25 Aralık 2018 Salı

Köy muhtarının yetkileri

Bu yazımızda köy muhtarının görevleri nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Yerel seçimler sonucunda seçilen muhtarlar, mahallelerde ve köylerde devlet nizamının işleyişinde hukuki olarak vazife alan seçilmiş kişilerdir.


Yetkileri, Organlar, Personel ve Mali Hükümler. Bizler çok iyi bilmekteyiz Belediye başkanı istediği taktirde bu yetkileri verebilir Gümülcine belediyesindeki köy muhtarlarında bu yetkiler vardır.


Bizler köy muhtarı yine mücadelemize devam edeceğiz. Halkımıza saygı ile duyurulur.

Muhtar kimdir ve görevleri nelerdir? Devlet ilerinde vazifesini (36) ncı maddeye göre yapar. Ferhatlı köyünde çıkan yangında, bir ev ile samanlık yandı. Madde - İhtiyar meclisi köy işlerini en ziyade lazım olandan başlayarak bir sıraya koyar ve biri yapılıp bittikten sonra sırasiyle hepsini köylüye gördürmeğe çalışır.


Hükümet emirlerini köyde duyurmak, kanun ve diğer mevzuatla kendine verilen görevleri yerine getirmek. Karabük Merkeze bağlı Cumayanı köyünde çıkan yangında köy muhtarına ait ve kullanılmayan tek katlı ev tamamen yandı.


Arama Konuları: muhtarlara eğitim semineri, muhtarlara eğitim, muhtarlık eğitimi, muhtarın yetkileri, muhtar yetkileri, muhtarın görevleri yetkileri, muhtarın görevleri ve yetkileri, muhtarın görevleri nelerdir kısaca, muhtarın görevleri ve yetkileri nelerdir, muhtarın görevleri nelerdir, mahalle muhtarının görevleri, muhtar görevleri, muhtar semineri, muhtarın. Yasa ile köy muhtarının elindeki yetki alınacak” Hayata geçirilmesi planlanan ‘Bütünşehir” yasa ile ilgili değerlendirmede bulunan Akdeniz, “Bütün şehir yasası ile ilgili tekliften bahsediliyor.


Köyle ilgili sosyal, kültürel gelişmeleri yönlendirir ve takip eder.

Seçmen sayısı fazla olan muhtarların bin 4TL’ye kadar maaş alabileceği KHK ile resmi gazetede yayımlanmıştır. Hırsızlık, kaçakçılık. Bu bulmacayı daha önce çözmüş olan kullanıcılar, bu bulmacalara ilgi duymuşlardır.


Köyü Temsil Etmek 1İ. Mahalle ve köy muhtarları, seçim döneminde sandık seçim ve sağlık merkezi kurulları ile emlak vergisi ile ilgili arsaların beyan tespit komisyonlarına katılırlar. Nüfus kağıdını kaybeden ve yeni bir nüfus kağıdı çıkarmak isteyen vatandaşlara, ilgili belgeleri vererek vatandaşlara yol göstermek.


PTT tebliğ memurunun tebligatı başkasına yaptığı halde “kendisine verildi” şerhini vererek muhataba tebliğ yapmış gibi göstermesi, köy muhtarının ölüm olayını süresi içinde nüfus idaresine bildirmeyip aradan uzun süre geçtikten sonraki tarihte ölmüş gibi ilmuhaber düzenlemesi, kendiliklerinden imtihan yapıp kazandı belgesi vererek bazı kişileri kadroya tayin. Köy Kanunu 41′nci Madde.


Ayrıca, mazeretleri nedeniyle yılda toplam günü geçmemek üzere ilgili köy muhtarının onayı ile izin verilir. Hastalıkları halinde resmi sağlık kurum ve kuruluşlarından verilecek raporlar uyarınca, yılda toplam günü geçmemek üzere sağlık izni verilir. Son Güncelleme: 11.


Kavga eden grup, ayırmaya çalışan muhtara saldırdı. Takla atan otomobili tavanını. Bakan Soylu: "Yarın salgınla ilgili en yoğun denetimi ge. Köyde yaşanabilecek şüpheli durumlarda karakol ya da jandarmaya data vermek sorumluluğundadır.


Köyde yaşanmış olan doğum, ölüm ya da evlilik durumlarını kayda almaktadır. Kundaklama anları deponun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Bu noktada maaş katsayısındaki artıştan yararlanan bin 2muhtara ödenen maaşlarda da.

Gerek köy idarelerine, gerekse mahalle muhtarlıklarına başta kendi kanunları olmak üzere, pek çok kanun, tüzük, ve yönetmelikle çok sayıda görev verilmiştir. Kökeni Arapçadır ve "seçilmiş kişi" anlamına gelir. Kolluk amiridir ilçede.


Genel emir çıkartma yetkileri yoktur, yetki genişliğinden yararlanmazlar. Madde – İhtiyar meclisi köy işlerini en ziyade lazım olandan başlayarak bir sıraya koyar ve biri yapılıp bittikten sonra sırasiyle hepsini köylüye gördürmeğe çalışır. Maddeler halinde muhtarın görevleri nelerdir, muhtarın görevleri kısaca Mahalle ve köylerin muhtarları ne gibi görevleri vardır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.