1 Ekim 2018 Pazartesi

Balkan göçmenlerine çifte vatandaşlık

Geleceklerini kurtarmak amacıyla AB üyesi ülkelerin pasaportuna sahip olmak istiyorlar. Makedonya yarı bağımsız bir Avrupa ülkesidir.


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bu konuda başvuruda bulunulmuştur. Melih ve imza atan diğer 2. Bunlara ek olarak Kafkas kökenlilerin çifte vatandaşlık durumunu ele aldık.


Ardından Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerle irtibata geçtik.

Devlet sorgulamasında göçmen olduğunu öğrenenler, AB üyesi ülkelerden çifte vatandaşlık almak için harekete geçti. Milyonlarca yurttaş, geçtiğimiz günlerde e-devlette başlatılan ‘soyağacı sorgulama’ hizmetinden dedelerinin kökeniyle ilgili bilgiler elde etti. Yunanistan ile Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması bulunmuyor. Dolayısıyla böyle bir durum hukuken mümkün değil.


Nüfus mübadelesinden muaf tutulan İstanbul Rum’u ve Batı Trakya Türkleri arasında, eksik bilgi vererek veya çifte vatandaş olduğunu göstermeyerek iki ülke vatandaşlığı almış kişiler var. Hukuken birini seçmeleri gerekiyor. Fazla ayrıntıya girmeden şunu belirtmek isteriz: mevcut durumda Türk vatandaşı olmanız KAN ESASINA göre ebeveyniniz üzerinden kazanacağınız Bulgar vatandaşlığı için hukuki bir engel DEĞİLDİR.


Bu yılda ülkemize gelen Bulgar göçmenleri ayrı bir statüde kabul ediliyor. DUYURUSevgili Hemşerilerimiz.

Bunun nedeni ise göçün gerçekleştiği dönemde göç eden kişilere imzalatılan belgelerdir. Sayın Yönetim Kurulu Üyelerim,dernek üyelerimiz,değerli misafirlerimiz ve sayın basın mensubu arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz. Evliliğimizi henüz bg de onaylatmadık bize eşim ve kızım için gereken evraklar nelerdir yardımcı olursanız çok memnun olurum.


Adalet Bakanlığı vatandaşlık onayı verirse kişi doğrudan vatandaşlık başvurusu yapabilir. Son Güncelleme: 18. Vatandaşlık Genelgesi” yayımlandı. Bulgar vatandaşı eş üzerinden çifte vatandaşlık kazanımı için de belli bir süre ilgili ülkede ikamet etmek ve gerekli sınav ve mülakatları geçmek gerekir.


Bulgaristan göçmenleri Bulgar vatandaşlığından çıkartılmamıştır. Milyonlarca vatandaş, geçtiğimiz günlerde e-devlette başlatılan ‘soyağacı sorgulama’ hizmetinden dedelerinin kökeniyle ilgili bilgiler elde etti.


Bu artışın temelinde, YKS’ye göre daha kolay olan Yabancı Öğrenci Sınavı olduğu belirtiliyor. Kosova oturma izni ve Kosova vatandaşlığı şartları, avantajları ve dezavantajları.


Pardon sorunuzu sürekli karşılaşılan bir problem olarak okumuşum hızlıca o yüzden o şekilde cevap verdim. Tam emin olmamakla birlikte annenizin bulgaristan vatandaşı olma hakkı varken sizin olma hakkınız olacağını sanmıyorum zira dediginiz gibi siz 2. Türk vatandaşlığının kazanılması genel olarak doğumla veya sonradan kazanma olmak üzere iki. Koalisyon görüşmelerine başlayan partiler, çifte vatandaşlık konusunda anlaştı.


Merhaba, Ben yaklaşık yıl önce kadar başvuru yaptım henüz bir gelişme olmadı bekliyorum. Ama yine de tecrübelerimi paylaşmak isterim. Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak.


Başvuru yaparken, gerekli belgelerin tercümesi yapılmış ve noter tasdikli olması gerekiyor.

Bu durum, siyasî yönelimlerinde popülist söylemlere rağbet etmemelerine yol açmaktadır. Harbarth, “ Çifte vatandaşlık kural değil, istisna olarak kalmalı “ ifadelerini kullanmıştı. Balkan Göçmenlerine müjdeli haber!


YUNANİSTAN’DAN VATANDAŞLIK ALMAK KOLAY DEĞİL. Uçak ile en fazla saat sürecek bir uzaklığa sahip olan balkan ülkeleri, bu anlamda Avrupa’nın da tam olarak güneydoğusunda bulunmaktadır. Ancak Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Almanya’da yaşayıp vatandaşlığa geçiş hakkı olmasına rağmen başvuruda bulunmayan Türklerin oranı yüzde 98’i buluyor.


Bu durumda Almanya’nın Türk uyruklulara çifte vatandaşlık hakkı tanımamasının etkili olduğu biliniyor. Annem ve anneannem Turkiye dogumlu. Fakat dedim sene once vefat etti. MAKEDONYA ÇİFTE VATANDAŞLIK Çifte vatandaşlık, Türkiye vatandaşlığına ek olarak başka bir vatandaşlığa daha sahip olmayı ifade etmektedir.


Bunun için, bazı şartlara sahip olmak ve başvuruları doğru biçimde yapmak gerekmektedir. Türk kimliğiyle övünen bir ülkedir. Birden fazla ülkenin vatandaşı olabilme durumuna çifte vatandaşlık adı verilmektedir.


Birtakım şartların yerine getirilmesinin ardından başvuruda bulunan kişiler, iki ülkenin de vatandaşı olarak ayrıcalıklardan faydalanabilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.