22 Ağustos 2019 Perşembe

Güvenli sürüş eğitimi nedir

Emniyet kemerinizi takın, araçtaki diğer kişilerin emniyet kemerini takmalarını isteyin ve tüm emniyet kemerleri takılmadan hareket etmemeyi bir alışkanlık haline getirin. SRC eğitimleri de denilmektedir. GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ.


Sürüşün her anında aracına tam olarak hakim olması, Araç dışından, gelen uyarıcılara seri şekilde cevap verebilmesi, Aracını doğru yerde ve doğru pozisyonda kullanması. Viraj giriş ve çıkışı, savrulma kontrolleri, kaymadan araç kullanma, kaygan zemin türleri ve teknikleri, takla atma nedenleri, manevra çalışmaları, engelden kaçma, optik yanılma, fren mesafesini onda bir oranında düşürme, dar alan geçişleri, slalom gibi kontrolü ve apexi öğrenirsiniz.


Bu sertifikayı veren kurslara göre farklılık gösterse de genel olarak ile saat aralığında ve gün içerisinde bu eğitim tamamlanmaktadır.

Sadece gününüzü ayırarak güvenli bir sürüş gerçekleştirmek için gerekli olan bilgilerin tümünü öğrenebilirsiniz. Güvenli sürüş teknikleri eğitimi teorik eğitim ve uygulamalı eğitim olarak verilmektedir. Asıl olan alınan eğitim sonunda kazaların önüne geçmektir.


Bunlardan ilki sürücülere güvenli ve defansif sürüş tekniklerini öğretmek ve önemini anlatmak, diğeri trafikte yapılan hataları güvenli bir ortamda uygulamalı olarak göstermek ve kişisel becerilerin gelişmesini sağlamak, bir diğeri ise farklı zeminlerde araç kullanma yeteneğini. Bayağı bir para yani. Zaman kısıtlımasından dolayı ancak yeni. Yıllardır süren güvensizliğimi atmamı sağlayan eğitimi her anlamı ile tavsiye ederim.


Araç tanıma, direksiyon hakimiyeti, yolu okuma, güvenli sürüş, gece sürüşü vs gibi pek çok şeyi içeren bu eğitimin, daha önce pek çok özel ders almış biri olarak, bulunmasının zor olacağını düşünüyorum.

Kapsamına farklı konular girebilmektedir. Genel olarak eğitimler iki başlık altında verilmektedir. Yabancı firmalar yurt dışı bağlantılarından dolayı bu konuda ileri sürüş teknikleri eğitimini tüm araç kullanan sürücülere aldırıyordu.


Burada edineceğiniz bilgiler arasında viraj giriş ve çıkışı, savrulma kontrolleri, takla atma nedenleri, manevra çalışmaları,… Güvenli sürüş. Konik Tornalama Bu yazımızda, makine eğitimi imalat işlemlerinde önemli bir yere sahip olan, konik tornalamadan bahseceğiz. Paralel parkın püf noktaları nedir ? Neden kullanmalıyız? Gerçekten güvenli mi?


Teorik eğitim projektör ile video ve resim destekli sunum ile yapılır. Dar alanlar manevra gerekliliği, yüksek hızlarda değişkenlik gösteren trafik akışı ani fren ani gaz çalışmaları engelden kaçma gibi konuları aktif olarak işliyoruz. Zengin kaza istasyonları ve teknik olarak trafik kazalarının en kurtulamaz durumlarında nasıl kurtulacağınız odaklı yaklaşımlarımız ve detaylı teknik bilgi vermemiz sonucunda eğitimlerimiz olumlu oluyor.


Trafikte güvenli sürüş teknikleri. Anti skid sürüş eğitimi ile savrulmaları engellemekteyiz. EĞİTİM KONU BAŞLIKLARI. Eğitim sonunda alınan sertifikalar.


Amaç: Her yıl binlerce insanımızı kaybetmemize, binlercesinin de yaralanmasına sebep olan trafik kazalarının, ülkemizde başta ticari araç sürücülerinin eğitimi ile aşağıya çekilmesi ilk amaç olacaktır. Fizik kurallarını tersine çeviremeyeceğimiz gibi ABS sistemine güvenerek hız arttırılmamalı, takip mesafenizi azaltılmamalı ve güvenli sürüş alışkanlıklarımız değiştirilmemeli.


En güvenli sürüş ABS’nin devreye girmesine gerek kalmadan yapılan sürüştür.

Kurumsal yada bireysel eğitim çeşitlerimizden mutlaka size uygunu var. Gerekirse güvenli sürüş eğitimi alın. Böyle bir kursa katılacaksanız, eğitmenlerin Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) onaylı belgeleri olmasına dikkat ediniz.


Bu kalitesizlik ne peki nedir bu işi bu denli bozan işler. Bu nedenle de haftada güvenli sürüş teknikleri eğitmeni yetişir.


Kitesurf eğitimi, dalış ile birlikte gördüğüm en güvenli, sistematik eğitimlerden bir tanesi. Kiteboard kursu verecek eğitmenin uzun süredir kiteboard yapıyor olması ve kiteboard eğitmen belgesini alabilmek için bir çeşit sınavı (uygulamalı) geçmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.