24 Eylül 2019 Salı

İhale komisyon üyelerinin değiştirilmesi

K-taş nakli işlerinden oluşmaktadır. Aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında sunulan 17. K poz nolu işe ait analizde duvar işçisi kalemine yer. Erdal Akbakay’ın demonstrasyon sürecine genel olarak katılmadığı halde tutanaklarda imzasının yer aldığı, ihale komisyonu başkanı Abuzer Altuntaş’ın demonstrasyonun üçüncü aşamasında 15.


Komisyon Üyesinin İzinli Olması.

Görevlendirme yazılı olduğu için. Böylece idare personeli tarafından hazırlanmış idari şartname, ilan vb. Kanunun ıncı maddesinde ihale komisyon üyelerinin aldıkları kararlardan dolayı sorumlu oldukları belirtilmiş olmasına rağmen mevzuata aykırı bir karar alınması halinde ne gibi bir sorumlulukla karşı karşıya kalınacağına dair düzenleme yapılmamıştır.


Düzenlenen listede ihale komisyon üyelerinin unvanı ve komisyonda hangi sıfatla yer alacakları belirtilir ve bu isimler EKAP’ a girilir. Karşı oy kullanan komisyon üyeleri, gerekçesini komisyon kararına yazmak ve imzalamak zorundadır.


Fiyat dışı unsurlara göre sonuçlandırılan ihalelerin komisyon kararında, isteklilerin aldıkları puanların yazılması gerekir mi? Bazı kurumların yapmış olduğu iç düzenlemeler ile üst konumda olanlar ihale komisyon başkanı olarak görevlendirilmekte diğer komisyon üyeleri.

Yardımcı olacak meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Bu nedenle, komisyon üyelerinin usulüne uygun olarak belirlenmesi alınacak kararların geçerliliği ve isabet derecesi açısından önemlidir.


Kamu ihale mevzuatı ihale yetkilisine komisyon üyelerini belirleme yetkisi vermişse de söz konusu komisyonunun oluşma şekline ilişkin düzenleme ve kurallar getirmiştir. Arama Kriterleri girilerek teklif değerlendirme yapılacak olan ihale seçilir.


Düzce İl Genel Meclis Salonunda ihale hazırlığında ve ihale komisyonunda görev alan personellere ihale hazırlık aşamasında yapılan hatalar, ihale komisyon üyelerinin görev ve. KOMİSYON ÜYELERİNE BASKI YAPILIYOR. Hazarbaba Kayak Merkezi ihalesine şerh koyan üyelere ihaleyi onaylamaları için baskı yapıldığı iddia ediliyor. Açık ihale usulü ile yapılan ihalelerin tek geçerli teklif ile sonuçlandırılması mümkün müdür?


Danıştay Kararı) (Danıştay Kararı) Teklif cetvelindeki miktarın istekli tarafından yuvarlanıp cetvele yazılmasına rağmen, ihalede sunulan cetveldeki hesaplamanın yuvarlama işlemi yapılmadan idarenin verdiği miktara göre yapılması ihaleden elenme nedeni midir? Harcama yetkilisinin seçeceği gerçekleştirme görevlisi kendisine hiyerarşik olarak en yakın üst kademe yöneticisinden seçer deniliyor.


Kamu İhale Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Burada hiyerarşik olarak en yakın üst kademe yöneticisi 6sayılı Yasa kapsamındaki personel değil midir? Ayrıca ön mali kontrol ile ilgili. Genel Meclis üyelerinin uyarılarının yanında İhale ile ilgili muhalefet partileri de ihalenin iptal edilmesi konusunda görüş bildirmişlerdi.


Fakat katılımcıların yüksek fiyat vermelerinden dolayı komisyon tarafından ihale iptal edildi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli başkanlığında yapılan sulama suyu kanalı ihalesinde ilk olarak katılımcılar tekliflerini sundu. Yaklaşık Maliyet ve Teklif tutarları açıklanarak oturum kapatılır.


Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyelerinin yer aldığı ihalede şirketlerin teklifleri değerlendirildi. Asıl üyeler ile bu üyelerin yerine geçecek aynı niteliklere sahip yeterli sayıda yedek üyenin isimleri ve bu üyelerin komisyonda hangi sıfatla yer alacakları belirtilir.


Bu itibarla, ihale komisyon üyelerinin talepleri yerinde görüldüğünden ihale komisyon üyelerinin sorumlular arasından çıkarılmasının uygun olacağı, diğer taraftan daire kararında tazmin tutarı olarak yer verilen. TL nın da Yargılamaya Esas Raporda denetçi tarafından hesaplanarak belirlenen. TL olarak kabul edilip, daire kararının bu şekilde düzeltilerek tasdik.


G) ihale dokümanları çoğaltılır ve ihaleye katılacaklardan saymanlığa yatırdığı makbuz karşılığında ihale dosyası verilir. Bunun için tutanak hazırlanır ve tanesi firma yetkilisine verilir.


Yukarıya aktarılan tespitler neticesinde, bahse konu ihalenin şikâyete konu 61’inci kısmında isteklilerin teklif ettiği ürünler için İdari Şartname ve Teknik Şartname düzenlemeleri uyarınca numune değerlendirilmesinin yapıldığı, numune değerlendirmesine ilişkin olarak ihale komisyonu uzman üyeleri tarafından tutanak düzenlendiği, tutanakta yer alan değerlendirme. Arıklı, ilgili yasaya göre MİK Başkanı ve üyelerinin görev süresinin yıl olduğunu, görevden alınmalarının söz konusu olamayacağına işaret etti.


Böylelikle katılımcıların ve komisyon üyelerinin bir arada bulunması engellenmiş olacak. Elektronik ortamda yapılan ihalelerde teklifler de dahil olmak üzere istenen bütün bilgi ve belgeler Elektronik Kamu Alımları Platformu’nun (EKAP) web sitesi üzerinden hazırlanabiliyor.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, akaryakıt ihalesi tartışması gündeme damga vurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin ilçesindeki su borularının yenilenmesi için talep edilen kredinin Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedilmesi üzerine harekete geçti. ABB’nin, Polatlı suyu ve Tatlar Arıtma Tesisleri başta olmak üzere, su problemini çözmek için ihale açacağı öğrenildi.


Ender Batukan, Ekonomi, Son Dakika. Haber Yayın Tarihi: 02.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.