22 Kasım 2019 Cuma

Malta adası nüfusu

Kısaca adaların coğrafyası hakkında. Sicilya kıyılarına 10 Tunus kıyılarına 3km. Otellerde ve turistik merkezlerde İngilizce, İtalyanca, Fransızca konuşulur. Yönetim Biçimi: Parlamenter Cumhuriyet.


Malta adası nüfusu

Yüzölçümü: 3Km kare. Başkent Valletta ile ülkenin en büyük şehri Birkirkara ada üzerinde yer alır. Adanın toplam nüfusu yaklaşık bin kişi. Aslında adanın nüfusu tarihte görece daha kalabalıkmış ancak 2. Dünya savaşı sonrası halkın çoğu adayı terketmiş.


Fakat turistlerle birlikte milyonu bulmaktadır. Ressam Caravaggio, Tarsuslu Aziz Pavluz gibi ünlü isimler geçmiş yıllarda bu adanın misafiri olmuşlardır. Diğer minik adada yerleşim yok. Bu kültüre dair en önemli kalıntı ise kendi dilleri olan Matlaca yerine İngilizceyi konuşuyor olmaladırır.


Malta adası nüfusu

Doğası, kültürü ve özellikle tarihi ile çok ilginç bir ülke. Malta, Gozo ve Comino. Kışlar ılık, yazlar sıcaktır. Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen Delta Summit’e yaklaşık 1. Ayrıca mavi bayraklı diğer plajlar şöyle: Fond Għadir Koyu, Westin Dragonara Resort, Qawra Point, Buġibba Perched Beach, Għadira Koyu ve Ramla Koyu.


Açıkçası Mayıs gidiş Mayıs dönüş THY uçağını 3TL gibi fiyata bulmuştum ama artık bu fiyatlar pek mümkün değil. MALTA – 3kilometrekare.


Tuvalu ya da eski adıyla Ellis Adası Avusturalya’nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Takımadalar, toplam nüfusu 400. Victoria (Rabat) bu adanın merkezi durumunda. Gozo adasında yaşayanlar Gozitan olarak adlandırılırken, aynı zamanda adada birçok doğal, tarihi ve artistik bölge bulunuyor.


Malta adası nüfusu

Turistlerle birlikte bine varan nüfusu oldukça hareketli ama huzurlu bir yaşam sunar. Bu nedenle halk daha çok tarım ve balıkçılık yapmaktadır. Fakat bu Akdeniz ülkesi hakkında bilmedikleriniz, bildiklerinizden çok daha fazla.


Bugünkü destinasyonumuz Akdeniz’deki bir ada ülkesidir. Yeşil pasaportu olanlar için, ülkeye girişte vize istenmiyor. Pastizzi’yi yöreye özgü otlar, baharatlar ve acı portakal olan chinotto’dan yapılan bir sos olan Kinnie ile sunulur. Gozo’nun nüfusu toplam bin kişi.


Son gidişimde ise yerel lezzetlerden daha çok global lezzetlere yöneldim. Topu topu 4kilometre karelik bir alanda bulunan bu adanın nüfusu ise 4bin civarında. Ada halkının en büyük şansı, böylesine eşsiz bir bölgede yaşıyor olmaları.


Ayrıca, Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya’ya da vapur seferleri bulunur. Deniz otobüsleri ve feribotların günlük sefer yaptığı, market araçlarının aralıksız gıda taşıdığı adadaki plaj, en yoğun günlerini yaşıyor. Yüzde olarak ise: %5erkek, %4kadındır.


Adaların Toplam Nüfusu Ne Kadar? Yazın gelen turist sayısı milyon kadar.


Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az dakika gecikmeli verilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.