18 Aralık 2019 Çarşamba

İsviçre fetö iltica

Bu Gerekceler iltica sebebimidir. Federal Hükümet (Bundesrat) Pazartesi günü bazı diplomatik Pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının İsviçre ’de iltica talebinde bulunduğunu doğrularken. Ancak Volkan Karagöz Ankara’ya dönmeyip İsviçre ’de ailecek iltica talebinde bulunmuş.


FETÖ ’den açığa alınmıştı. Türkiye’de geçen yıl temmuz ayında yaşanan darbe girişimi sonrası aralarında diplomatların da olduğu 4Türk vatandaşının iltica talebinde.


Kutlay Yağmur yazdı: Belirsizliğin kural olduğu bir dünyada yaşıyoruz artık!

Bern Büyükelçiliği Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz’ünde olduğu iddia ediliyor. AA Giriş Tarihi: 10. Yılın başından yılın sonuna kadar yapılacak olan iltica başvurularının bin’e ulaşacağı beklentisi var. Ancak şu ana kadar yapılan başvurular önceki yıla göre %1oranında daha az.


Birçok diplomatik pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İsviçre ’den iltica talebinde bulundu. Temmuz Darbesi, Temmuz Darbe.


Türk diplomatın iltica talebi, İsviçre parlamentosunda endişeye yol açtı. Bern’de parlamento binası önünde iltica talebine red yanıtı verilen bir İranlı bedenini ateşe verdi.

Diplomatik pasaporta sahip pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının İsviçre ’den iltica talebinde bulunduğu belirtildi. Dışişleri Eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz İsviçre ’den iltica talebinde bulundu. Karara İsviçre ’deki hukukçular. Mamay’a günlük hapis cezası verdi.


Mehmet Çek’in SABAH’a yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulunan hainler, son dönemde İsviçre hükümetinin desteğini arkasına alarak giderek güçleniyor. Tages Anzeiger’in manşetten verdiği habere göre, eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz hem kendisi, hem de ailesi için İsviçre ’den iltica.


Federal Hükümet ise bazı diplomatik pasaportlu Türk vatandaşlarının iltica talebinde bulunduğunu doğruladı. Bu arada İsveç Göçmenlik Ofisi, iltica başvurusu. Tages-Anzeiger tam olarak kaç kişinin iltica başvurusu yaptığına dair ayrıntı vermezken, başvuruların iki ülkenin nötr olan ilişkilerinde siyasi ve ekonomik krize yol açabileceğinden endişe duyulduğunu yazdı. GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN.


Avrupa ülkelerine iltica başvuruları yüzde azaldı. Avrupa İltica Destek Ajansı (EASO), bu yılın ilk yarısında Avrupa Birliği (AB) üyeleri ile Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn’a yapılan iltica başvurularının önceki yılın aynı dönemine göre hafif bir düşüş gösterdiğini açıkladı. Türkiye’nin stratejik ortaklık anlaşması yaptığını belirten gazetelerin, iltica talebinin iki ülke arasında yeni bir krize neden olabileceğine dikkat çektiler.


AVRUPA İltica Destek Ajansından (EASO), yapılan yazılı açıklamada, haziran ayında AB ile Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn’a uluslararası koruma için yaklaşık bin 3başvuru yapıldığı, bunun bir önceki aya göre bin 6civarında düşüş gösterdiği belirtildi. Yasasının sertleştirilmesini büyük çoğunlukla kabul etti.


Bern’de aralarında siyasi parti, sendika, insan hakları kuruluşları ile demokratik kitle örgütlerinin olduğu binlerce kişi, Ulusal Konsey’de kabul edilen ve ‘ iltica yasalarını’ daha da ağırlaştıracak olan düzenlemeleri protesto etti. Başvuruların ne kadarının kabul edildiği bilinmiyor.

Yunan polisi tarafından karşılandı. Devlet Göç Sekreteryası (SEM), federal iltica merkezlerindeki konaklama yerlerini geçici olarak kapatarak işletme maliyetlerini yaklaşık Milyon Frank düşürmek istiyor. SEM´in Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, başka bir karar alınana kadar iki federal iltica merkezi Kappelen ve Muttenz tamamen kapatılacak. Alman basını kararın iki.


Yunanistan’da yayınlanan Real News gazetesine göre, Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısı giderek artıyor. Son dönemde ülkeye siyasi sığınma talebinde bulunanların. Daire, 3iltica talebini reddetti.


Haber Kayna ğı YENİ AKİT.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.