28 Ocak 2019 Pazartesi

Sarı kantaron çayı nasıl yapılır

Kantaron Çayı Nasıl Yapılır? Gerekli Malzemeler. Her bitkinin vücuda farklı etkileri bulunur.


Bir yemek kaşığı kantaron küçük parçacıklara ayrılarak iki su bardağı içme suyunun içerisine ilave edilir. Su yaklaşık dakika kaynatılır.

Yaprakları karşılıklı olur ve genellikle sapsızdır. Sarı kantaron yağı nedir?


Evde sarı kantaron yağı nasıl yapılır ? Uzun ömürlü olan kantaron bitkisinin büyümesi için özel bir bakım gerekmemektedir ve yabani ot gibi yol kenarlarında da büyüyebilir. Bitkinin kavanozun en az yarısına kadar geldiğinden emin olun.


Bu bitki Kuzey Afrika ve Batı Asya’da çok yetiştirilmektedir. Türkiye’de ise kendiliğinden birçok bölgede yetişmektedir.


Grip ya da soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar yaşamakta olan hastaların bağışıklık sistemlerini güçlendirme konusunda etkili olan bu çayı içmeleri önerilmektedir.

Bekletilmiş olan sarı kantaron çayı zararlı olacağından içilmemelidir. Hamilelerde, emziren annelerde ve küçük çocuklarda bu çayın içilmesi önerilmemektedir.


Mide sağlığı ve mide asiditesi için faydalıdır! Geleneksel tıbbi tedavide sarı kantaron çayı ve sarı kantaron yağı kullanılır. Amerikan Yerlileri çok eski zamanlarda sarı kantaronu yaraların iyileşmesi, yılan sokması, ishal ve bitler için kullanırdı.


Binbirdelik otu, yara otu, kılıç otu ya da kan otu olarak da bilinen sarı kantaron Hypericaceae ailesine ait bir bitkidir. Demlenmesi son derece kolaydır. On dakika kadar demlenmeye bırakılır.


Aktarlarda rahatlıkla bulunabilen çayın hazırlanması da oldukça kolaydır. Bu çayı daha fazla miktarda hazırlamak. Diğer taraftan kendiniz doğadan orijinal olarak toplamak suretiyle de çayı elde edebilirsiniz. Ancak bitkinin sarı kantaron olduğundan emin olmak gerekir.


Oldukça keyifli bir içimi vardır sıcak bir şekilde daha lezzetlidir, oldukça hafif bir çayır. Saraçoğlu tarafından depresyon tanısı konulmuş kişilere özellikle önerilen bir bitki çayı. Kaynattığınız su bardağı suyunun içerisine tatlı kaşığı kurutulmuş sarı kantaron yaprağını ekleyip dakika demlemeye bırakın.


Tadını lezzetli hale getirmek için bal ya da limon ekleyin. Soğuk ya da sıcak olarak içebilirsiniz.

Gün içerisinde fincana kadar tüketebilirsiniz. Uygun bir cezve bulduktan sonra su bardağı suyu ocağa koyarak kaynatın. Dağlarda, bayırlarda ve yol kenarlarında çok fazla miktarda üremektedir.


Bu işlem tamamlandıktan sonra ortalama dakika kadar kaynatılan karışım, demlendikten sonra dinlenmeye bırakılır ve günde kez sabah-akşam şeklinde tüketilir. Bir tatlı kaşığı sarı kantaron üzerine 1ml kadar kaynar su dökülür. Her seferinde taze olarak hazırlamalısınız.


Konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Yarım litrelik kavanoza yıkayıp iyice kuruttuğumuz kantaron bitkisini doğruyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.