26 Kasım 2019 Salı

Memur haberi olmadan siyasi parti üyeliği

Memur haberi olmadan siyasi parti üyeliği

Memur olarak atanmaya hak kazananların, atanma öncesinde, siyasi parti üyeliğini sonlandırması yeterlidir. Memuriyete giriş şartlarını düzenleyen. Ancak 6sayılı Kanunun 7. Memurların siyasi partilere üye olması yasak.


Buna rağmen kim ya da kimler hangi hakla beni X partisine üye yaparlar. Herhangi bir vatandaşı herhangi bir siyasi partiye o vatandaşın haberi dahi olmadan üye yapmak bu kadar kolay mı? Cuma günü gidip üyeliğimin silinmesini talep edeceğim. Fakat konuyu yargıya.


Memurum ve siyasi partiye üyeliğim çıktı! Haberim olmadan siyasi parti üyesi olmuşum. Parti üyeliğinizi sorguladıktan sonra istemeden ve haberiniz olmadan bir partiye üye olmuşsanız noter veya mahkemeye gerekli olan yazınızı gönderdiğiniz zaman üyeliğiniz iptal edilmektedir. Siyasi parti üyeliği ve hakim savcılık.


Polisliğe başlarken hiçbir siyasi partiye üyeliğiniz olmadığını yazılı olarak beyan ettiğiniz için, parti üyeliği polislik için engel teşkil eder. Terör örgütleri ya da terörist gruplarla ilgili herhangi bir bağlantı ya da propaganda faaliyetlerinde bulunulmamış olması gerekmektedir.


Bazı siyasi partiler ise, diğer partilerin gerisinde kalmamak, teşkilatlarının güçlü görünebilmesi adına kişilerin haberi olmadan bünyeleri içerisinde üye gibi görünmelerine neden olmaktadır. Parti üyelikleri kısa vadede olmasa da uzun vadede kişilerin başlarına bazı sorunlar açabilmekte.


Gelecekte kişilerin iş durumları başta olmak üzere sosyal hayatları gibi. Bir çok memurun haberi, bilgisi ve imzası olmadan siyasi parti üyeliği yapılmıştır. Bunu, kimin ne amaçla, neden yaptığını bilmiyoruz.


Memur haberi olmadan siyasi parti üyeliği

Avukatımız konuyla ilgili olarak gerekli. E-Devlet’te yeni bir hizmet eklendi. Anayasa Mahkemesince temelli kapatılan veya siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimleri, amblemleri, rumuzları, rozetleri ve benzeri işaretleri başka bir siyasi partice kullanılmayacağı gibi, daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılmaz.


Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör. Eğer vatandaş sorgulama sonucunda, haberi olmadan herhangi bir siyasi partiye üye yapıldığı sonucuna ulaşırsa, bunu iptal ettirmek için şu. Başsavcılığına iletilir ve siyasi parti üyeliğinin iptal edilmesi sağlanır.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itirazlar, yapılan yeniden sayımlar ve itirazlar ve usülsüzlükler sebebiyle kesinleşmeyen seçim sonuçları merak konusu oldu. Maddesi ile devlet memurlarına siyasi parti üyeliği yasaklanmış, 125.


Maddesinde ise siyasi partiye üye olmanın devlet memurluğundan çıkarılma gerekçesi olduğu belirlenmiştir. Biz sendika olarak devlet memurlarına siyaset yasağının kaldırılması için de mücadele ediyor ve bu yasağı doğru bulmuyoruz.


Kendisi de söyledi zaten siyasi parti kurma hakkı vardır. Zannediyorum bunun üzerine bir şeyler bina etmek istiyor kendisi. Herhangi bir siyasi partiye haberiniz olmadan kayıt edilmiş olabilirsiniz Arkadaş devir öyle bir devir ki kimin eli kimin cebinde belli değil. Sabahtan akşama kadar salak saçma yerlerden reklam SMS’leri alırız, operatörü arayıp “ Nereden geliyor bu SMS’ler?


Biz öyle bir şey görmedik, biz yaşındayız… ” türü cevaplar verirler. AK Parti iktidara geldiğinden beri devamlı sandık başında görev alıyorum. Bugüne kadar hem sandık üyeliği hem de.


Bir siyasi parti için değil, gönüllü olarak görev alıyorum. Habersiz parti üyeliği olayı, Ramazan Serim'in haberi olmadan yıldır AK Parti 'ye üye olduğunu anlamasıyla ortaya çıktı. Yazıcı, memurları yasal olmayan.


Memur haberi olmadan siyasi parti üyeliği

E-DEVLET İLE SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ SORGULAMASI. Her seçim vakti geldiğinde bu sorunun da cevabı aranır durur. Daha önce parti üyesi iken istifa etmiş ama halen üye gözüküyor mu?


Yada haberi olmadan üye yapılmış. Doğal olarak da merak ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.