22 Mayıs 2020 Cuma

Rapor parasını alma

Rapor parasını alma

Rapor parasını kimler alamaz? Ayrıca işten çıktıysanız da rapor parası ödemesi alamazsınız. Eğer ki rapor parasını erken almak istiyorsanız aşağıdaki yazımızı dikkatle okuyup yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.


Hastalık nedeniyle rapor parası. Son üç aylık prim günü toplanır. Devlet ile rapor parası nasıl hesaba aktarılır?


Kişinin alacağı rapor parası, ayakta ya da yatarak tedavi olmasına göre değişiklik göstermektedir. Bu raporun iş yerine erken ulaşması kendisinin rapor parasını alma sını hızlandıracaktır. Sgk ilk günün rapor parasını vermez.


A ve 4B iş göremezlik ödeneği başvurusu ile maaş kesintisi yaşamadan rapor parası ödemesi alınmaktadır. Para bankaya gönderildiği tarihten sonra en geç hafta içerisinde rapor parasını almanız gerekmektedir.


Rapor parasını alma

E-devlet sorgulamanız sonucun böyle bir uyarı ile karşılaşıyorsanız yüksek ihtimalle hastaneniz tarafından raporunuz sisteme girilmedi ya da eksik veya hatalı bir giriş yapılmış demektir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT’ye giderek rapor parasını alır.


Yaşadığı rahatsızlık ve kazalar sebebiyle geçici olarak çalışamayacak duruma düşen kişilerin kurum tarafından verilen rapor parasını sorgulayabilmeleri için öncelikle rapor için başvuru yapmaları gerekir. SGK’nın rapor parası ödemesi için alınan raporun günün üzerinde olması gerekir. Emanete alınan rapor parası nasıl nereden alınır, dilekçe örneği için TIKLAYIN.


Telefon numarası ise ALO 1numaralı çağrı merkezidir. Ziraat bankası veya PTT şubelerine her ayın ile arasında paranız yatmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan rapor parası alabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. SSK rapor parası ödemesi yaparken, raporda yazılı toplam gün sayısından çıkarır ve kalan günlerin parasını öder.


Sgk rapor parası, çalışanların sağlık sebeplerinden dolayı raporlu oldukları sürelerin maddi karşılıklarının Sgk tarafından karşılanmasıyla alınan para miktardır. Bu ödeme doğum, hastalık ve iş göremezlik gibi nedenlerle yapılmaktadır.


Sigortası olmayan kişiler, bu olanaktan yararlanamıyor. Sağlık raporu paramı nasıl alırım? SGK’lı işçilerin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Bu madde için istisnai bir şart vardır.


A’ya yani SSK’ya bağlı ve iş kazası nedeni ile rapor almak zorunda kalmış ise, rapor parası ödenmesi için günlük prim şartı aranmaz. Halk arasında bu ödemeye rapor parası da denmektedir. Ziraat Bankasından rapor parasını alabilmektedir.


Kadın işçiler ise analık sebebiyle istirahatli olduklarında bu ödemeyi doğum parası olarak adlandırmaktadırlar. Bu da bir kavram karışıklığına neden olmaktadır. KUR’a yapılan kısa çalışma başvurusuna istinaden kısa çalışma ödeneği almaya başlayan işçi, ödenekten yararlandığı ay içerisinde ayrıca istirahat raporu alırsa bu durumda hem kısa çalışma ödeneğini, hem de istirahat süresine ait rapor parasını (geçici iş göremezlik ödeneğini) birlikte alamaz.


Rapor parasını alma

Kısa Çalışma ve Kısa. Bu yazımızda rapor parası almak için şartlar, rapor parasını ne zaman ve nasıl alabileceğiniz, hangi bankaya ödendiği v. Gerek iş kazalarında gerekse hasta olduğumuzda hekim raporu gün ve üzerinde rapor verirse rapor parası alabilirsiniz. Peki rapor parası nasıl alınır ve diğer rapor parası alma şartları neleri kapsamaktadır. SSK ve Bağkur sitesi olarak.


Kadın sigortalılar doğum yapması durumunda doğumdan önce ve doğumdan sonra da hafta olmak üzere doğum parası, rapor parası alma hakkına sahiptir. Doğum yapan kadının rapor parası almasında da yine günlük prim şartı aranıyor. Anneye yapılan en yüksek tutarlı ödeme doğum ( rapor ) parası. Kişi parasını çekmez yada unutursa parası ay boyunca bankada bekletilir.


Bu iki günü işveren vermek zorunda mıdır? Hayır,işverenin böyle bir zorunluluğu yoktur.


Bununla birlikte SGK’da tanımlı bir banka hesabı olan kişilerin ödemeleri bu hesaba yatırılır. SGK ya geri gönderilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.