25 Temmuz 2018 Çarşamba

Sözleşme bitti kiracı evden çıkmıyor

Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Merhaba kiracım ile sözleşmem biteli yaklaşık yıl oldu. Yaşanan süreç sonunda kiracı evden çıkmazsa konu yargıya taşınıyor. Bu davada ev sahipleri kiraya veren kişiden kaynaklanan nedenler ve kiracı nedeniyle yaşanan sebeplerden dolayı dava açabilir.


Mal sahibi, kiracıya “tahliye davası” açabiliyor. Evden Çıkmayan Kiracıya Ne Yapılır? Türkiye’deki evlerin büyük çoğunluğu bir kira sözleşmesine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle, günlük yaşamda pek çok defa “kira sözleşmesi”, “ kiracı ”, “tahliye” gibi kavramlarla karşı karşıya kalırız.


Kiracı evden nasıl çıkarılır, kiracı tahliyesi nasıl olur sorusunun cevabı tüm olasılıklara göre vereceğin ancak öncesinde kira sözleşmesinin tanımını yapmakla başlamalıyız. Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor.


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir. Kiracı, sözleşmenin feshedilmesine veya yenilenmesine kadar mevcut kontrattaki şartlar altında gayrimenkulü kullanmayı sürdürebilir.


Kira kontratında gayrimenkulün teslim süresi belirtilmiş ve süre sonunda kira ilişkisinin devamına yönelik yeni bir sözleşme yapılmamışsa kiracının bu süre sonunda gayrimenkulü boşaltması gerekir. Merhaba, yaklaşık aydır evimde kiracı var, eve girdiği iki ay boyunca kirasını ödedi.


Kiracı evden çıkmıyor ne yapayım denildiğinde öncelikli olan, kiracının evden kendi arzusu ile, çıkarlarına ve gayrimenkule zarar gelmeden çıkarılması esastır. Emlak Vadisi 29views. Korana Günlerinde Kiralar. Kiracı, sözleşme tarihinden önce evden çıkmak isterse ve mal sahibi evi yeniden kiraya veremezse, kiracının bildirim yapması şartıyla tahliye tarihinden itibaren aylık tazminat ödemekle yükümlüdür.


Eğer kiracı bildirim yapıp çıkar ve hemen kiracı bulunursa böyle bir tazminat ödenmez. Satılan evden kiracının çıkma süresi konusunda tereddütleriniz var ise bu sözleşme kesinlikle alınmalıdır.


O yüzden kiracı olan evin satın alınması durumunda kirasını sorunsuz ödeyen kişiyi evden çıkarmak çok kolay olmayacaktır. Yalnız genel uygulamalar kiracı lehine sonuçlanmaktadır. Bu yüzden aldığınız evde kiracı varsa bazı kanunları da bilmeniz gerekmektedir. Bu durumu kendi lehinize çevirebilirsiniz.


Sözleşme bitti kiracı evden çıkmıyor

Bunun için satın aldığınız evde kiracı varsa, kiracı ile sözleşme yapabilirsiniz. Sayılan gerekçelerden en az biri gerçekleşiyorsa, sözleşme süresi bitmese bile kiracının yasal olarak evden çıkmaması için hiçbir gerekçe kalmıyor. Kira sözleşmesinde tahliye taahhüdü dahi bulunsa kiracı ile ev sahibi arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanıyor. Sözleşme de ne zaman çıkacağını ve eve ne zaman.


Bu gibi durumlarda ilk aşama yasal yollara başvurmak oluyor. Bu yazımızda satın aldığım evde kiracı var, satın aldığım evden kiracı çıkmıyor nasıl çıkarabilirim, nasıl çıkartılır, nasıl çıkarırım gibi konularda detaylı bilgiler sunduk.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan bu sözleşme yıl boyunca kiracıyı garanti altına almaktadır.


Yasalara göre ev sahibi canı istediğinde kiracıya evden çık diyemiyor. Maalesef kiracının evden çıkarılması için yeterli sebebinizin olması gerekmektedir. Kiracının kirayı ödememesi, evde yapılan tadilat, ev sahibinin.


Kira Ödenmezse Gayrimenkul Nasıl Boşaltılır? Bir gayrimenkulün tahliyesinde belli prosedürlerin tam ve zamanında takip edilmesi gerekir. Keşke kiracı üzerine olsaymış.


Daha öce bir yerde okumuştum ev sahibi evden çıksın diye elektrik-su kapatıyor. Kontrat bitti kiracı çıkmıyor. Yeni Ev Aldım Kiracı Çıkmıyor ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.