25 Ocak 2019 Cuma

Keyfi plaka değişikliği 2020

TL olan plaka değişikliği ücreti Noterden ödenmektedir. Bu ücreti ödemeden plaka değişikliği yapamayacağınızı unutmayın. Bunlara ek olarak Trafik Tescil Bürosuna ayrı bir ödeme yapılmaz.


Bunun yanında trafik tescil bürosuna tekrar bir ödeme yapılması gerekmemektedir. Bu yol ile plakanızı değiştirebilirsiniz. Toplamda 2TL ’lik bir noter masrafının olduğunu belirtelim.


TL ücret ödemek zorunda olacaksınız. Değişim işlemi, plakanın tamamiyle değiştiğini gösteriyor.


Keyfi plaka değişikliği 2020

Yani yenileme işlemi plaka aynı kalacak şekilde deformasyon veya kayıp durumunda uygulanması gereken bir yöntem olduğunu anlaşılıyor. Satın alacağınız aracın üzerindeki plakaları söküyorsunuz.


Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. Ondan sonra TL civarında ek dosya harcaması şoförler odasına da plaka yazdırma bedeli ödenmektedir.


Bununla beraber plaka değişiklik yapma harcaması bir vasıta için 2TL civarında olmaktadır. Otomobil satın aldığınızda plaka değişikliği yapmak zorunda değilsiniz.


Yaşadığınız şehirden farklı bir şehirden otomobil satın aldığınızda da plaka değiştirme zorunluluğunuz bulunmuyor. Bu içeriğimizde, plaka değişikliği yapma ve özel plaka değişikliği konusunda tüm detaylara değineceğiz. Emniyet müdürlüklerinin birbirine online bağlanması çok hızlı bir şekilde plaka değişikliği yapılmasına olanak sağladı.


Keyfi plaka değişikliği 2020

Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. El araç satın aldığınız zaman plaka değişikliği yaptırmak istiyorsanız, bunu notere belirtmeniz gerekiyor. Eğer bu işlemi yapacağınızı söylemediyseniz, ne yazık ki plaka değişimi yapılamayacaktır.


Bir çok kişi tarafından karıştırılan bir konuyu aydınlatmakta fayda var. Bu bilgilerin doğru yorumlanmamasından ötürü, araç satın alımı sırasında.


Ancak plaka yenileme işlemi mevcut plakanızda meydana gelen deformasyon, delinme, kırılma gibi işlemlerden dolayı gerçekleştirilen eski plakanın alınıp yine aynı plakanın yenisinin verilmesi işlemidir. Bu ikisi karıştırılmamalıdır. Buna ek olarak, TL plaka basım ücretinin de fiyata eklenmesiyle birlikte toplam tutar, 2TL’yi bulmaktadır. Aslında ikisi birbirinden oldukça farklı işlemlerdir.


Notere gittiğinizde memurlar sizden yıllık gelirinize göre yasal bağışlar ödemenizi. Plaka yenilemek bu kadar basittir. Sahip olunan mevcut değiştirmekle ilgili en önemli nokta ikamet adresi olmaktadır.


Keyfi plaka değişikliği 2020

Yani olan plakanızı gidip diğer bir plakayla değiştiremezseniz. Bunun için önce aracınızın plaka kodunu diğer bir ile çevirmeniz gerekmektedir. Bu işlemi de ancak satış yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Noter ihtarname ücretleri 1TL‘den başlamakta olup, ihtarnamenin türüne göre fiyatlar değişmektedir.


Net fiyatı öğrenmek için en yakın notere başvurabilirsiniz. Yılı Aslı Gibidir Noter Ücreti: Fiyatlar (TL) 2. Bunlar araç devri ile plaka değişikliği ve ikamet yeri değişimi sebebiyle plaka yenileme işlemleri. Araç devri ile birlikte plaka değişimi.


Yeni gelen düzenlemeyle il sınırları içerisinde araç plakaları artık değiştirilmiyor. TL, plaka basımı için şoförler odasına TL ödemeniz gerekir. Tek plaka için yapacağınız ödeme 21.


Ayrıca çift taraflı plaka çıkarmaya karar verirseniz ek olarak 16. Türk Lirası ruhsat ücreti de ödenmesi gerekiyor. E-Devlet kapısı üzerinden boş plaka aramaları yapılabiliyordu, ancak kötü niyetli kişilerin yaptıkları işlemler neticesinde, bu hizmet E-Devlet üzerinden kaldırılmıştır. Oysa ki plaka değişikliği yapmak demek, plakanın seri numarası dahil her şeyiyle değiştirilmesi demektir.


Bu nedenle artık E-Devlet yoluyla boş plaka tahsisi yapılamamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.