8 Ekim 2018 Pazartesi

Geçici sürücü belgesi ekşi

Geçici Belge(Ek-Belgesi) Üzerinde neler yer almaktadır? En sağ üst taraf biyometrik fotoğrafınızın yer aldığı bölümdür. Kimlik bilgilerinize göre sırasıyla "Soyadınız, Adınız, Doğum Tarihi ve Yeri" yer alıyor.


Veriliş tarihi başvurunuzun onaylandığı güne aittir. Ayrıca belgenizde sürücü belgenizin sınıfı da yer alacağı için ehliyet sınıfınıza göre bir araç kullanmalısınız.

Normal şartlarda geçici ehliyet belgenizin süresi dolana kadar ehliyetiniz elinize geçmiş olur ve ehliyetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamalarda, 8sürücünün belgesine geçici süreyle el koyuldu. Bu minvalde aracımı yurt dışına çıkarabilmek için yeni çipli ehliyet başvurusu yaptım.


Başvuruyu dün yaptım ve bana bir Akağıtta günlük geçici bir ehliyet verdiler. Arkadaşımın çipli sürücü belgesi ile karşılaştırdığımda, üzerindeki bütün bilgiler bana verilen kağıttaki ile örtüşüyor. Eski tip ehliyetleri yeni tip ehliyetlere dönüştürmek isteyen vatandaşlar gerek olan belgeleri sorguluyor.


Peki, yeni ehliyet için gerekli belgeler nelerdir?

Bu yazımızda geçici sürücü belgesi sorgulama, çıkarma, alma ile geçici sürücü belgesi ehliyet yerine geçer mi, hemen veriliyor mu, ne kadar geçerli, kaç yıl geçerli, ne işe yarar gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Geçici sürücü belgenizi sorgulamak için e-devlet sitesine girebilir veya buraya tıklayabilirsiniz.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Yeni sürücü belgesi alımı, yenilemesi yahut kayıp edilmesi durumunda sürücü belgesi kişinin eline ulaşana kadar trafiğe çıkabilmek ve aktif araç kullanımına olanak tanıyan bir belge kişiye teslim edilir. Bir diğer adı ise Ek-belgesidir.


Yukarıda geçici sürücü belgesi ile trafiğe gün çıkma hakkınızın bulunduğunu söyledik. Size verilecek evrakta yer alacak bilgilerin geçerliliğini dijital ortamda da teyit edebileceğiniz bir kanal bulunuyor. Belgelerinizi teslim ettikten sonra size geçici bir sürücü belgesi veriliyor. Bu belgenin geçerlilik süresi ise gün.


Geçici ehliyet belgesi sorgulama işlemini yapacağınız web sitesini aşağıda paylaştık. Zaten bu zaman zarfında da yeni ehliyetiniz posta ile adresinize gönderildiğinden bir sorun yaşamıyorsunuz.


Bir sürücü, kendi ülkesinde aldığı sürücü belgesini sürücü sınavına girmeden Türkiye’deki sürücü belgesi ile değiştirebilmesi için ülkesinin karayolu trafiği konvansiyonuna taraf ülkeler listesinde yer alması gerekir. Aksi halde bu değişiklik işlemi yapılamaz.


Sürücü Belgesi Nasıl Alınır?

Toggle navigation Ekşi Duyuru. Geçici Plaka İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir? Ehliyeti yenileme için nüfusa gittiğimizde.


A tipi geçici plakalar senelik düzenlenen plakalar olarak bilinmektedir. Yeterlilik Belgesi istenir. Aracın Garanti Belgesi istenir. Ancak elinize ehliyetiniz ulaşmamışsa durumu bildirmeniz gerekir.


Yeni ehliyetinizi aldığınızda geçici ehliyet belgeniz iptal olacaktır. Yazılı beyanları kabul edilir. Geçici trafik belgesi noter tarafından verilir.


Geçici olarak sürücü belgesi geri alınan kişi, geri alınma süresi içerisinde “karayollarında motorlu taşıtları kullanamaz”, kullandığı takdirde her defasında geri alma süresi içersinde araç kullanmaktan hakkında işlem yapılır. Kimlik başvurusu yaptıktan sonra yeni kartlarınız PTT Kargo ile yaklaşık - gün içinde ibraz etmiş olduğunuz adresinize gönderilecektir.


Bu süre içinde Nüfus Müdürlükleri tarafından talep eden Vatandaşlara Geçici Kimlik Belgesi verilmektedir. Geçici belgenin geçerlilik süresi ise gündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.