29 Mayıs 2019 Çarşamba

Önemli ülkelerin başkentleri

Free delivery over £to most of UK. Exclusive Sales Launch Daily! Furniture to match every style! Hangi ülkenin başkenti neresi?


Haberlerde ülke adları ve başkentleri sık geçen konulardan biridir.

Aşağıda bunların alfabetik sıraya göre İngilizce ve Türkçe karşılıklarına yer verilmiştir. Almanya’nın başkenti Berlin, Belçika’nın başkenti Brüksel, Fransa’nın başkenti Paris, Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Rusya’nın başkenti Moskova, Azerbaycan’ın başkenti Bakü, ABD’nin başkenti Washigton D. C şeklinde devam ediyor.


Diplomatik ilişkilerin yürütüldüğü merkezdir. Bu yazımızda tane ülke ismi ve başkentleri kısaca olarak bilgi aktaracağız. Her ülkenin bir başkenti bulunmaktadır. Siyasi olarak hukuki bir şekilde kabul edilen başkentler, ülkelerin vitrinidir.


Cansu Bingöl - 3OKUNMA.

Mısır Arap ülkesi olan ve halkının çoğunluğunu Müslüman Arapların oluşturduğu Mısır, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl yü. Afrika Kıtası’ndaki ülkelerin tanesi Birleşmiş Milletler ve diğer ülkeler tarafından tanınmaktadır.


Ama bazı dünya başkentleri var ki şehir kelimesinin hakkını veriyorlar. Aralarından en güzel tanesini sizin için seçtik. Aşağıda dünyadaki tüm ülkelerin başkentleri sıralanıyor.


Dünyada her biri kendi başkentine sahip 1ülke var. Bunlar yalnızca bağımsız ülkeler olmakla birlikte, önemli sayıda ülkenin ayrıca birden fazla başkenti bulunuyor.


Bu durumun görüldüğü yerlerde ek başkentler de listelenmektedir. Başta siyasi yönetim mekanizması olmak üzere, savunma gücü, planlama gücü ve ülkenin önemli kuruluşlarının merkezini başkentleri oluşturur.


Başkentler ülkelerin birçok bakımdan en değerli şehridir. Bu yüzden ülkelerin başkentlerini öğrenmek hem kültürel bir bilgi hem de ihtiyaç halinde kullanılabilir ve öğrenimdir. Ansiklopedio 5views. Birleşik Krallık’ta mülki idare sistemi oldukça karmaşıktır.


Yerel yönetimlerde. Asya Kıtası Nüfusu: 4. Yukarıda verdiğimiz listede her ne kadar 1tane bağımsız ülke bulunsa da işin arka planında bakıldığında 80’den fazla ülke Koloni veya başka bir ülkenin etkisi altında bulunmaktadır.


Sonuç olarak Bağımsız ülkeler ve başkentleri dediğimizde resmi olarak karşımıza çıkan ülkeler bunlardan ibarettir.

Aşağıda P harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri kısaca olarak ele alacağız. Bir ülkenin başkentinin olması bağımsızlığının sembolüdür.


Başkent olmadan bir ülkenin siyasi ve sosyal bütünlüğünden. Aşağıda ülkelerin isimlerinin ve başkentlerinin sırasıyla Türkçe, İngilizce ve yerel dillerindeki karşılıkları yer almaktadır. Dünya başkentleri bilgi yarışması sayesinde tüm ülkelerin başkentlerini öğrenebileceksiniz. Bayrak oyunu bir çok dili desteklemektedir.


Oyunun dilini, mobil cihazınızın dil tercihine göre otomatik olarak ayarlar. Dünyadaki başkentleri liste halinde aşağıdaki tabloda sıraladık. Bu başkentlerden birçoğu diğer ülkeler tarafından tanınırken listedeki bazı devletler bütünüyle tanınmış değildir. Ayrıca tanınma ve bağımsız olma durumlarına göre listenin değişmesi olasıdır.


Genellikle ülkelerin tek başkenti oluyor. Bunlar genel kültür ile ilgili önemli bilgilerdir. Fakat dünyadaki bazı ülkelerde bu durum biraz farklı. Kimi ülkenin iki başkenti bulunuyor.


Yapmanız gereken tek şey başlık üstündeki (Teknolojiweb.Net facebook’ta) beğen butonuna tıklayarak sayfamızı beğenmek. Teşekkürler Afghanistan – Kabul Albania.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.