26 Nisan 2019 Cuma

Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç

Evde kimse olmadığı için ihtarname mahalle muhtarlığına bırakılmış. Kiracıların ev sahibine karşı bazı sorumlukları vardır. Bunların en başında da kira bedeli ödemesi geli. Kiracının ev sahibine karşı bazı sorumlukları vardır.


Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç

Eğer kiracı kirayı ödemiyorsa ev sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. Noter tarafından yapılan bu ihtarname ile yasal süreç.


Bu belge mülk sahibi tarafından, geciken kira bedeli için ihtarname ile kiracıya uyarıda bulunmak için kullanılır. Kiralayan iki kere ihtar çekebiliyor.


Söz konusu sürenin sonuna gelindiğinde ise 2. Noter aracılığıyla yapılan bu ihtarname ile yasal süreç başlamış olur. Kiraya veren kişi, kiracı tarafından bir ödeme alamadığı durumlarda ihtarname göndererek kiracıya belli bir süre verebiliyor. Bu süreç en az otuz gün olarak belirleniyor. Sürenin sonuna gelindiğinde ise 2. Bu iki ihtar çekildikten sonra ev sahipleri tahliye davası açma hakkına sahip oluyor.


Bir diğer yol ise icra dairesinden ihtarlı ödeme emri göndermek. Yurtdışına İhtarname. Türkiye’den yurtdışına ihtarname göndermek kolay olmasa da mümkündür. Bunun karşı tarafı bağlayıcılığı açısından önemli olup karşı tarafa tebliğ edilmemiş bir ihtar yok hükmünde değerlendirilmektedir.


Mal sahiplerinin zor durumda kalmaması için mal sahibi, kirasını ödemeyen kiracıya borcunu ödemesi için ihtarname çekme hakkı vardır. Haklı ihtarname çekebilmektedir. Bu yapılabilecek yollardan bir tanesidir. Bu ihtarname kiracıya gün süre tanır.


Bu davanın açılma zamanı ise kira sözleşmesinin bitiminden sonraki bir ay içerisindedir. Buradaki süre bir hak düşürücü süre olduğundan herhangi bir hak kaybının yaşanmaması için özellikle. Bu durumda İcra Dairesi kiracıya direkt olarak icra yolu ile borç ödeme emri gönderir.


Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç

Emir kiracının eline ulaştıktan sonra. Nedirİhtarname Noter Aracılığıyla Çekilmezse Ne Olurİhtarname Nasıl Hazırlanır İhtarname Hazırlama Ücreti Ne. Bir başka ve daha üstün bir yol icra takibi ile tahliye isteme yöntemi oluyor. Bu yöntemin uygulanılması için öncelikli olarak.


Ayrınca, ihtarname dava yoluna başvurmadan son kez karşı tarafa yapılacak bir uyarı mahiyetinde de olabilir. Fakat evi aldıktan sonraki aylık süreç içerisinde kiracıya evi boşaltması adına ihtarname gönderilmediği taktirde yeni ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı bulunmaz. Bu borcun ödemesinin yapılmaması ve 2. Gönderilen ihtarname sayısı olmalıdır.


Eğer ihtarname gönderilmiş ve kiracı hala ödeme yapmamışsa bu. Böylece ileride ortaya çıkabilecek ispat sorunlarının da önüne geçilecektir. Kiracıya tahliye bildirimi yazılı olarak yapılmalıdır. Yani evi almakla işiniz bitmiyor, evi satın aldığınızda içinde bir kiracı var ise otomatikman bir de kiracı satın almış oluyorsunuz.


Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç

Bazı kişiler kendileri oturmak istiyor yahut başka tanıdığı birine evi kiralamak istiyor fakat evde mevcut bulunan kiracıyı bir anda çıkarmak mümkün değil ve yasalar bu konuda kiracının yanında duruyor. Hukukunda, sahip olunan bir hakkın korunması ya da kullanılması için devreye giren bir yöntemdir. Ecrimisil talep edilmesi için ihtarname gönderilmiş olması gerekiyor fakat ecrimisil talebi o ihtarnameden sonraki dönemler için mi istenebilir yoksa ihtarname son dönemlerde çekilmiş olsa bile geriye dönük yıllık talepte bulunulabilir mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.