13 Eylül 2018 Perşembe

Kiracının tahliyesi

Bir kiranın bile gecikmesi ve ödenmemesi tahliye nedenidir ve ödeme emrine rağmen kiracı ödememeye devam etmesi durumunda kiracı evden çıkarılabilir. Abone olmayı mutlaka. Yardımcı olur musunuz teşekkürler.


Merhaba, Yaklaşık yıl önce kiraya verdiğimiz iş yerimizdeki kiracımız, iş yeri alanını başka işletmelere kiraya veri. Kiracıyı çıkarma şartları!


Aksi halde kiracının tahliyesi için ihtarname gönderilse dahi sonuç alınamayacaktır.

Ayrıca on yıllık kiracının tahliyesi için bu sebepten dava açılması durumunda davanın reddi ile karşılaşılacaktır. Aşağıda yıllık kiracının tahliyesi için ihtarname örneği mevcuttur. Hazırlamış olduğumuz ihtarname, tamamen fikir verme amaçlıdır.


Dolayısıyla kiralananın tahliyesi, ihtarname hazırlama ve tahliye davası açma konularında mutlaka avukat desteği alınmasını tavsiye etmekteyiz. Satın alınan evdeki kiracının çıkarılması için yeni ev sahibinin ne yapması gerekiyor, yasal hakları neler, satın alınan evdeki kiracının tahliyesi nasıl yapılır?


Bu sürenin niteliği hak düşürücü olduğundan icra mahkemesi re’sen dikkate almalıdır. Borçlar Kanunu kuralları genel olarak kiracıyı savunmaktadır.


On yıllık kiracının tahliyesi ile ilgili üzerinde durulması gereken bir nokta da yıllık uzama süresinin ne zaman başlayacağı ile ilgilidir.

Oğuzhan Yazıcı Bilindiği üzere belirli süreli konut ve çatılı işyerleri kiralarında, kiracının sözleşme bitiminden onbeş gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmaktadır. Anlaşıldığı üzere kiracının tahliyesi, gerektiği durumlarda mülki amirlik kanalıyla da gerçekleştirilebilmektedir.


Bununla birlikte kat maliki kiracının tahliye olmakta direnmesi üzerine, riskli yapının tahliyesi iş ve işlemlerinin engellenmesi sebebiyle kiracı adına suç duyurusunda bulunulabilecektir. Gayrimenkul alım-satımında mevcut kiracılı olanlar tercih edilebiliyor.


Buradan hareketle, kiracının erken tahliyesi halinde, kiraya verenin birtakım hakları hukuken koruma altına alınmıştır. Ayrıca somut duruma göre farklı ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Hukuk büromuz kiracının tahliyesi davasında profesyonel destek sunmaktadır. Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni durumu ve yeni kira bedeli ile kiralama konusunda öncelik hakkı vardır.


Davacının ihtarnamesinde ”istenilen kira ücretinin hangi seneye ve hangi aylara ait olduğu”açıkça belirtilmelidir. Bağımsız bir bölümde oturanın diğer bağımsız bölümde oturanlara rahatsızlık vermesi durumunda o kişinin ya da kişilerin bağımsız bölümden tahliyesine değil, mahkemece nihaisiz edici kullanımın önlenmesi için önlemlerin alınması ve bunların belirlenen süre içerisinde yerine getirilmemiş olması durumunda bu yolda bir.


Yani kiracının tahliyesi için bir neden sunması şart değildir. Bu durumda kiracının tahliyesi, ancak kiracının bildirimi ile mümkündür.


Bu makalemizde, Türk Hukukuna göre, kiracının kira bedelini ödememesi durumunda kira sözleşmesinin dava yoluyla veya yazılı ihtarla verilecek süreyle sona erdirilmesi ve kiracının taşınmazdan tahliyesi için izlenecek hukuki yol kısaca ele alınacaktır. Türk Hukukunda, kiracının kira sözleşmesine aykırı davranarak kira bedellerini ödememesi halinde kira sözleşmesinin. Ancak bu sürenin dolmadığı. Dava yoluyla kiracının tahliyesi.


Gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi nedenlerin doğması halinde belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde dava açılabiliyor.

Ev sahipleri geçerli gerekçeler göstererek kiracısının erken tahliyesini isteyebiliyor. Peki hangi durumlarda kiracının tahliyesi istenir? Tahliye için ihtarname nasıl doldurulur? Söz konusu davada ise dava değeri, yıllık kira bedeli kadar olacaktır.


Bu nedenle tahliye davası mahkeme masrafları hesaplanırken yıllık kira bedeli belirleyici faktör olacaktır. Kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi ! Bir yapı veya alan başvuru yapıldıktan sonra riskli olarak kabul edilirse o yapıda veya alanda kiracı olan kişilerin kira kontratı devam ediyor olsa bile, riskli alan ilan edildikten sonra kira kontratı sona eriyor. Merhabalar, Benim kiracım ile ilgili sorunum var.


Satın alınacak evde kiracı oturuyorsa dikkat edilecek durumlar arasında yer alan depozito, kiracının ev sahibine teminat bedeli altında ödediği miktarı ifade eder. Ev satın alınacaksa eski ev sahibinden bu depozito temin edilmeli veya evin bedelinden bu miktar düşülmelidir.


Davalı kiracının dava konusu yeri davacıya teslim etmesine rağmen onun tesellümden imtina ettiği takdirde BK md. Temmuz ayında tahliye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.