24 Temmuz 2019 Çarşamba

Gri pasaport ne kadar

En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Görev bitiminde ülkeye döndüğünüzde sizi gönderen kuruma geri iade edersiniz, onlar da İl Nüfus Müdürlüğü’ ne gönderirler.


Her yıl enflasyona bağlı olarak zamlanan pasaport fiyatlarında bu sene de artış yaşadı. Fotoğraf ve diğer giderleri eklersek maliyeti yaklaşık 3TL’dir.


Hükümet, hususi idareler veya belediyeler tarafından. Hususi idarelerce ve belediyelerce verilebilir.

Milli sporcular da bu pasaportları kullanır. Yurt dışına devlet tarafından görevlendirilen kişilere verilen, görev süresi boyunca geçerliliği bulunan gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi birçok ülkeye vizesiz geçiş hakkı tanıyor. Gri pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş. GRİ PASAPORT NE KADAR SÜRELİĞİNE VERİLİR.


Göreviniz bitip ülkenize döndüğünüzde sizi bu göreve gönderen kuruma iade edersiniz. Sizi göreve gönderen kurum da sizden aldığı. Yeşil pasaporttan ne farkı var dediğinizi duyar gibiyim.


Zaten çoğu kişi bu iki pasaportu karıştırmaktadır.

Size kısaca özetlemek istiyorum. Devlet tarafında bir görevi yerine getirmek amacıyla yurt. Bu sorunun cevabı oldukça cüzi bir miktardır.


Bunun yanında yalnızca pasaport defter bedelinin ödenmesi gerekir. Pasaportu Ne Kadar ? Gri ve yeşil pasaportluların pasaport ücreti ne kadar ? Hizmet ( gri ) ve hususi (yeşil) pasaport başvurusunda bulunacak kişiler yalnızca pasaport defter bedeli ödeyerek başvurularını gerçekleştiriyor.


Yalnızca defter bedelini, nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınızla birlikte aşağıda belirtilen bankalardan birine gidip ödeyebilirsiniz. Bordo pasaportlar normal vatandaşlara tahsis edilen pasaportlardır. TBMM meclis üyeleri, Bakanlar. Bu pasaport, yeşil pasaport benzeri bir pasaporttur.


Sadece devlet adına görev yapacak kişilere verilmektedir. Gemici pasaportu amacı ile başvuru yapanlar genellikle sürekli olarak evrakla uğraşmak istemediklerinden dolayı, bu süreyi en uzun olan yıl olarak belirlemek isterler.


Hizmet pasaportu ya da hizmet damgalı pasaport olarak adlandırılan gri pasaport, yaygın olarak gri pasaport olarak biliniyor. Minimum pasaport geçerlilik süresi ay, maksimum geçerlilik süresi de yıldır.


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi görev süresi sonunda iade edilmesi gerektiğinden zaten şahsi amaçlarla kullanılamıyor olması gerekir. Ancak bu iade işlemi pek efektif yürümüyor 🙂 Yani anlayacağınız pasaportun şahsi kullanımı oldukça.

Geçerlilik süresi, pasaport belgesinin ne kadar süre ile seyahatlerde kullanabileceğini belirtir. Bu süre çoğunlukla ay olmakla beraber bazı ülkeler ay, bazı ülkeler ay, bazı ülkeler yıl geçerlilik süresi bulunan pasaporta sahip kişilerin vize başvurusunu kabul etmektedir.


Maliye Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar doğrultusunda pasaport harç bedelleri ve pasaport defter belleri (cüzdan) olarak iki farklı kategoriye ayrılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir. Talep edilen pasaport süresine ve pasaport çıkarma sebebine göre, alınan toplam harç bedelinin tutarı.


TL harç ücreti ödemeleri gerekiyor. TL gibi bir fiyata alınabiliyor. Her pasaport türüne göre yıllık pasaport ücreti değişeceği için, yazımızın tamamını okumak sizin için daha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.