31 Aralık 2018 Pazartesi

Flotan poliçe nedir

Flotan poliçe nedir

Nakliyat poliçeleri arasında özel bir yeri vardır. Abonman poliçesi 1- Muvakkat Poliçe. Bu poliçe ile İyi niyetinden emin olunmuş sigortalıyı teminatsız bırakmama adına bir nakliye ( seferi ) önceden sigortalamaktır.


Flotan poliçe nedir

Yıllık peşin sigorta güvencesi sağlar. Yangın ve hırsızlık sigortalarında abonman poliçe, mal miktarı sürekli olarak değişen, eksilen ya da artan ticari ve endüstriyel işletmeler için tasarlanmıştır.


Poliçenin Tanımı, Poliçe Nedir : Poliçe belirli bir kişi emrine, diğer bir kişiye verilen ödeme yetkisini kapsayan bir senettir. Poliçede üç taraflı ilişkiyi düzenleyen bir senettir.


Senedi düzenleyen keşideci, bir kişiye borçlu iken diğerinden alacaklıdır. Keşideci alacaklı olduğu kişiye hitaben düzenlediği senedi borçlu olduğu kişiye teslim eder.


Yük sigortalarında, başlangıçta belirlenen bir global bedelden hareketle, bu tutar sona erene kadar taşımalara güvence sağlayan bir poliçe türü. Rizikoyla karşı karşıya olan kişinin herhangi bir kazan.


Poliçe konusu Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiştir (TK, m. 5- 687) Ancak ülkemizde poliçe nisbeten az kullanılan bir değerli kağıttır. Bununla birlikte Ticaret Kanunumuzda poliçeyi düzenleyen kuralların çoğu bonolara da uygulanır, bonolar ise ülkemizde yaygın olarak kullanılır.


Hukuk dilinde poliçeyi düzenleyene "keşideci", üçüncü bir şahsa ödeme yapması. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.


Flotan poliçe nedir

Poliçe, hakkında bilmeniz gereken pek çok farklı bilgi, aşağıda ki başlıklar dahilinde sizlere sunulmuş olurken, belirli bir kişinin emrine düzenlenmiş olan, diğer bir kişi ele alınarak, verilen ödeme yetkisi içerisinde bulunan senet olarak tanımlanması mümkündür. FLOTAN POLİÇE düzenlenir.


Bu uygulamada poliçe primi. Sahip olduğumuz ve maddi değere sahip olan varlıkları güvence altına alan, şirketi ile karşılıklı anlaşmaya dayalı belgeye " poliçe " adı veriliyor. Poliçenin içeriğini oluşturan maddeler, genel ve özel şartlar olarak iki gruba ayrılıyor. Poliçe verilirken müşteriye bir de ek iki metin daha verilir.


Bu metinlerin ilkinde genel şartlar yer alır. Yani hangi durumlarda tazminat alabileceği, haklarının neler olduğu, sigorta şirketinin hakları gibi genel bilgilendirmeler yer alır. Sigorta yaptıracak kişi, her iki belgeyi.


Yukarıda sıralanan hususlardan nakil vasıtası bilgileri ile yükleme tarihi kesinlik kazanmadan sigortanın yapılması gerekli olduğu hallerde ve özellikle bankalar tarafından akreditif açıldığı anda sigorta teminatına ihtiyaç duyulması halinde, elde bulunan bilgilerle geçici bir poliçe yapılır. Tam Ziya:Malın taşıma aracı ile birlikte tüm değerini yitirecek şekilde tamamen zarar görmesi riskine karşı güvence sağlar.


Dar Teminat: Malın tam ziya ile tamamen zarar görmesi riskine ek olarak, taşımayı gerçekleştiren aracın uğrayacağı kazalar (karaya oturma, alabora olma, çatışma, devrilme, hattan çıkma gibi), yangın, infilak gibi kısmi. Sevkiyatı gerçekleşecek bir malın, nakil vasıtası bilgileri ile yükleme tarihi kesinlik kazanmadan sigortanın yapılması gerekli olduğu hallerde ve özellikle bankalar tarafından akreditif açıldığı anda sigorta teminatına ihtiyaç duyulması halinde, elde bulunan bilgilerle geçici bir poliçe yapılır.


Son girilen başlıklar Sayfa. Muvakkat poliçe aynı zamanda flotan poliçe olarak da tanımlanmaktadır. Bu poliçe ile iyi niyetinden emin olunmuş sigortalıyı teminatsız bırakmama adına bir nakliye ( seferi ) önceden sigortalamaktır.


Yani değeri, cinsi,miktarı belli olan bir malın, sevkiyat tarihi. Güvenceci ya da güvenceliye deniz yoluyla gönderilecek mal için ortaya çıkabilecek dokuncaları belirli bir süre karşılayabilmek amacıyla düzenlenen güvenceli, keseneli ödek.


Araç bilgileri ve yükleme tarihi kesinleştikten sonra. Yangın, Mühendislik, Hırsızlık gibi mal sigortalarında, başlangıçta belirlenen bir global bedelden hareketle, bu tutar sona erene kadar taşımalara güvence sağlayan bir poliçe türüdür. GELİR KORUMA SİGORTASI. Flotant sigorta poliçesi.


Poliçe, sigortalı ile sigortacı arasında yapılan sözleşmenin resmi bir delilidir. Poliçenin üzerinde menfaat sahiplerine ait bilgiler, yani sigortalıya, sigortacıya, sigorta ettirene dair bilgiler, risk bilgileri, teminatlara primlere ve poliçenin neyi kapsadığına dair bilgiler yer alır. Finansman Belgeleri Finansman belgeleri, ihracatçı, ithalatçıya mal mukabili yani serbest.


Temerrüt tarihini izleyen günün sonunda prim borcu ödenmezse, poliçenin teminatları durdurulur. Durdurulma tarihinden itibaren geçen gün içinde de borç ödenmezse, ihtara gerek kalmaksızın. Bill of exchange, vesaik mukabili ve akreditifli ödemelerde kullanılır. Akreditifte 42C maddesinde poliçe detayları belirtilir.


A maddesinde de poliçenin muhatabının kim olacağı yazılır. Aşağıda farklı poliçe örneğini görebilirsiniz.


Bu ödeme belgesinin tüm detaylarını tek bir yazıda anlatmak mümkün değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.