20 Eylül 2018 Perşembe

Belarus çifte vatandaşlık

Beyaz Rusya’dan çifte vatandaşlık almak için birçok nedeniniz olabileceği gibi herhangi bir sebep olmasa da sadece Beyaz Rusya’da yaşamak için vatandaşlık talebinde bulunabilirsiniz. Rus tarafının da "liberal" sisteme geçmesiyle çifte vatandaşlık sorunu çözüldü.


Moldova, Ukrayna, Belarus, Kazakistan vatandaşları ile eski Sovyetler Birliği vatandaşlarının Rusya pasaportu sahibi olmaları da kolaylaştırıl�. Bir Rusya vatandaşı ile üç yıldan uzun süredir evli olan yabancı ülke vatandaşları da Rusya’da yaşıyor olmaları kaydıyla vatandaşlık başvurusunda bulunabilecek.


Doğumla vatandaşlık veren Avrupa ülkelerinin her birinin prosedürü farklı işlemektedir.

Doğum birçok ülke için vatandaşlığa giden yolu açıyor ama bazı şartlar, sınırlar söz konusu olabiliyor. Belarus vatandaşlığı farklı şekillerde verilebilir. Vatandaşlık başvurularının değerlendirilmesi süresi de kısaltılarak aydan aya indirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancıların Rus vatandaşlığı almasını kolaylaştıran yasayı imzaladı.


Rusya vatandaşlığı almayı kolaylaştıran yeni yasanın Türk vatandaşları için de büyük önemi var. Böylece artık Rusya vatandaşı olmak için diğer vatandaşlıktan vazgeçilmesi gerekmeyecek.


Bu önemli adımı atmak için, hangi ülkelerin çifte vatandaşlığa izin verdiği gibi birkaç şey bilmeniz gerekir. Ve ergo, yapmayanlar.

Orijinal pasaportunuzdan vazgeçmek ideal senaryo değildir, ancak. Her ülkenin çifte vatandaşlık alma kuralları olmakla birlikte ortak kurallarda bulunmaktadır. AB üyesi ülkelerden çifte vatandaşlık hakkı kazananlar sorunsuz gezebilmektedirler. Dünyada çifte vatandaşlığı tanımayan ülkeler de bulunmaktadır.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Rusya ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması olmadığı için, Rusya pasaportu almak isteyen Türk vatandaşları da "vatandaşlıktan çıkma" beyanında bulunuyor. Makale, başvuru sahiplerine hangi şartların getirildiğini, hangi belgeleri hazırladıklarını ve hangi zorluklarla karşılaşabileceğini açıklamaktadır.


Rusya Göç Konuları İçişleri Bakanlığı başkanı Valentina Kazakova, göç yasasında ve yasanın basitleştirilmesi yönünde Vatandaşlık Yasasında daha fazla değişiklik yapılacağını duyurdu. Yasaları uyarınca aynı anda birden fazla ulusun vatandaşı olmasını sağlayan bir bireyin vatandaşlık statüsüdür.


Bir Vatandaşlık ve Göç yerel bürosunda bir grup başvuru formu sağlanacaktır. Kayıt adresinde veya gerçek mahalli yerde bölümlerle irtibat kurmanız gerekir. LÜME YAKIN DENEYİM GERÇEĞİ.


Türklere Çifte Vatandaşlık Sürprizi. Gaziantep ve Yöresi kültür ve DayanışamDerneğinin Muhteşem Yaz kon. Bir yerde belli bir süre yaşamış olma sonucunda da çifte vatandaş.


Dünyanın pek çok ülkesinden yatırım veya gayrimenkul alarak ikinci vatandaşlık almak mümkün. Türk, hem de ikinci bir pasaport sahibi olabiliyorsunuz.

Başka bir ülkeden vatandaşlık almak, Avrupa veya Amerika’da daha rahat eğitim ve seyahat imkanlarına sahip olmak demek. Bulgaristan çifte vatandaşlık başvuruları geçmiş yıllarda Türkiye Bulgaristan içinde meydana getirilen mecburi göçler sebebiyle olabileceği şeklinde evlenme, yatırım şeklinde değişik sebeplere bağlı olarak da yapılabilmektedir.


Vatandaşlık ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Çifte Vatandaşlık haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 8Çifte Vatandaşlık haberi bulunmuştur.


Orta Asya Cumhuriyetleri vatandaşları yurt dışında daha iyi şartlarda yaşayabilmek, iş imkanları bulabilmek, toplumdan dışlanmamak ve ilgili ülkenin kamusal hizmetlerinden istifade edebilmek için yabancı ülke vatandaşlığı almaktadırlar. Konuyla ilgili sorular örneğin çocuklar bakımından yaşanmakta, bazı Alman makamları yeterli bilgiye sahip değiller.


Bazı Alman makamları kanaatimce şimdiye kadar çıkmış olan mahkeme kararlarına aykırı beyannameler istemektedir. Bazı Vatandaşlarımıza karşı yalan beyanname gerekçesiyle ceza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.