4 Haziran 2020 Perşembe

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası dilekçesi

Kira ödemelerini gecikteren bir kiracı için kaçınılmaz son “ tahliye ” edilmesidir. Kiracının tahliye edilmesi için izlenebilecek çeşitli yollar bulunmaktadır.


Sulh Hukuk Mahkemesinde izlenebilecek farklı süreç vardır. Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi ! Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek taşınmazdan çıkacağı tarihi bildirebiliyor.


Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası dilekçesi

Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. Ancak kiralananı iktisap eden yeni malik, TMK’nın 310. Kiracı tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!


AÇIKLAMALAR : 1-) Davalı �. Ceyhun Doğan Küçükçil: Meslektaşların Soruları: 5. Adi tahliye taahhüdüne dayalı başlatılan ilamsız icra takibinde öncelikle dikkat edilmesi gereken, kira sözleşmesi ile adi tahliye taahhüdünün aynı tarihli olmamasıdır. Her ne kadar malik sıfatına haiz olsa dahi taşınmazı kiralayan ile malik farklı olduğu durumlarda malik tahliye taahhütnamesine dayalı olarak tahliye davası açması düşünülemez.


Zira tahliye taahhüdünden sonra kira bedelinin peşin alınması sonucunda kiralayan ve malikin farklı kişiler olması dolayısıyla açılacak tahliye davası T. ZET : Dava, tahliye taahhüdüne dayalı yapılan takibe vaki itirazın kaldırılması ve tahliye istemine ilişkindir. Davacının icra takibine dayanak yaptığı tahliye taahhüdü noterlikçe tanzim ve tasdik edilmiş değildir.


Davalı itirazında tahliye taahhüdündeki imzanın kendisine ait olmadığını belirterek imzaya itiraz etmiştir. Alacaklı, imzası inkar edilen tahliye. Davacı vekili, dava dilekçesinde, davalının kiralananda 1. Bu şekil şartlarına riayet edilerek düzenlenmiş bir taahhütname, kiraya verene belirlenen tarihi takiben ay içerisinde, tahliye taahhüdüne dayalı icra takibi ile yahut tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası aracılığı ile taşınmazın tahliyesini talep etme yetkisi vermektedir.


MAHKEMESİ : Eskişehir 1. KİRACI TAHLİYE DAVASI NEDİR? Biri bildirim şeklinde diğeri sie tahliye davası yoluyla.


Kanun koyucu tahliye davası yolu ile kira sözleşmesinin sona erdirilmesi yolunu koşullar gerçekleştiğinde karaya verene tanıyor. YARGITAY Altıncı Hukuk Dairesi. Kiracı, kira sözleşmesinin yapılmasından sonraki bir tarihte, kiralayana karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı taahhüt eden yazılı bir üstlenme yapabilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir aylık süreyi geçirmeden icra veya dava yoluna müracaat.


Mesken yada işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile bildirdiği tarihte evi boşaltmak ile yükümlü oluyor. Tüm bu sebeplerle, davalı kiracı hakkında İİK ve sair hükümleri gereğince kira borcunu ödememiş olması ve sonrasında yapılan yasal ihtarları da dikkate almamış olması sebebiyle itirazın kaldırılmasını, kira bedelinin ödenmesini ve davalının kiralanandan tahliye edilmesi ile icra inkar tazminatını talep etmek zorunluluğu doğmuştur.


Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası dilekçesi

CEVAP VEREN DAVALI : Ad – Soyad – T. Mahkemece davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir. Taraflar arasında düzenlenen 6. Taahhüt nedeniyle tahliye davasında, tahliye için taahhüdünün geçerli olabilmesi için uyulması gereken bazı şartlar mevcuttur. Bu şartlardan birincisi yazılı bir tahliye taahhüdünün olması gerektiğidir.


Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası dilekçesi

Bu durumda mahkemece, tahliye talebi bulunmayan takip talepnamesine dayalı olarak açılan tahliye davasının reddine karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile tahliye kararı verilmesi doğru olmadığından kararın bozulması gerekmiştir. Davalı kiracılık ilişkisine itiraz ettiğine ve taşınmazda eşi Mine Ç. Bu sayede tahliye taahhüdüne dayalı kiracının tahliyesi hukuki uyuşmazlığında mahkeme önüne getirilen ihtilaflar en aza indirgenmek amaçlamıştır.


Kanun koyucunun tahliye taahhüdünün geçerliliği için ilk olarak koyduğu şart, bu taahhüdün yazılı bir şekilde yapılması gerektiğidir. BK gereğince kiraya veren, imzası ikrar olunsa bile tarihi inkar edilen tahliye taahhüdüne dayalı olarak itirazın kaldırılmasını isteyemeyeceğinden uyuşmazlığın halli yargılamayı gerektirir.


Devamlılık arz etmeyen geçici ihtiyaç tahliye nedeni yapılamayacağı gibi henüz doğmamış veya gerçekleşmesi uzun bir süreye bağlı olan ihtiyaç da tahliye sebebi olarak kabul edilemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.