22 Nisan 2019 Pazartesi

Dünya nüfusu yılda ne kadar artıyor

Dünya nüfusu daha ne kadar artabilir? Uzmanlar dünya nüfusunun bu hızla artmaya devam edeceğini söylüyor. Derneğin değerlendirmesine göre dünya üzerinde yaşayan insan sayısı yeni yıla girerken milyar 6milyon 5bin olacak.


Bu nedenle dünya nüfusu aslında giderek gençleşiyor. Her ne kadar farklı.

En güncel tahminlere göre dünya nüfusu milyarı geçmiştir. Yerküre bugün hiç taşımadığı kadar insan nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Uzmanlar bu ritmin hızlı ve tehlikeli olduğu uyarısında bulunuyor.


Bugün yeryüzünde milyar insan yaşıyor. Bu kadar insanı ne ile besleyeceğiz, ne ile soğuktan koruyacağız? Yani 1yılda yaklaşık katı.


Yılda milyon artan dünya nüfusu, yıl sonunda milyar 2milyon 2bine ulaşacak. Halihazırda dünyada bir kilometrekareye kişi.

Dünyada bir kilometrekareye kişi düşüyor. Bazı kaynaklara göre geçtiğimiz on yılda dünyadaki vegan sayısı %3artış göstermiş.


ABD nüfusunun %3’ü İngiltere nüfusunun ise %1’i vegan olduğu tespit edilmiş. Almanya’da ise bu oran yaklaşık 3%. Biz insanlar çöllerden kutup bölgelerine deniz kıyılarından dağlara, göl ve ırmak kenarlarından çayırlara, ormanlara kadar dünyanın her yanında yaşıyoruz. The next video is starting stop.


Nüfusumuz sürekli artıyor. Hem fosil yakıtların fiyatlarında reel artış yaşandı, hem de gittikçe artan insan nüfusu enerjiyi günlük yaşamında kullanmaya başladı.


Birleşmiş Milletlerden (BM), dünya nüfusunun milyara ulaştığı bildirildi. Gelecek 1Yılda Teknoloji Ne Kadar Gelişecek? Bu alanda başı Asya ülkeleri çekiyor. Küresel nüfus artışı yıl önce yılda yüzde iken, bugün yüzde 10’a geriledi.


Uzmanlara göre son bin yılda tüketilen kadar gıda önümüzdeki yılda tüketilecek. Dahası, insanlar artık birbirleriyle daha fazla temas halinde. Kıta genelinde, yılda Müslüman nüfusu kat artacak.


Ancak kıta genelindeki Müslüman nüfusun dünya geneline oranı ise yüzde 0. Milyar) insan doğmuştur.

SON DAKİKA Emekli Temmuz zammı ne kadar olacak? Ana Sayfa » GÜNCEL. Yaşanan göç illerin nüfusuna büyük etki ediyor.


Ancak olayın en kritik noktası şu ki dünya nüfusu aynı hızla artmıyor. Bugün ise nüfus yüzde oranında artıyor. Yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında fark olan bir bölge. Yaylalarda yaz nüfusu artıyor, sahillerde yaz nüfusu artıyor.


Buna bağlı olarak da merkezde yaz nüfusu azalıyor ama kış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.