22 Kasım 2018 Perşembe

Tapu işlemleri için avukatlık ücreti

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Avukata Tapu Vekaleti Verme Ücreti. Ancak avukatınız satış ve devir.


Tapu devir işlemleri sırası ve sonrasında mağduriyete uğradığını düşünen kişilerce açılabilen tapu iptal davası, usulsüz görülen tescil işlemlerinde davayı açan mağdur lehine kararlar alınması ve mağduriyetin ortadan kalkması amacıyla yararlanılan hukuki bir haktır. Tapu satışı için genel vekalet vermeniz gerekmektedir.

Her ne kadar şu anda geçerli genel vekaletname ücretleri 200. Noter Tapu Vekalet Ücreti (GayriMenkul Alış-Satış) 12TL. Araç satış vekalet ücreti : Noter araç satış vekaleti TL’dir. Diploma için vekalet ücreti : Noterde diplomanızı alması için başkasına vekalet vermenin ücreti TL’dir.


Hemen belirtilmelidir ki, tapu iptal ve tescili davalı kural olarak kayıt malikine karşı açılır. Tapu dairesindeki gayrimenkul alım satım gibi işlemlerini gerçekleştirmek için vakti bulunmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başka şahısa yaptırabiliyor. Tapu müdürlüğüne alıcıya gerek olmadan satıcı veya vekili satış işlemi için başvuruda bulunabilir.


Başvuru direkt tapu müdürlüğüne gidilerek yapılabileceği gibi Tapu Kadastro Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden randevu alınarak da yapılabilir.

Ayrıca tapuya randevu alarak gidilmesini tavsiye ederiz. Aksi durumda çok fazla sıra beklenir veya randevular. Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için (konut, iş yeri, arsa, tarla, arazi vb.) tapuda beyan edilen satış bedelinin %4’ü olarak hesaplanan bir harçtır. TL olan vekaletin ücreti %oranla 7TL’dir.


Başlangıç işlemleri için 6TL ve sonrası için aylık olarak 2TL gibi bir rakama anlaşmak mümkündür. Muhasebeciniz işlemleri tamamlaması neticesinde size “serbest meslek makbuzu”, “kaşe” gibi tamamlayıcı ekipmanlarınızı verecektir. Herkesi ilgilendiriyor!


Peki tapu işlemi için vekalet ücreti ne kadar? Tapu işlemi için vekalet ücreti ne kadar? Tapu dairesinde yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara da dikkat edilmesi gerekiyor.


Söz konusu tarife, İstanbul Barosu Başkanlığınca avukat-müvekkil arasında belirlenecek akdi vekalet ücreti için tavsiye. Hemen hemen tüm hukuk dalları için farklı tür dava açma süreleri ve yöntemleri belirlenmiştir. Miras hukukuna ilişkin süreç Türk.


Eğer davanın konusu para ise ya da para ile değerlendiriliyorsa bu ücret. Tarifede yazılı avukatlık ücreti, kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücreti karşılığı olarak belirlendi. Buna karşılık, icra takipleriyle, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayda temyizen ve bölge idare.


Tapu vekalet ücretleri, resmi vekalet ücreti ve akdi vekalet ücreti olarak 2’ye ayrılmaktadır.

Resmi vekalet ücreti, avukatlık asgari ücret tarifesinin 3. TL belirlenmişken, bir avukat icra mahkemelerinde takip edilen dava ve duruşmalı işler için 50TL ücret talep edemez. Konusu para veya para ile değerlendirilebiliyor ise avukatlık ücreti, bu Tarifenin üçüncü kısmına göre belirlenir.


TL’ye kadar olan icra takiplerinde avukatlık ücreti, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde, icra dairelerindeki takipler için öngörülen maktu ücrettir. Ne var ki, azil tarihi itibarıyla, davacı avukatlar tarafından tapu iptali ve tazminat davası sonuçlandırılmamış olduğundan, bu dava için vekalet ücreti talebi yerinde değildir.


Veraset ilamı alınması ve savcılık suç duyurusu için talep edilen 8TL vekalet ücreti davalılar tarafından cevap dilekçesi ile kabul edildiği gözetilerek hüküm kurulması yine, tapu iptal. Noter avukatlık vekâlet ücreti Adalet Bakanlığı tarafından yıllık olarak belirlenmekte ve Resmî Gazetede yayımlanmaktadır.


Böylece her iki tarafın hakları da noter huzurunda korunmuş olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.