18 Mart 2019 Pazartesi

Noter araç satış ücreti 2020 plaka değişikliği

Noter araç satış ücreti 2020 plaka değişikliği

Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. TL’den 27TL’ye yükselmiştir. Plaka değişim ücreti kısmı bu kadar. Bunun yanında trafik tescil bürosuna tekrar bir ödeme yapılması gerekmemektedir.


Ek-formu için ayrıca TL ücret alınmaktadır. Toplamda 3TL ücret ödemeniz gereklidir. Otomobil satın aldığınızda plaka değişikliği yapmak zorunda değilsiniz.


Yaşadığınız şehirden farklı bir şehirden otomobil satın aldığınızda da plaka değiştirme zorunluluğunuz bulunmuyor. Adet Tek Taraflı Evrak: 6TL – 7TL: 2. Satıcı aksi belirtilmedikçe herhangi bir noter ücreti ödemez. Ancak satış işlemleri gerçekleşmeden önce ödenmemiş vergi borçları ve trafik cezaları varsa onları satıcının ödemesi gerekir.


Ayrıca sonrasında plaka basım için gittiğiniz Şoförler Odasına da TL’lik bir ödeme yapmak gerekir. Ancak eğer özel plaka almak istiyorsanız notere gitmeden önce emniyet müdürlüğüne giderek özel plaka almak için gereken bedeli ödemeli ve plakanızı adınıza ayırmalısınız. Sonrasında noterde ayırttığınız plakayı belirterek plaka değişikliği yapabilirsiniz.


Noter araç satış ücreti 2020 plaka değişikliği

Bu ücrete ek olarak Şoförler Odasına’ da TL’lik bir ödeme yapmak gereklidir. Bu şekilde noter harç ücretleri de yeniden belirlendi. Bunun için aracı satın alırken alış işlemini yaptığınız notere plakayı değiştirmek istediğinizi söylemeniz yeterlidir.


Bu noktada plaka yenileme işlemi ile karıştırılmaması gerekir. Sonradan da olsa satış yapmadan plaka değiştirme ücreti 2tl yi genellikle geçmemektedir. Aracınızı satmak istiyorsanız veya araç almak istiyorsanız noter araç satış ücreti bilgilerine sahip olmanız faydanıza olacaktır. Yeni yapılan düzenlemeye göre araç plakası değişse de değişmese de devir ücreti aynıdır.


Belge baskı ücreti : 2TL. TL, plaka basımı için şoförler odasına TL ödemeniz gerekir. Ve bir kaç işlem için ücret ödemeniz gerekmektedir. Bilinmesi gereken bir konu daha noter ’de ödenmesi gereken tüm masraflarını alıcı.


Araç Devir Ücreti Ne Kadar ? Aracın iki plakası içinde değişim söz konusu ise toplamda yeni plaka ücreti TL olarak belirlenmektedir. Fakat aracın sadece tek bir plakası değişecekse bu meblağ TL ye düşmektedir. Buna ek olarak, TL plaka basım ücretinin de fiyata eklenmesiyle birlikte toplam tutar, 2TL’yi bulmaktadır.


Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. Eğer satış nedeni ile plaka değişikliği istiyorsanız 2TL plaka değişiklik ücreti ödemeniz gerekiyor.


Noter araç satış ücreti 2020 plaka değişikliği

Noterden yapılmaktadır. Ondan sonra TL civarında ek dosya harcaması şoförler odasına da plaka yazdırma bedeli ödenmektedir. Bununla beraber plaka değişiklik yapma harcaması bir vasıta için 2TL civarında olmaktadır. Taşıtlarda plaka çok önemli bir ayrıntıdır.


Kısacası plaka taşıtın kimliği niteliğindedir. Yani genel olarak toplamda 3TL masraf çıkmaktadır. Tek plaka için yapacağınız ödeme 21.


Türk Lirası ruhsat ücreti de ödenmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.