5 Mart 2020 Perşembe

Rusya aile birleşimi vizesi

Rusya aile birleşimi Türkiye de yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Rusya ’ da yaşayan eşlerinin çocuklarının yanına yerleşmesi için gerekli olan bir belgedir. Bunun yanı sıra Türkiye’ de yaşayan reşit olmayan çocukların ailelerin yanına Rusya ’ya alınması için gerekli olan bir belge olarak da açıklanabilir.


Rusya ’da aile birleşimi yoluya verilen oturum izni almak için Türkiye’deki gerekli işlemleri yaptıktan ve Rusya ’ya giriş yaptıktan sonra aile birleşimi oturum iznini almak için Ruısya’daki göç bürosunca belirlenen gereken evrakları hazırlayıp ikamet ettiüğiniz yerdeki Rusya Federal Gön Bürosu’na oturum izni için başvuruda bulunulması gereklidir. Rusya ’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmeleri için Rusya vize müracaatında bulunmaları gerekmektedir.


Rusya, aile birleşimi için oturum iznine başvuran şahsın vatandaşlığına vize uygulamıyorsa oturum izni için çıkma süresi ay, oturum iznine başvuran şahsın vatandaşlığına vize uyguluyorsa oturum izni için çıkma süresi aydır.

Bununla birlikte bu süreler her zaman geçerli olmayıp eksik evrak getirmeniz veya Rusya Göç Bürosu’nun ek evrak istemesi gibi özel. Romanya aile birleşimi vizesi işlemleri için bize başvurabilir ve güncel tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.


Romanya’ya giriş yaptıktan sonra Romanya Göçmen Bürosu’na başvuruda bulunulması gerekmektedir. Rusya Konsolosluğu, vize ücretini başvurunun değerlendirilmeye alınabilmesi için talep etmektedir.


Bu nedenle Rusya vize ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için Vize. Aile birleşimi vizesi bazı durumlardan dolayı aile bireylerinin bir ya da birkaçının Rusya ’da bulunması durumunda alınması gereken bir vize türüdür.


Ancak her aile üyesi ayrı başvuru yapmak durumundadır.

Bununla birlikte Rusya ’da aile birleşimi sebebiyle oturum izni alınabilmesi için ilk önce Türkiye’de bulunan Rus Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak gereklidir. Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Aile birleşimi vizesi en genel ifade ile yurt dışında yaşan, orada oturma ve çalışma izni olan eşin ( bu eş kadın ya da erkek olabilir ) yanına gidebilmek için alınan vize çeşididir. Aile birleşim vizesi alanlar, belirlenen süre aralığında gittikleri ülkede ikamet etme ve çalışma hakkına sahip olurlar. Rusya ulusal vize seyahat planına göre ülkede minimum gün ve üzeri kalacak kişiler için verilen vize türüdür. Peki bu vize türü kimlere verilir?


Rusya ’ya gittikten sonra belirli şartlara uyarsanız oturum iznine çevirebiliyorsunuz. Ulusal D Vizesi amaç ile yapacağınız vize. Bu şartı taşıyan başvuru sahipleri öncelikle ilgili ülke vatandaşı ya da ilgili ülkede süresiz oturma izni olan tarafça ilgili ülke tarafından işlemlerin başlatılması için talep oluşturması gerekmektedir. Aile birleşimi için vize başvurusunda bulunurken Aseviyesine Almanca bilgisini sertifika ile ispatlaması gerekmektedir.


Aile Birleşimi Vizesi için ilk koşul tarafların evli ve tarihi geçerli pasaportlarının olmasıdır. Aseviyesini belgeleyen sertifika Avrupa Yabancı Dil Sınav Derneği standartlarında sınav yapan onaylı bir kuruluşun temsilciliğinden alınması gerekmektedir.


Türkiye`deki onaylı sınav yapan ve sertifika veren kurumlar Goethe Enstitüsü, ÖSD ve Telc GmbH. Rusya aile birleşimi vizesi aile fertlerinden birinin ya da birkaçının Rusya ’da ikamet etmesi durumunda alınan uzun süreli oturma izni verilen bir vize türüdür.


Bu yüzden aile birleşimi vizesi alan kişiler uzun süreli oturum iznine de alması gerekmektedir.

Bir Rusya vatandaşı ile evlilik yapan şahıslar Türkiye’de oturmak yerine ikametini Rusya ’da devam ettirme kararı. Aile birleşimi kan bağının kanıtlanması ile mümkün kılınan yapıya sahip olduğu için evlilik veya çocuk söz konusu olması gerekmektedir.


Eşlerin beraber yaşamlarını sürdürebilme de öncelikle aile birleşimi vizesi almaları gerekecektir. Rusya vizesi başvuru sahibinin Rusya ’da yaşayan birinci dereceden akrabalık bağı bulunan aile ferdi vefat ettiyse, Rusya arkadaş ziyaret vizesi başvurusu sırasında resmi makamlardan yakınının vefatı ile ilgili belge almalıdır.


Bu vize için başvuru şartları iyi. Kurumu yetkilisinin onayladığı, yakınının vefat ettiğini bildiren uluslararası telgraf dosyaya eklenmeli. Bu tür vize kategorisi Irlanda’da aile birleşimi amacı içinidir.


Eğer Irlanda ülkesinde aile birleşimi amaçlı vize için gerekli dökümanları ve açıklamaları bulabilirsiniz. Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeler.


Vize Ofis Ankara, vizeofis ankara. Gerekli Evraklar Nelerdir? Başvuru yapacakların kendi belgelerine haricinde Rusya ’da bulunan aile üyelerine ait maaş, iletişim, kimlik bilgileri gösterir belgelerini sunması zorunludur. Konsolosluk resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportları kapsamaz.


RUSYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ. Rusya ’da evlilik ya da aile birleşimi hedefiyle uzun süreli yaşam sürdürmek isteyen Türk vatandaşlarının yetki sahibi Rus makamları doğrulusunda Rusya seans izni almaları gerekmektedir. Rus vatandaşı ile evli olan ya da Rus vatandaşı anne ya da babası olan Türk vatandaşlarının.


Rusya vizesi için seyahat süresi güne kadar olan kısa sureli turistik başvurularınız ve güne kadar olan aile akraba ya da arkadaş ziyareti, ticari amaçlı iş seyahati, staj ve eğitim amaçlı, fuar kongre ve sportif etkinliklere katılmak amaçlı Rusya vizesiyle gerçekleştireceğiniz seyahatleriniz için kısa süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bulgaristan aile birleşimi Türkiye de yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Bulgaristan’ da yaşayan eşlerinin çocuklarının yanına yerleşmesi için gerekli olan bir belgedir.


Ancak Dışişleri Bakanlığı söz konusu rakamda artış yaşanmasını bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.