25 Nisan 2019 Perşembe

Dünyanın en iyi üniversiteleri fransa

Yedi madde ile sınırladığım bu liste, uluslararası Shanghai (ARWU) yüksek eğitim klasmanından alınmıştır. Listeme geçmeden önce, “ en iyi üniversite” olarak verilen isimlerin tam olarak neye göre seçildiklerini inceleyelim. Paris merkezli devlet üniversitesi olan PSL, dünyanın en iyi teknik üniversitelerinden biri olarak gösteriliyor. Bunun yanı sıra Ekonomi alanıyla da bir hayli dikkat çekmektedir.


Ayrıca üniversitede Nobel Ödülüne sahip araştırmacı ve akademisyen. Dünyadaki en kapsamlı liste olduğundan gayet uzun bir listedir.

Yurtdışı üniversitelerin eğitim kalitesi, araştırma projeleri, öğrenci memnuniyeti gibi onüç farklı kritere göre yapılan değerlendirme sonucunda oluşturulan bu liste ile başvuru yapmak istediğiniz üniversiteyi. Teknolojinin hızlı gelişimi ve hayatımızın her alanına girmesi bu konuda alınacak eğitimin önemini de artırdı. Dünyanın en iyi mühendislik üniversiteleri hangileri?


Son başvuru tarihlerini ve ayrıntılı bilgileri okulun resmî web sitesinden kontrol edebilirsiniz. Sıralamada Çin üniversiteleri yükseldi, ABD ve Japon üniversiteleri ise.


Boğaziçi, aynı zamanda Asya’nın en iyi okulları arasında 21. Türkiye’nin en iyi üniversitesi olarak seçilen Boğaziçi Üniversitesi, geçen sene 234.


ETH Zurich, özellikle bilim ve teknoloji alanlarında zengin lisans ve lisansüstü programlara sahiptir.

Hangi üniversiteler bu alanlarda en iyi eğitimi veriyor? Türk Üniversiteleri ilk 5de yer alamasa da en yakın üniversiteler 5sırada ODTÜ, 540. Sırada İstanbul üniversitesi yer alıyor.


Université Pierre et Marie Curie. Tıp ve bilim alanlarında özelleşen bu kurumun ders sınıfları yaklaşık beş tane kampüse yayılmıştır. Uzaktan eğitim hizmeti veren üniversite vardır. Avrupası’ndaki en fazla uluslararası öğrenciye sahip şehri (Paris) ile övünmektedir.


Fransız üniversiteleri aynı zamanda iyi bir şekilde finanse edilmektedir çünkü hükümetler, ülkelerinin yüksek eğitimin kalitesine büyük yatırım yapmaktadır. Günümüzde de, dünyadaki en başarılı sistemlerden biri olduğunu ve belirli alanlarda bir dünya lideri olduğunu söylemek mümkün.


Fransa, dünyanın en çok Nobel ödülü alan 4. Bu noktada en iyi ilk üç üniversite ise şu şekilde: 1. Harvard Üniversitesi (ABD) 2. Toronto Üniversitesi (Kanada) 3. GTÜ dünyanın " En İyi Genç Üniversiteleri " arasında gösterildi! Eurostar yurt dışı akademik danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak sınavsız eğitim alın. Paris, pahalı bir yaşam sunmasına rağmen, yüksek yaşam kalitesi sunmaktadır.


Bu sebeple de Paris, dünyada kültürel zenginliği ile en üst sıradadır. Paris, aynı zamanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasına üniversitesini dahil etmiştir.

Giriş şartlarının oldukça zorlu olduğu bu üniversiteler öğrenciler için gelecek iş hayatlarında önemli bir değerdir. Avrupa’da birçok üniversite de bu üniversiteler arasında yer. Biz sizin için genel sıralamada bulunan ilk okulu inceledik. ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP.


QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması listesine göre dünyanın en iyi 30. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, en iyi Asya Üniversiteleri arasından QS Asya Üniversiteleri Sıralaması listesine göre de 4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.