Rahim ağzı kanser taraması nedir? Bu test rahim ağzını değerlendirmek için yapılır ve bir tarama testidir. HPV) testi ile birleştirilebilir.
Pap smear genellikle pelvik muayeneyle birlikte yapılır. Yapılan bu test ile bazı bulgulara rastlanması halinde smear testi sonrasında bazı ileri tetkiklerin yapılması gerekebilir.
Test sonuçlarının Bethesta sistemiyle raporlandığını belirtmek gerekiyor.
Halk arasında rahim ağzı kanser tarama testi olarak bilinir ve oldukça sık uygulanır. Fakat HPV testi pozitif çıkan kadınların aynı dönemde yapılan smear testlerinde smear sonucu negatif yani normal çıkanlarda HPV enfeksiyonunun iki yıl içerisinde %ila %oranında. Adet kanaması olduğunda smear testi için numune alınmamalıdır. Test için en ideal zamanın adet kanamasından gün ila gün sonrası olduğunu belirtebiliriz.
Meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanseri, herhangi bir belirti göstermeden gelişebildiği için oldukça tehlikelidir. Rutin smear sonucu genellikle birçok kadında negatif çıkar ve hastanın şikayetleri de yok ise ek bir tedaviye gerek duyulmaksızın hastanın yeniden kontrole muayenesi ve simir için gelmesi gereken zaman belirlenir.
Tamamen ya da sadece belden aşağı doğru soyunmanız istenebilir. Yılda bir kez yapılması gereken test, herhangi bir yakınma ya da sağlık sorunu olmadan rutin şekilde yapılmalıdır.
Adet bittikten 3-gün içinde yapılması önerilir.
Book an Anonymous Test - Call Now. Genellikle rahim ağzı kanser testi olarak bilinir. Peki simir testi nasıl yapılır. Ayrıca rahim iç zarından ve serviks.
Jinekolojik muayenin bir parçasıdır ve ağrılı değildir. ASCCP) yaşından sonra smear testi ve HPV testi birlikte yapılır, buna co-test adı verilir. Co-test yaşından yaşına kadar yılda bir yapılmalıdır. Bu test sayesinde rahim ağzında kanserli hücreler olmasa da kansere dönüşme olasılığı olan hücreler tespit edilerek hücreler kansere dönüşmeden erken dönemde tedavi edilebilir.
Hpv Numunemizi aldıralım tedbirimizi alalım. Uygulama öncesi Kanser.
HPV VEYA PAP- SMEAR TESTİNİN YAPILMASI: ASM’nde veya TSM’nde (KETEM) görevli, bu konuda eğitim almış sağlık personeli tarafından uygulama yapılır. Kadınlara sık uygulanan testlerden biri olan smear testi nedir, neden yapılır, nasıl yapılır? Soruların cevabı haberimizde. Servikal taramaya ( smear testi ) gitme konusunda endişeleniyorsanız, yalnız değilsiniz.
Vücut dokularının sürekli yenilenmesi nedeniyle kaçınılmaz olarak yüzeylerden hücreler dökülmektedir. Testi yaklaşık dakika sürecektir. Bu dökülen hücrelerin toplanıp özel işlemlerden geçirildikten sonra mikroskop altında incelenmesine “sitolojik inceleme (hücresel inceleme)” denir. Dökülen hücreler toplanıp özel işlemlerden geçirildikten sonra mikroskop altında incelenmesine “sitolojik inceleme (hücresel inceleme)” denir.
Yanıltıcı sonuçlar vermemesi adına, testten gün öncesine kadar vajen yıkanmamalı, vajinal kremler kullanılmama ve ilişkide bulunulmamalıdır.
Pap- smear testi birkaç saniye süren kısa bir işlemdir. Smear testi, PAP smear testi, PAP testi şeklinde isimlendirilebilir.
Günümüzde jinekolojik muayene ve jinekolojik kontroller yapılacağı zaman sık sık smear testine başvurulmaktadır. Bilindiği gibi kadınlarda görülen kanser türleri arasında, meme kanserinden sonra en sık şekilde karşılaşılan kanser türü rahim ağzı kanseridir.
Boyama işlemlerinin amacı hücreyi tam anlamıyla boyayıp mikroskop altında rahat incelenmesini sağlamaktır. Hücrenin yapısı tam anlamıyla incelenir ve herhangi bir bozukluk varsa raporda belirtilir.
Yumurtalık Kanseri (Tümörü) Bartholin Kisti Apsesi Nedir? Kızlık Zarı Dikimi Nedir?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.