29 Mayıs 2020 Cuma

Sabıka kaydı nereden alınır

Adli sicil kaydı nereden ve nasıl alınır ? Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus ilgili sayfanın direkt yazdırılmamasıdır. Sabıka Kaydı Nereden Alınır ? Gizli tutulan evraklar arasında yer alan bu kayıtlar, önceki dönemlerde yalnızca adliyelerden alınabiliyordu.


Genellikle bir işe başvurduğumuzda bizden istenen belgeler arasında adli sicil kaydı da olur. Halk arasında sabıka kaydı olarak da bilinen adli sicil kaydı, veya diğer adı ile temiz kağıdı şahsın adli bir işleminin.

Ancak adliyelerde yaşanan yoğunluk nedeni ile sabıka kaydı sorgulama yöntemleri çeşitlendirilmiştir. Resmi ya da özel kuruluşlara veya yabancı ülkelere teslim edilmek için oluşturulan adli sicil kaydı nereden alınır sorusu pek çok vatandaşın ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Birkaç yıl önceye kadar adli sicil kaydı sadece adliyelerden alınabiliyordu. Bir çok vatandaş bu çileli kuyruğu beklemek zorunda kalıyorlardı.


Sabahtan sıraya girenler öğlen saatlerine kadar ancak alabiliyorlardı sicil kayıt örneklerini. Dolayısıyla vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmek yerine e-devlet sistemini kullanarak ya da Cumhuriyet Başsavcılıkları, kaymakamlıklar ya da konsolosluk binalarına giderek adli sicil kayıtlarının yer aldığı belgeleri alabilirler. Adalet Bakanlığının sabıka kaydı alınabilecek yerler listesinde nüfus müdürlükleri bulunmamaktadır.


Dilekçe Örneği İçin Buraya Tıklayınız. Daha önceleri kurumlara gidilerek alınan bu belgeleri nasıl alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Resmi kurumlar gelişen teknoloji ile birlikte internet ağını sistemlerinin içine yerleştirmiş durumdadır. Adli Sicil Kaydı Nereden Nasıl Alınır ? Günümüzde ehliyet iş başvurusu, vize başvurusu gibi birçok işlemde ilgili kurumlar tarafnıdan sabıka kaydı istenmektedir.


Ancak bunun için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Normalde Kanunda geçen kurala göre, hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden (denetim süreleri ve şartları da dâhil olmak üzere bittikten) sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Asliye mahkemesi olmayan yerlerde Kaymakamlık, yurtdışında ikamet edenler de konsolosluklardan alabilirler.


Yeni verilen görevlendirmeyle birlikte artık sabıka kayıtları Nüfus Müdürlüklerinden de verilecek. Geçtiğimiz yılarda yapılan düzenlemelerle birlikte e-devlet ortamından sabıka kaydınızı alabilirsiniz.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha önceden sabıka kayıt örneklerini adliyeye giderek alıyorlardı. Sizlere e devlet üzerinden sabıka kaydını nasıl alacağınız hakkında bilgi vermek istedim tabiki amatörce oldu ama benim için bir adım atmaktır. Bunun dışında Adliyeden, Kaymakamlıktan, yurt dışında iseniz Büyükelçilikten kolaylıkla adli sicil kaydı alabilirsiniz. Tarihi İtibarıyla, Yurt Dışında Bulunan Elçilik ve Konsolosluklarımızda Konsolosluk.


Peki sabıka kaydı nasıl alınır ? Ehliyet için sabıka kaydı nasıl nereden alınır ? Maddesine göre kişiler tarafından yapılacak adli sicil veya arşiv kaydı taleplerinde, artık herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu kayıtlar normal bir adli sicil kaydı (sabıka kaydı) belgesi alındığında görülmeyecektir ancak soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak mahkeme, hâkim, Cumhuriyet Başsavcılığı veya askeri savcılık tarafından istenmesi halinde verilmek üzere hazırlanan adli sicil kaydında görülecektir.


Gelişen teknoloji sayesinde ülkemizde adli sicil kaydı artık internet üzerinden sorgulanabiliyor. Her geçen gün daha da fazla insanın kullandığı "E-Devlet" sistemi sayesinde internet erişimi olan her cihazdan adli sicil kaydı yani sabıka kaydı sorgulaması yapılabilse de, yine de kurum ve kuruluşlara verilmek üzere resmi nitelik taşıyan belgelere de ihtiyaç duyulmaktadır.


GBT kaydı demek herhangi bir suçunuz var mı yok mu gösteren belge demektir.

GBT sabıka kaydınızı online olarak alacaksanız bu işlemin herhangi bir saati yoktur. Detaylar haberimizde yer.


Bu durumda yapmanız gereken ofisimizden yardım alarak kaymakamlık ve valilikten noter onayı almaktır. Apostil onayı almak için tercümeli evraklarda noter yaptırmanız ardından apostil almanız gerekir.


E-Devlet sitesi Turkiye. E-devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır ? Kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapın.


Kur sabıka kaydı bulunan bu sebepten istediği iş imkanına sahip olmayan, kendi projesi olan ve işinde ilerlemek isteyen kişilere mesleki eğitim ile istihdam edilmelerine yardımcı olmak, destek vererek güven ve istikrarla ilerlemelerine vesile olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.