kişiyle canlanan plaj. Sokakta yürürken bir anda girdap gibi sizi içine çeken bir meydan burası. Lari, TL’ye göre neredeyse denk. Biz çıkmadık ama katlı bir kulesi var.


Batum Fener Kulesi ilk olarak. Bunun için beklentiler, bütçe, konfor arayışı gibi unsurlar kalınacak yerleri de belirlemekte yardımcı olmaktadır. Her bütçeye uygun otel, pansiyon bulmak burada mümkün görünmektedir.


Caminin etrafında veya kapısında hiçbir şekilde aydınlatıcı levha yer almamakta. Bu cami, Türk milletinin egemenliğe hakim olduğu senelerde yapılmış, cami içerisinden zamanımıza kadar ulaşmayı başaran tek camidir. Görmeden dönmemeniz gereken yerleri keşfedin!


Dünyanın en uzun bulvarlarından birisi olduğunu da ekleyelim. Kilise, Osmanlı Dönemi’nde burada yaşayan Rumlar tarafından padişaha hediye olarak sunulmuş.

Padişah da çanlarının asla çalınmaması kaydıyla kiliseye izin vermiş. BATUM ’DA GEZİLECEK YERLER. Komünizmin etkileriden son yıllarda epey silkelenmiş. Rus ve Avrupa mimarisinin iç içe olduğu melez bir çocuk gi.


Karmaşıklık demişken Gürcü alfabesi birbirine geçmiş balık kancalarını andırıyor. Ziyaretçilerini ülkede olduğunda daha da. Hazar Denizi’nin batı kıyısına kurulu Bakü gezilecek yerler bakımından pek çok tarihi yapıyı barındırıyor.


Arap, Osmanlı ve Rus egemenliğinde geçirdiği yıllar ve Zerdüştler’in bölgeye verdikleri önem, kentin kültürel miras anlamında zenginleşmesinin en büyük nedeni olarak gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.