25 Nisan 2019 Perşembe

Dünyada kaç ülke vardır ve İsimleri

Bu sorunun cevabı değişkendir. Araştırmalara göre toplam ülke. Birleşmiş Milletler’in resmi listesi. Ancak bilinen ülke sayısı 2dır.


BM’nin resmen tanımadığı birçok ülke daha vardır.

Bu ülkelerden biride Kuzey Kıbrıs. Resmi Olarak Kaç Ülke Var. Bazı tanımlara göre dünyada 1ülke vardır. Tayvan ve Kosova kabul edildiğinde 1ülke olacaktır.


Bunlara Vatikan,Kosava ve Tayvanı eklersek 1ülke etmektedir ve Coco Cola`da bu rakamı kabul etmektedir. Kendi sınırları bulunan, bağımsız bir hükümete sahip.


Bu kara parçacıkları ada ve kıta adını verdiğimiz. Laik bir ülke ’nin dini olamaz.

Türkiye Cumhuriyeti Laiklik üzerine kurulmuştur aksi idda bile edilemez. LAIKLIK :Laiklik veya laisizm, devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip.


Din ve devlet işlerinin ayrı tutulmasıdır. Gezilecek yerler, Gece hayatı, Gezi Rehberi ve Gezilecek Noktalar sitemize her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır.


Afrika, Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Okyanusya, Antarktika. Dünya’da kıta vardır. Grønt hvitt og rødt flagg. Extraljus regler norge. Mäkilän leipomo antinkat. Pek çok kişinin merak ettiği sorulardan biri olan dünyada kaç ülke var, dünya üzerinde kaç ülke vardır sorularının tek bir cevabı bulunmamaktadır. Aslında bilinen ülke sayısı ise, 236’dır. M’ye üye ülke sayısı 171’e ulaşmıştır.


Bir siteyle uğraşıyorum ve siteye şu anda ülkeden girenler var. Acaba hangi ülke son olur veya dünyada kaç ülke vardır diye bu konuyu buldum.


Burada yazılanlara bakarak hala net bir cevap almadığıma inanıyorum.

Buna göre dünyada bulunan ülke sayısı 184’dür. D ve Fransa’ya göre 19 Rusya’ya göre 17 İsviçre’ye göre 194’dür. Telefon şirketlerinde 1uluslar arası kod bulunmaktadır. Bu sayıyı veremiyorsanız 2civarındadır demeniz de yine olumludur.


Sayısı Kaç Tanedir? B harfi ile başlayan ülke ve başkentlerin adları nelerdir? Afrika kıtasındaki ülkelerin isimleri merak ediliyor. Bu bakımdan isimleri.


Yaratıcı insanları tek bir şekilde yaratmamıştır. Her biri farklı özelliklere sahip çeşitli insan ırkı vardır.


Sağlam bir İngilizcenin temelini atarken hiçbir konuyu sektirmiyoruz, bu içeriğimizde en popüler ülkelerin İngilizce karşılıklarının ne olduklarını sizlere açıklayacağız… İngilizce Ülke İsimleri ve Türkçeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.