24 Mart 2020 Salı

Rapor parası banka bilgisi yok ne demek

Bu süreçte rapor parası ödemenizin yapılıp yapılmadığını ve ne durumda olduğunu e devlet sistemi aracılığı ile sorgulayabilmektesiniz. E devlet sisteminden. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istirahatli sigortalılara ödenen ödenek türüdür.


Sisteme kayıt edilmiş iş göremezlik ödeme bilgisi bulunmuyor, ne demek ? Sosyal güvenlik sigortası kapsamında ister 4a sigortalı, ister 4b sigortalı olarak çalışan olsun her hangi bir hastalık sebebi ile doktordan alacağınız. IBAN Bildirimi yaparak hesap tanımlayanların ödemeleri her ayın 1’inde ilgili hesaplarına aktarılmaktadır.


Tabi bunun için rapor paranızın onaylanmış. Sorgulama yaptığınızda işgöremezlik ödemesi bilgi yok şeklinde uyarı alıyorsanız birden fazla nedene bağlı olabilir.


Hastane tarafından raporunuz hiç girilmemiş, girilmiş olsa da eksik girilmiş ya da SGK tarafından hiç işlem yapılmamış gibi birçok neden olabilir. Bu şekilde sonuç almanın birden fazla nedeni olabilmekte. Doktor tarafından iş göremezlik raporunuz sisteme hiç girilmemiş olabilir. Bu hizmet kullanılarak, sigortalılar SGK tarafından emanete alınan şahıs ödemelerinin banka hesaplarını sisteme tanımlayarak geri alırlar.


Artık kişi rapor parasını almaya hak kazanmış demek anlamına da gelir. Dışında Ödeme Alabilmek İçin banka hesap bilgilerinizi SGK’ya bildirmeniz gerekmektedir. Ne Zaman Yapılıyor?


Rapor parası banka bilgisi yok ne demek

Eğer ki rapor parası neden yatmadı diye soruyorsanız yukarıdaki açıklamaları okuyarak bağlı olduğunuz SGK müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. Eğer ödeme alma şartlarını sağlıyorsanız eksik veya hatalı olan şeyleri düzelttirip ödeme yapılmasını sağlayabilirsiniz. PTT ya da tanımlı banka hesabınızdan çekebilirsiniz.


Rapor parası banka bilgisi yok ne demek

Böyle bir durumda en doğrusu SGK ile görüşmeniz. Emanete alınan rapor parasının ne olduğu ve nasıl alınabileceği konusunda sigortalılar sorun yaşayabilmekte. Ya ödemenizi almışsınızdır ya da SGK, sisteminde kayıtlı banka hesabınıza paranızı geçmiştir.


Rapor parası banka bilgisi yok ne demek

Ekranınızda böyle bir yazı görüyorsanız, PTT’ye gönderilen paranızı zamanında almamışsınız demektir ve e-devlet rapor parası sorgulama işlemi için çok geç kalmışsınızdır. Merkeze gönderildi ne demek : ücretiniz onaydan sonra bankaya gönderilecek demektir. Bu durum özellikle rapor parasını banka hesabından alanların kafasını karıştırabilmektedir. Bazı sigortalılar, rapor paraları banka hesaplarına gönderilmesine rağmen rapor parasını.


E-devlette rapor parası ödendi ne demek ? Ziraat Bankası rapor parası sorgulama işlemlerinin ardından Ziraat Bankası şubelerine giderek ödemelerinizi çekebilirsiniz. SGK ile anlaşmalı olan kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Bu konuda çalışanların pek çok akıllarına takılan detayı öğrenebilecekleri E-Devlet sistemi iş göremezlik rapor parasının da nereden ve ne zaman alınacağı konusunda bilgi alabilecekleri adrestir.


Fakat dileyen sigortalılar, SGK’nın anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden banka hesap tanımlaması yaptırıp SGK ödemelerinin direkt bu hesaba gönderilmesini sağlayabilir. Yani anlaşmalı bankalardan herhangi birinde hesabı. SGK rapor parası (işgöremezlik parası ) ne zaman yatar?


Bilgi yok ne demek. Bağkur rapor parası hesaplama ve sorgulama. Rapor parası için banka değişikliğini de bu menüden yapabilirsiniz. Türkiye vatandaşları için devlet, kısa süre içerisinde tüm hizmetleri internet ortamına taşıdı ve e-Devlet sistemi çok hızlı bir büyüme eğilimi içerisine girdi.


Yukarıda saydığımız bilgiler. Her geçen gün büyüyen ve gelişen teknoloji imkanlarına.


Rapor Parası Yattı Mı Sorgulama Öğrenme E-Devlet ve T. Ben rahatsızlandım grip oldum,bademciklerim şişti gün doktor rapor verdi. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.